• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Frans TimmermansCURAÇAO – Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen signalen gekregen dat Iran het postennetwerk gebruikt voor inlichtingendiensten en terreuraanslagen in Suriname. Deze reactie geeft minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken op vragen van VVD-Kamerlid Han Ten Broeke.

Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd. Begin juni stelde Ten Broeke kamervragen nadat in de Nederlandse krant de Telegraaf een artikel verscheen met als kop “Iran actief in Suriname”. Iran zou het postennetwerk gebruiken voor inlichtingendiensten en terreuraanslagen in Suriname.

Banden
“Van Iran is mij niks bekend”, reageert ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie, tegenover De Ware Tijd. Voor zijn ministerschap was Santokhi politiecommissaris en ook hoofd van de Justitiele Dienst. “Als ex-minister en ex-politiecommissaris hebben wij via aanspreekpunten bij de politie in het verleden wel informatieuitwisseling gehad over personen die in de belangstelling stonden met betrekking tot hun terrorisme en narco-terrorisme banden. In dat kader hebben we toen wel mensen uitgewezen”, reageert Santokhi verder. Hij noemt de namen van Carlos Bolas en Roger Khan.

Wet
Ook leden van de Colombiaanse guerillabeweging Farc en buitenlanders zijn toen uitgezet. Dit omdat Suriname toen nog geen anti-terrorisme wet had. “Nu hebben we een wet met betrekking tot ‘strafbaarstelling van terrorisme en de financiering’ ervan. Dus hebben we nu wel een juridische basis om zaken te onderzoeken en te vervolgen”, zegt Santokhi, die tegenwoordig parlementarier is.

1 reactie op “Nederland: geen signalen Iraanse terreur in Suriname”

  1. Het kan ons niet verbazen later dat er toch degelijk netwerken lopen via Su aangezien wij nog in de middeleeuwen leven en de technologie is zwaar verwaarloosd ook nog de postendienst en de inlichtingendiensten die alleen maar gericht is tegen de tegenstaanders van huidigee regime en de mankracht is amatueristisch en onproffesioneel en ook wordt bemand en leiding gegeven door ondeskundigen.