• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ABN AmroCURAÇAO – Een vestiging van MeesPierson op Curaçao, de laatste bank van ABN Amro in de Cariben, wordt eind dit jaar gesloten. Dat heeft ABN Amro vandaag bekendgemaakt. Volgens de bank past de vestiging niet meer in de strategie van het bedrijf. Dat meldt Nu.nl.

 
ABN Amro wil zijn financiële dienstverlening aan particulieren voortaan focussen op de continenten Europa en Azië. Daarnaast zouden de schaalgrootte en groeimogelijkheden op het eiland te beperkt zijn.

MeesPierson
De MeesPierson-vestiging op Curaçao werd in 1952 opgericht en telt momenteel 43 medewerkers. Voor hen bestaat er een sociaal plan. De circa 1100 spaarders van de bank op Curaçao mogen van ABN Amro verder bankieren via vestigingen in Europa of Azië. Anders zullen zij moeten overstappen naar een lokale bank.

Nederlandse spaarders
Volgens een woordvoerster zijn de meeste ABN-klanten op het eiland voornamelijk echte Curaçaoënaren. Het aantal Nederlandse spaarders die bijvoorbeeld een tweede huis hebben op Curaçao, zou beperkt zijn. ABN Amro is naar eigen zeggen de laatste Nederlandse grootbank op Curaçao. Aanvankelijk was ABN ook al in 2005 vertrokken uit de Antillen, maar kreeg in 2008 opnieuw een kantoor op Curaçao in bezit na de fusie met Fortis.

26 reacties op “ABN Amro weg uit Caribische delen Nederland”

 1. Je zou voor de grap eens de ziektecijfers en te laatkomen cijfers moeten bekijken van de ydk en buitenlanders.. en kom dan terug of de 80-20 regeling wel goed is of niet..

 2. Werd tijd…..who’s next

 3. Een aardig voorbeeldje van het Curacaose concept van service staat op Tripadvisor (gebeurd in het Hilton).

  We decided to rent a car in Hilton hotel. When we entered the business center there were two ladies chatting, who paid no attention to the customers.
  After 3 attempts to attract their attention to my needs finally I succeeded. The first I was asked for was my credit card, that was immediately charged, only after that they provided the contract. They didn’t have either map or GPS, they couldn’t answer any of my questions (they were in a hurry – they had lunch in half an hour) – so we just left without renting anything!

 4. Niks 80/20. Internationaal zijn de regels voor afshore banking aangescherpt. Een SPF of zo is helemaal niet meer interessant, behalve dan voor de ficus.
  De Nederlandse belastingdienst FIOD stond deze week voor de deur van en niet nader genoemd trustkantoor hier in Curacao, op zoek naar een SPF met ongeveer 25 miljoen verdwenen euros. Wat moeten die banken hier nog, met al die gewijzigde wetgeving ?
  Vandaar.

 5. jammer dat de Nederlandse staat( immers die is de eigenaar van de ABN-AMRO) weggaat van ons eiland.
  Misschien ook wel beter want inzage van onze bankgeheimen hebben we liever niet.
  dat 43 mensen zonder werk komen te zitten is erg, maar dat we nu pas aan de beurt zijn is nog mee genomen, wereldwijd zijn bankmensen op straat gezet.
  in 2011 heeft de ABN-AMRO al aangekondigd om 2350 banen te schrappen, dus zo onverwachts kwam het niet, de goeden hebben allang een andere baan.

 6. @ Titanic: dat is banken in het algemeen eigen, geldt niet alleen voor ABN Amro…. het gaat om geld en dat is nu eenmaal hun core business he…
  OpaopHETfiets (hahaha): naaah, wat een pis-opmerking! Weer een bedrijf weg, goed voor ons eiland joh!

 7. Bij mijn bedrijf hebben we de 80/20 verhouding al. Waarbij het opvalt dat de 20% niet Antillianen net zo veel werk verzetten als de 80% Antillianen.

  Tenzij je het gebruik van de Blackberry ook als werken rekent.

 8. Wat Jochem zegt is precies wat het is. Helemaal mee eens. De meeste zijn te beroerd om te werken. Heb er 2 gehad kwamen altijd te laat,en jatte alles weg. Spraken geen woord Nederlands of engels. Voor hun heb ik nu 1 Surinamer in dienst die in zn eentje het werk van 2 Antillianen aan kan. En perfect Nederlands en engels spreekt.

