• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Scholieren en leerkrachten van de Immanuel School (Brievengat) hebben al een tijdje last van stofoverlast. Hun parkeerplaats, een groot zandveld, zorgt er al enkele maanden voor dat kinderen en leerkrachten zich regelmatig ziekmelden. Donderdag maakte de school  bekend een oplossing te hebben.

Door een combinatie van aanhoudende droogte en een ongeasfalteerde parkeerplaats, hangt er vaak een stofwolk rondom de school. Hierdoor krijgen scholieren en medewerkers problemen met hun gezondheid. Als gevolg hiervan werden de laatste vijf lesdagen voor de Paasvakantie afgelast. Om te voorkomen dat ze nog meer lesdagen missen, heeft het bestuur besloten dat er snel een oplossing moet komen.

Wegenbouw
Er werd uiteindelijk besloten om het grote terrein te asfalteren. De wegenbouw zal 19 april van start gaan met de werkzaamheden, terwijl de lessen maandag 12 april gewoon weer beginnen. In het weekend worden de lokalen nog door schoonmaakbedrijf Total Cleaning grondig schoongemaakt. Volgens Marlon Manuela,voorzitter van de oudercommissie, gaat het asfalteren drie weken duren.

Hitte
Alhoewel de meeste ouders opgelucht waren om te horen dat de lessen door gaan en dat het probleem opgelost gaat worden, waren enkele wel bezorgd over de asfalt die gezet gaat worden. “Wanneer er veel zon is, kunnen de kinderen last krijgen van hitte die weerkaatst wordt door het asfalt”, zei een vader. “Alle andere scholen hebben geasfalteerde parkeerplaatsen en deze hebben nooit problemen”, antwoordde Manuela. “Als we moeten kiezen tussen stof en hitte, dan kiezen we voor hitte. Als het te heet wordt voor de kinderen, kunnen we altijd nog alle lokalen voorzien van airco”, aldus Manuela.

www.versgeperst.com