Foto Rijksoverheid: Jetta KlijnsmaCURAÇAO – Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma brengt eind deze week een werkbezoek aan Saba, Sint-Eustatius en Bonaire. Zondagmiddag arriveert de staatssecretaris op Saba waar zij wordt ontvangen door gezaghebber Jonathan Johnson.

 
Op haar programma op Saba staan onder meer gesprekken met het Bestuurscollege en met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Ook zal Kijnsma spreken met AOV-gerechtigden en brengt zij een bezoek aan het Honorary Henry Every Home.

Sint-Eustatius
Dinsdag reist Klijnsma door naar Sint-Eustatius waar zij om 08.30 uur op de F.D. Roosevelt Airport wordt ontvangen door gezaghebber Gerald Berkel. Ook op Statia gaat Klijnsma gesprekken voeren met onder meer het Bestuurscollege en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. Ook zal zij spreken met medewerkers van Arbeid en Sociale Zaken en van Jeugd en Gezin. Op woensdag brengt zij een bezoek aan het landbouwproject Hazel Plantation en de Auxiliary Home. In de middag staat een bezoek aan Nustar op het programma.

Bonaire
Donderdag is het de beurt aan Bonaire waar zij rond 11.00 uur wordt ontvangen door gezaghebber Lydia Emerencia en Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte. Hierna volgen een overleg met het Bestuurscollege en bezoeken aan diverse wijken onder leiding van Rosa Hoes, directeur Samenleving en Zorg. De volgende dag bezoekt Klijnsma onder meer twee crèches en het project Begeleid Wonen Jong Bonaire. Hierna volgt dan nog een gesprek met vertegenwoordigers van diverse sociale instellingen en is er ter afsluiting van het werkbezoek een persmoment.

3 reacties op “Staatssecretaris Klijnsma bezoekt Caribisch NL”

  1. Het lijkt me voor beide partijen een nuttig bezoek. Heel wat anders dan dat Nederlandse kamerleden zich druk maken over een dode wolf met een bever in z’n maag, terwijl het land in brand staat. Zelfs dat maak je op Curacao niet mee zelfs niet van Rosaria.

  2. ‘t Ja, alweer een reisje langs de rijn, rijn, rijn. enz.enz.
    Kijken, kijken en weer wegwezen. We hebben het gezien en daar blijft het bij.

  3. Hoeveel van die lui hebben nu inmiddels de eilanden bezocht. Wat een geldverslindende onzin.