 9. @RH inderdaad jammer voor weer 43 personen. Tip: voor iedereen die op zoek is naar werk: Je kunt je nu gratis inschrijven bij atmonday.nl, de enige databank waar werkzoekenden centraal staan. In drie weken tijd hebben zich 200 personen aangemeld. Voor alle werkzoekenden: laat nu maar zien dat je echt op zoek bent naar werk. je kunt eventueel een korte videopresentatie toevoegen zodat werkgevers een nog betere indruk van je krijgen. Succes.

 10. @titanic, De mensen van de MFK en eigenlijk alle politici zouden heel goed passen bij ABN.. graaien en graaien!

 11. …best knap, binnen vijf reactie’s komt de 80/20 regel weer ter sprake en nog vele andere ‘pijnpunten’…

  Wellicht naïef van mij dat ik de uitleg van MeesPierson/ ABN Amro geloof, maar volgens mij kunnen ze geen rendabele businesscase in stand houden door een veranderende marktsituatie en maakt men een strategische keuze om te vertrekken.

  Bijzonder triest van de 43 medewerkers!

 12. @PFF,

  ik heb het niet over de mensen, maar over de politiek en de connecties met de maffia.
  als jij denkt dat deze 3 partijen betrouwbaar zijn, dan hoor je tot de catogarie geen verstand.
  ik heb nooit gezegd dat de mensen hier lui zijn of niet willen werken.
  maar wel dat ze dom gehouden worden om als stemvee voor deze vieze partijen te dienen
  Als jij denkt dat gratis onderwijs goed is en de 80/20 regeling, dan zit je er totaal naast.
  onderwijs moet op een goed niveau gebracht worden, zodat mensen zelfstandig leren denken.en het moet gratis zijn voor de mensen die het niet kunnen betalen.
  Mensen die willen werken, vinden meestal wel werk.
  dus die 80/20 regeling is onnodig.
  behalve als dat inhoud dat de bedrijven goedkope arbieidskarchten uit de regio gaat halen.
  want daar ben ik het natuurlijk niet mee eens.
  daar moet wel een wet voor komen dat dit heel lastig maakt.
  maar bedrijven die hoogwaardig personeel nodig hebben, moeten deze kunnen inhuren.
  zonder een achterlijke 80/20 wet.
  ambtenarij kost bedrijven kapitalen, daarom vluchten ze naar landen waar dat minder extreem is.

 13. ABN-AMRO is altijd een spreadsheet company geweest. Als er elders meer geld te verdienen is dan zijn ze weg. Men heeft totaal, maar dan ook totaal geen grijntje gevoel voor menselijke waarden van de medewerkers. De top kijkt naar de spreadsheet, neemt zijn beslissing en het management wat daaronder zit moet het maar regelen. Alleen maar money, money, money.
  Rijkman Groenink was niet zomaar een voorbijganger. Het is gewoon de ABN-AMRO management cultuur.

 14. @ Sander
  Misschien is het gratis onderwijs wel iets voor jou Sander, want daar kun je leren dat je “hondert” met een “d” moet schrijven en dat het volk zich “laat” omkopen en niet “laten” omkopen.
  Maar goed alles is beter bij jullie in Nederland, Ook het onderwijs.

 15. @Jeroenn, Werkeloze kunnen gewoon een baan zoeken en werken.. helaas is het merendeel gewoon te lui om te werken.. zowiezo hard werken is een vies woord.. Liever onder een boom zitten en jonge meisjes zwanger maken en ja in de avond ga je lekker ouderen beroven want zo zijn ze wel!

  Ja lekker dus 20 procent mag lekker als slaaf naar curacao gaan om het werk te doen van 80 procent van de YDK collegas die liever de hele dag op internet zitten en altijd tiki laat zijn?

  @Phillipe, Je zal wat moeten bieden aan bedrijven zoals google etc.. waarom hier iets beginnen terwijl het geld in andere landen zit? wat is hun voordeel?

 16. @ jeroen

  je hebt helemaal gelijk. Eindelijk iemand die het snapt nu nog philip, jochem en sander.
  Die vallen onder de categorie azijnpissers die uitsluitend negatief kunnen zijn maar geen opbouwende maatregelen weten voor te leggen. Maar ondertussen er toch voor kiezen zich tussen mensen te blijven begeven die ze niet snappen, accepteren of tolereren.

 17. @Philippe Maaskant, dacht dat dhr. Maal zelf beslist wat er op zijn terrein moet komen en wie er daar gaat werken. Het enige wat daar moet komen is, adequate openbaar vervoer.

