• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De drempel is verdwenen. Mensen die niet kunnen lezen of schrijven stappen met steeds meer gemak naar Fundashon Pro Alfa. Dit instituut leert ze om van hun analfabetisme af te komen. Vanwege de stijgende vraag krijgt Pro Alfa een extra subsidie.

Op dit moment volgen 225 mensen een cursus bij Pro Alfa en dit aantal stijgt. Veel meer cursisten kunnen ze niet aan, want er is maar plek voor 300 mensen. Vanwege een tekort aan middelen, zoals lesmaterialen, heeft het instituut een extra subsidie aangevraagd.  De gedeputeerde heeft hierna geluisterd. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) gaat de subsidie voor het analfabetisme-instituut regelen.

Cursist
Vanavond zal Versgeperst-verslaggeefster Saskia Kamphuis een cursus van Pro Alfa bijwonen. Een verslag hiervan kun je morgen op Versgeperst.com lezen.

3 reacties op “Schrijven en lezen is hip op het eiland”

 1. Jullie verslag is erg bemoedigend. Om deze problematiek aan te pakken hebben we mensen nodig Zoals de heer Rogier van ‘t Rood nodig. Hij begrijpt ons manier van werken en doet er ook wat mee. Dit werkt inspirerend en zorgt voor een bijzondere sfeer binnen onze organisatie.
  Bedankt voor jullie eerste aanzet.
  Jenny
  p.s. Mijn naam is Jenny Fraai tel 5113547

 2. Dit creeert weer nieuwe kansen.
  Het is echt een pro om te kunnen lezen en schrijven. Ik hoop dat dit weer nieuwe deuren opent voor meer subsidies op het gebied van bevorderen van de leescultuur.

 3. Spannend zeg! Ben benieuwd hoe de voorlichting zal zijn, morgen gelijk ff op de site kijken dus!!