• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Geld ontvangenCURAÇAO – De Caribische koninkrijksdelen bieden kansen aan Nederlandse bedrijven die willen investeren in Zuid-Amerika. Met die boodschap vertrekt voorzitter van MKB Nederland Hans Biesheuvel vandaag naar Aruba. Hij vergezelt premier Mark Rutte, die in zijn functie op werkbezoek gaat naar onder meer Curaçao.

“Het voordeel van Aruba en Curaçao is dat ze qua taal dicht bij Zuid-Amerika liggen”, zegt Biesheuvel. “En ze hebben ook een cultuur van ondernemen, net als in Nederland. Ik zie absoluut mogelijkheden voor de Antillen als springplank voor Nederlandse bedrijven die bijvoorbeeld in Brazilië willen investeren”. Een voor de hand liggende sector die van de springplank kan profiteren is volgens Biesheuvel het transport. “Ik noem bijvoorbeeld de investeringen die Panama momenteel doet in het Panamakanaal.” Andersom geldt de springplank natuurlijk ook, zegt Biesheuvel. “Het is voor een Venezolaans bedrijf net zo goed een grote stap om in Nederland te investeren.”

Economische betrekkingen
Naast kennismaking wil Rutte met zijn werkbezoek aan de landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten en de Nederlandse bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba de onderlinge economische betrekkingen aanhalen. Biesheuvel gaat mee om het economische aspect van Ruttes bezoek te benadrukken. Daarnaast wil de premier verder praten met de MKB-voorman over het gezamenlijke optrekken met de Caribische delen van Nederland om de economische betrekkingen te verbeteren.
“Er zijn verschillende sectoren waarin het Nederlandse mkb kan investeren op de Antillen”, zegt Biesheuvel. “Een voorbeeld is de financiële dienstverlening. Hoe richt je een onderneming in? Aruba heeft een vrijhandelszone. Hoe kunnen ze daar optimaal gebruik van maken? En de toeristische sector is van oudsher van belang.”

© Novum

1 reactie op “Biesheuvel ziet economische kansen voor NL en Curaçao”

  1. Een cultuur van ondernemen op Curacao???

    Die meneer is duidelijk nog nooit op Curacao geweest..