 18. @jochem, en jij bent een van de eersten die de ”onontwikkelde figuren” geen gratis onderwijs wil geven om zich te ontwikkelen naar jouw niveau…
  En maar klagen en klagen in plaats van de grote problemen als onderwijs en werkloosheid op een goede manier (wettelijk) aan te pakken.
  Werklozen moeten ook eten en drinken en gaan hierdoor anderen lastig vallen. Wie geen onderwijs genoten blijft werkloos, cirkel is rond.
  Werkgevers die wel iets doen om dit probleem aan te pakken moeten juist beloond worden met eventuele belastingverlaging

  Je hoeft trouwens niet bang te zijn, 20% van het werk mag nog jouw goedkope buitenlandse arbeidskrachten verricht verricht worden.

  Vergeet niet dat de buitenlandse arbeidskrachten massaal geld wegsluizen naar eigen land!
  Geen wonder dat er geen geld op Curacao achterblijft.

  .

 19. @jochem,

  ja, dat is de bedoeling van de maffiapartijen, die door de maffia gesteunt wordt.
  de maffia partijen zijn: MAN, MFK en ook de PS onder leiding van Asjes.
  Het volk moet als stemvee blijven functioneren, dus zo dom mogelijk houden.
  Papiaments is de perfecte taal om het volk af te scheiden van de rest van de wereld.
  Mety papiaments kan je alleen de kranten en het nieuws volgen die in het papaiaments zijn.
  deze papiamentstalige media staan onder het beheer van de maffia zoals dos Santos
  Deze Dos Santos gaat een politieke partij oprichten, met zijn geld kan hij zo 30% van de stemmen kopen.
  deze 30% wonen in de mondi en worden met een paar hondert gulden omgekocht.
  Ik heb gezien hoe het werkte de afgelopen verkiezingen, dit volk zonder enig verstand laten zich omkopen, omdat ze die hondert gulden keihard nodig hebben.

 20. @opaophetfiets

  jij bent gedaan een goede opmerking

 21. Shit Sander, mij is altijd verteld dat ratten niet zoveel brains hebben (klein kopje), maar blijkbaar werken die wel !

 22. Ja als je de 80\20 regeling toepast kun je ook weinig groei verwachten. Blijkbaar is het de bedoeling van de regering om het eiland zoveel mogelijk te isoleren. Lekker iedereen papiaments spreken zodat er nauwlijks zaken kunnen worden gedaan buiten Curaçao.
  Lekker van Curaçao een onderontwikkeld bananenstaatje maken. Lekker stoppen met school als je 12 bent want langer hoeft niet. Gevolg is dat Curaçao vol zit met onderontwikkelde figuren die ook nog eens te lui zijn om te werken. Pfff waar haal je dan zogauw je personeel vandaan met die 80\20 regeling

 23. @opaopHETfiets, heb jij werkverschaffing voor 43 van mijn ex-collega’s???
  Niet??? Nou hou dan aub je mond.

 24. Ja, de Financiële sector zal krimpen tot het niveau dat past bij een bevolking van 150.000. De internationale afspraken tegen witwassen etc maken dat het snel zal gaan. De inval van FIOD laatst om een SPF uit te pluizen is ook een voorbeeld. Formeel heeft de storter van het geld geen invloed, maar de side-letters liggen natuurlijk in de kluis bij de trust. Er is maar een kleine aanleiding voor nodig om deze via een inval op te duiken (of via een email-tap aan te tonen) en dan is de SPF het haasje. Zal wel meer gebeuren. SPF heeft ook zijn hoogtepunt gehad als ontwijkingsinstrument..

  Wat moeten we dan als Curacao?

  Stoppen met de 80/20 regel. Kenniswerkers hier naar toe halen. Maak op de Oostpunt bij Maal een toeristisch tropisch kantoren complex met appartementen en zwembaden. Geen hotels. Zorg dat Apple, Google, Facebook, Microsoft, (TNO?) etc. hier een kennis research centrum zetten. CTEX kan daarbij helpen. Dat brengt pas echt geld in. De slimme jongens zullen hier dan graag willen zitten. Wat houdt ons tegen? Directe vluchten uit meerdere USA steden, in het kielzog komen meer toeristen, net zoals iedere stagiair uit NL gemiddeld 5 bezoekers “veroorzaakt”…

 25. ratten verlaten het zinkende schip..
  robeco was aleerder vertrokken.
  het heeft alles met de maffia politiek van hier te maken…

 26. Goedzo, wegwezen!