• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag is Arthur Donker aan het woord. Volgens Donker moeten de Milieudienst en minister harder optreden tegen raffinaderij Isla.

Ik vraag mij de laaste paar dagen af waarom we eigenlijk een afdeling Volksgezondheid en een Milieudienst hebben, want beiden werken voor geen meter volgens mij. We hebben alle kritiek en de nodige foto’s de laatste dagen in de media gezien nadat de CRU/BOO het voor de zoveelste keer begaf, en alles ten westen van de raffinaderij onder de giftige roet bedekte met alle gevolgen van dien. De spreekbuis van de raffinaderij zegt zelf dat het giftige rotzooi was en beloofde weer voor de zoveelste keer verbetering en bood weer voor de zoveelste keer hun excuses aan en stuurde ons voor de zoveelste keer met een kluitje het zwaar vergiftige Schottegat in.

En wat gebeurt er? Nada, niets. Waarom? Omdat niemand beslissingen durft te nemen: de regering niet, de Milieudienst niet, het Openbaar Ministerie niet, de banken die zo op de ‘groene toer zijn niet. Zij vragen om niet zomaar een statement te printen omdat wij de bomen in het regenwoud moeten sparen, wetende dat onze kinderen die beneden de wind van de raffinaderij naar school gaan langzamerhand vergiftigt worden. Dat is wel acceptabel, maar een statement printen niet! Om de haverklap worden de kinderen van de scholen beneden de wind van de raffinaderij naar huis gestuurd vanwege de stank en de roet en niemand doet daar wat aan.

We wachten nog steeds op de resultaten en anwoord van de raffinaderij over de witte poeder die Julianadorp bedekte wat later zwaar giftig bleek te zijn, ook wat voor maatregelen de regering heeft genomen tegen de raffinaderij. We moeten ons schamen dat het zover moet komen dat het nou in de Tweede Kamer in Nederland behandeld wordt en dat zij met maatregelen komen om onze regering te dwingen om wat aan dat probleem te doen. Waarom? Omdat we het zelf niet kunnen of durven! Simpel! ‘Nos mes por’ is een lege leuze die we gebruiken, want we weten van tevoren dat we het niet kunnen maar zijn bang om het te zeggen en om hulp te vragen. Want dan laat je zien dat je zwak of dom bent, en gezichtverlies is een doodzonde hier!

Maar dat is niet alles, want al jaren zijn ze ons aan het vergiftigen door fluor in ons water te doen wetende dat het giftig is, al jaren laten ze spuitbussen vol gif, vooral antimuskietengif, wat in Europa niet meer verkocht mag worden gewoon in de supermarkten toe. Waarom denk je dat ze dat spul niet in Europa willen, omdat het zo goed is voor je gezondheid? Zij hebben de middelen en de kennis om te weten dat het niet goed is voor de bevolking, waarom leren we daar niet van, is het niet de taak van de minister van Volksgezondheid om de gezondheid van de bevolking te waarborgen? Of zit meneer daar alleen voor de centen en eigenbelang en kan het hem weinig schelen of de bevolking dood neervalt?

De Milieudienst is een joke, want volgens mij kunnen ze het woord milieu niet eens spellen en zitten volgens mij zo zwaar met PDVSA in hetzelfde bootje. Ik denk dat als de PDVSA hun vraagt om te springen, zij gelijk vragen hoe hoog ze moeten springen! Wij dumpen de meest gevaarlijke stoffen op de landfill, wetende dat we over een aantal jaren het grondwater dusdanig vervuild is dat mensen daar in de toekomst last van zullen hebben, en ziek zullen worden. Maar we gaan gewoon door omdat er geen regels zijn en onwetende mensen die zich beleidsmakers noemen zich daar niet om bekommeren. Ik blijf lachen op deze klip want als mensen zeggen dat Curaçao op een Bananenrepubliek begint te lijken worden ze boos!

8 reacties op “Ingezonden: ‘Milieudienst en minister functioneren niet’”

 1. Nav het Isla problematiek heeft men 2 weken geleden in nederland een documentaire uitgezonden waar ondermeer de heer whiteman aan het woord lees ‘slap ouwehoeren’ is geweest. De schofterigheid droop er van af, geld verkwisten, een vraag met een vraag beantwoorden, algehele blamage. Het is dit soort klootjesvolk dat ervoor zorgt dat men met scheve ogen kijkt naar curacao. Ik ben van origine een yu’i Surnam, met enorme liefde voor Korsou, maar het riekt ernaar dat in die contrije waaronder ook het volk in suriname men geen respect heeft voor de mens als zichzelf, geld en ego regeren en de duivel ziet altijd kans dit soort mensen te blijven bewegen. Ik zit middenin het proces van emigreren en volg al geruime tijd de misstanden in de politiek op de voet, zelfs het verderf dat de politici zaaien kan er niet voor dat mensen wegblijven, maar wie zich Yu Di Korsou noemt moet wel durven kritisch naar zichzelf te kijken en daar is heel veel de hand in eigen boezem steken voor nodig. Te veel geschreeuw en geen actie, al dat goede marketinggedoe naar de buitenwereld toe, ach please houdt op en begin te arbeidten politic! Geloof dat men eerst een cursus geestelijke volwassenheid nodig heeft, zonde van een mensenleven als men enkel streeft naar geld en macht.

