• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

WeigerenCURAÇAO – Nederland wijst mogelijk stelselmatig verzoeken van andere landen af om gevangenen het laatste deel van hun straf in Nederland uit te laten zitten. De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer gaat de zaak onderzoeken.

 
Brenninkmeijer ontving twee klachten van moeders van Nederlandse gedetineerden in Venezuela en Panama. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zou de verzoeken afwijzen omdat bij terugkeer in Nederland de resterende straf minder is dan zes maanden. Dat zou te weinig tijd zijn om de gevangene voor te bereiden op terugkeer in de Nederlandse samenleving.

Reden
Brenninkmeijer wil in kaart brengen waarom het ministerie de verzoeken weigert. De Wet overdracht tenuitvoerlegging strafvonnissen (WOTS) bestaat om gedetineerden in het buitenland de kans te geven om te resocialiseren in Nederland.

© Novum

4 reacties op “‘Nederland weigert gevangenen uit het buitenland’”

 1. kunnen we niet alle gevangen naar die landen sturen?

 2. Zoals boven al werd weergegeven laat de straf in het land van delict uitzitten.
  Hier hebben ze alle luxe en daar moet men zich aanpassen aan het regiem daar en dat is vaak strenger en harder.
  Kijk naar Joran v d Sloot die loeser laat hem pijn lijden daar want hij heeft 2 levens vernietigd .
  En nu is hij aan de beurt om pijn te lijden.

 3. Natuurlijk wil een gevangene graag in de luxe hotels die de Nederlandse gevangenissen zijn zijn straf uitzitten. En daarmee de belastingbetaler op kosten jagen.

  Terecht dat Nederland daar voor bedankt. Ik zou zelfs Nederlandse gevangenen gaan exporteren naar de derde wereld. Als Nederland daarvoor per gevangene per dag 100 gulden aan het derde wereld land betaalt is Nederland goedkoper uit dan ze zelf te houden en verdient het derde wereld land er ook aan, want daar kost een gevangene per dag nauwelijks iets.

  Een win win situatie dus.

 4. Logisch, een gevangene kost ongeveer 500 euro per dag aan kosten in Nederland, lees : voor de belastingbetaler. In genoemde landen zal dit een fractie zijn èn ook nog eens gezellig met 25 in een cel? Daar is ook het delict gepleegd, dus ook logisch daar de straf compleet uitzitten.