• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

alcalá-walléCURAÇAO – Een schuldbekentenis die ouders moeten tekenen voor de studieboeken van hun kind, is onderdeel van het ad-hoc beleid van de huidige regering, waardoor de bevolking steeds voor nieuwe verrassingen komt te staan. Dat vindt Marilyn Alcalá-Wallé van de gelijknamige stichting, meldt Radio Hoyer 2.

De stichting zet zich in voor hulpbehoevenden, kinderen en families in nood. Alcalá-Wallé raadt ouders aan in geen enkel geval een schuldbekentenis te tekenen. Ouders hebben namelijk geen uitstaande schuld bij de Stichting Studiefinanciering Curacao, de SSC. Het enige waar ouders voor mogen tekenen is dat ze de boeken in bruikleen krijgen.

Rammelt
De structuur van gratis onderwijs rammelt volgens Alcalá-Wallé aan alle kanten. Ze legt aan radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit wat ze vindt van de schuldbekentenis:

5 reacties op “‘Schuldbekentenis onderdeel van ad-hoc beleid overheid’”

 1. @Zorro, als je een boek uit de bieb beschadigd moet je de nieuw waarde betalen.
  Dit is heel normaal, hierdoor leert men netjes en zuinig omgaan met spullen van anderen.

  Dus, boek beschadigd is nieuwe betalen.

 2. Het is vanzelfsprekend, dat je als een goed huisvader voor andermans spullen dient te zorgen. Ook dat je moet betalen voor aangerichte schade maar dan moet je wel weten hoeveel waarvoor en wanneer en daarbij speelt de leeftijd van een boek ook mee. Moet niet zo moeilijk zijn daarover informatie te geven. Een schuldbekentenis heeft daar niets mee te maken. Alcala maakte even een site step, want haar core business zijn de problemen met een studieschuld en ze lijkt daarmee goede vorderingen te maken.

 3. Mevrouw is duidelijk bezig met goedkope politiek en niet met een gezonde beleid.
  Politiek voeren is meedenken om tot een oplossing te komen voor ingewikkelde situaties.
  Politiek voeren is dus niet anderen continue afkraken zonder zelf met een passende alternatief te komen. U wordt betaalt om mee te denken en niet om anderen af te kraken zonder zelf met een passende alternatief te komen.

  Als u niets weet in te brengen dan alleen maar dom zitten klagen verlaat de politiek a.u.b.!!!
  Maak plaats, maak plaats, maak plaats, net als Leeflang.

 4. Wie iets in bruikleen heeft moet het goed verzorgen zodat een ander het later ook kan gebruiken. Heb je geen kaftpapier dan gebruik je maar een open gesneden plastic-zak, heeft iedereen. Lever je vuile, kapotte, onverzorgde boeken in dan zul je dat MOETEN betalen, punt!
  Cala kan makkelijk praten. Het zal maar jouw persoonlijke spullen zijn die kapot en vuil teruggegeven worden, Cala.
  Dus drukt om niets. Het is meer dan logisch dat men geleende spullen netjes moet behandelen. Cala kan beter beginnen om ze waarden en normen bij te brengen in plaats van te mekken over iets wat normaal behoort te zijn.

  Goedkope politiek noemt men dit. Dit soort mensen voegen niets toe aan de bewustwording van de jeugd.

 5. Ze heeft gelijk: er is geen enkele rechtsgrond voor een schuldbekentenis. Verder ontbreekt er een lijst van bedragen voor veroorzaakte schades aan de boeken in bruikleen, die in 5 jaar worden afgeschreven. De MP grijpt in, als de minister een plannetje heeft. Jasjes is de dictatuur en schijndemocratie nog niet verleerd. De regering voert een huishouden van Jan Steen en maakt zich er met een Jantje van Leiden van af alsof er geen wetboeken bestaan. Het gratis onderwijs in deze vorm moet van de baan.