 2. Opmerker, op 11-07-2013 om 14:58 schreef:
  De bevolking die deze regering heeft gekozen maakt zelf van Curaçao een vuilnisbelt, zie overal op het eiland de illegale stortplaatsen Daarnaast op vele plaatsen autowrakken, tuinafval, bouwafval etc.etc. op en naast de eigen kura.
  Wat verwacht u dan?
  Zolang een overheid ook daar niets aan doet kunt u klagen wat u wilt maar het helpt u geen zier.
  Verbeter de wereld en begin bij uzelf!!!! (de goeden niet te na gesproken)
  De kindertjes komen op de foto (in de krant) als ze weer eens een baai hebben schoongemaakt zodat Pa en Ma er daar later weer troep kunnen achterlaten.
  Een groot gedeelte van de bevolking zijn gewoon porko’s.
  Vervolg;
  Lege verpakkingen worden uit de auto’s gesmeten en versieren de bermen van de weg en geven die een kleurrijk aanzicht.
  Het is niet alleen de Isla die voor gezondheidsproblemen zorgt. Ik zou u plaatsen aan kunnen wijzen die, als men niet beter zou weten, eigenlijk in onontwikkelde landen thuis horen. Het is verwonderlijk dat er daar geen cholera of de pest uitbreekt. Die plaatsen zijn niet achteraf maar in de bewoonde buurten. Je zal maar zo’n buur hebben!
  Verontreinigde grond? Ga eens kijken bij de vele “garage’s onder de boom” Oude olie gaat gewoon de grond in! Oude materialen blijven liggen.Over lekkende accu’s maar niet gesproken. Op de Sta Rosaweg is er o.a. zo’n “garage” Probeer eens een blik te werpen achter de stalen deuren die de “werkplaats” afsluiten. U zult versteld staan!
  Grotendeels ben ik het met Hr Donker eens maar b.v. fluor in drinkwater is nog steeds een open boekje.Wel of niet goed bij gematigd gebruik. De “geleerden” zijn het daar nog steeds niet over eens. Spuitbussen die we hier gebruiken komen grotendeels uit Europa, worden daar geproduceerd en voldoen aan de wettelijke eisen (en die zijn in de EU behoorlijk hoog)
  Het grootste probleem ligt bij de milieudienst, voor zover men kan spreken over milieuwetten, zijn die er?.Maatregelen kan, wil of durft men die te nemen daar er altijd wel familie of vriendjes bij betrokken zijn. We leven tenslotte op een klein eiland.
  Er zal op de lange duur een mentaliteitsverandering moeten plaatsvinden maar de overheid zal het initiatief moeten nemen, hetzij door betere voorlichting, betere dienstverlening (Selikor),betere controle en/of als laatste flinke boete’s uitdelen EN INNEN!

 3. helemaal waar wat je schrijft.
  milieu dienst kan beter sluiten, scheelt een hoop geld
  Een hoop YDK vinden ons azijnzeikers…
  Maar die zijjn ziende blind en horende doof.

 4. Milieudienst\, Veiligheidsdienst, Gezondheidszorginspectie, Hygienedienst Horeca ….
  Allemaal “parkeerplaatsen” voor duurbetaalde baantjes voor de “LOOSERS” uit familiekringen van politici. Eventueel deskundigen die per vergissing op deze functies belanden worden zo snel mogelijk weggepest/geïntimideerd zodat er alsnog vriendjes/familie weer op de opengevallen plaatsen kunnen neerstrijken !!!
  C’est la vie en Korsou……….oftewel NOS MES POR (loze kreet dus)
  WIE gaat eindelijk eens hiertegen in verzet…………………. YU youing professionals jullie moeten je toch doodschamen hier indirect onderdeel van te zijn …!!!!!!!!
  WAKE UP KORSOU & FIGHT against INJUSTICEof sta eeuwiog bekend als KK (KORSOU KOBARDE)

 5. In en intriest, dat de Curacaose bevolking moet lijden door de onkunde van de mensen die er verantwoordelijk voor zijn. Whiteman en zijn heren adviseurs hebben nog niets goeds laten zijn. Te druk met hun eigen zaakjes regelen waarschijnlijk…

 6. Beste Nardy: 18 doden per jaar !!! Dat is nogal wat ! Kan jij de namen van de slachtofferrs hier vermelden? Dat maakt meer indruk dan zo maar schrijven “18 doden per jaar”. Geef ons de namen van afgelopen jaar en het jaar daarvoor. Daar schrikken de mensen van, want velen zullen de slachtoffers wel gekend hebben, of niet?
  Als de raffinaderij de schuld is van de dood van je vriend of familie, dan krijg je wel aandacht voor” het probleem”.
  Tijdens de mars tegen de Isla’s vervuiling een tijdje geleden, was er geen enkele familielid of vriend van zogenaamde slachtoffers komen opdagen. Niemand uit Marchena of Wishi. Slechts een handjevol (sociaal bewogen, je weet wel : het soort dat zwarte kindjes adopteert) Makambas die niets te doen hadden, kwamen opdraven.
  Bij mij rijst de vraag: Waar lullen jullie over?

 7. Een lijstje van zaken en personen, die wel functioneren, zal aanzienlijk kleiner zijn. Velen zitten deze week weer zonder kookgas en Rosaria maakt zich druk over heel andere zaken.

 8. Waar zit de like-knop?
  Arthur Donker weet het grappig te brengen maar het is natuurlijk om te huilen. Volgens Whiteman is er meer dan een half miljoen euro opgegaan aan opleidingen bij de Milieudienst maar ook die opleidingen mochten duidelijk niet baten.

  Ook onwil en onkunde kan doden veroorzaken.
  Zeker bij een controlerende organisatie die niets wil en kan.
  Klaarblijkelijk zegt het woord verantwoordelijkheden & plichten de Milieudienst en het Ministerie van Volksgezondheid helemaal niets. 18 doden per jaar kennelijk ook niet…