• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De politie is er gisteren in geslaagd om de verdachten aan te houden van de overval op juwelier Hermanus. Om 10.01 uur kreeg de meldkamer binnen dat twee mannen op een scooter daar de ruiten ingeslagen hadden. Een achtervolging resulteerde in een aanhouding.

De politie zette vanaf de Schottegatweg Oost de achtervolging in op de scooter met de twee verdachten. De achtervolging voerde onder meer langs de Emancipatie Boulevard, Nieuwe Haven, Salinja en de M.L. King Boulevard. De verdachte achterop de scooter had een vuurwapen in zijn hand. Op de Erieweg schoot de verdachte inderdaad op zijn achtervolgers, waarop de politie terugschoot. In de omgeving van Bapor Kibra begaf de scooter het, waarop de twee verdachten in verschillende richtingen wegvluchtten.

Arrestaties
Het gebied was inmiddels afgezet en de agenten achtervolgden beide verdachten in de mondi. Om 10.35 uur arresteerde de politie de 21-jarige M.A.J.R., die gewond is overgebracht naar het ziekenhuis. Voor het achterhalen van de tweede verdachte is de helikopter van de Kustwacht ingezet. De eveneens 21-jarige K.D.H. is daarop ook ingerekend. Beiden zitten vast in afwachting van meer onderzoek.

Eigenaar
De eigenaar van de juwelier gleed uit over de glasscherven, raakte daarbij gewond en is naar het Sehos overgebracht voor behandeling. Over de ernst van de verwondingen zijn geen mededelingen gedaan.

8 reacties op “Overvallers gearresteerd na wilde achtervolging”

 1. Wat zouden ze in nederland krijgen dan voor een gewapende overval?

 2. Ik denk dat de straffen die we in de film Tula zagen moeten worden ingevoerd.

  Veel afschrikwender en een stuk goedkoper dan opsluiting a raison van 200 gulden per persoon per dag.

  Waarom investeren we 6,000 gulden per maand in gevangene terwijl iemand die zijn leven lang de wet gerespecteerd heeft het moet doen met 1,000 gulden AOV in de maand?

 3. 15 jaar straf en elke dag mogen ze in een oranje overhemd de straat op geketend aan elkaar straten schoonmaken en rooien schoonmaken. Dit zullen de machos niet zo leuk vinden..

 4. Schieten op politie is in andere landen ‘Attempted Murder on a Pilice Officer’ LIFE in PRISON.
  Hier krijgen ze 3 jaar en op koningdag gaat er een jaartje af, dus deze 2 zitten misschien 2 jaar achter tralies om in 2015 weer een overval proberen maar dan wel iemand vermoorden want ze willen niet terug.
  Straffen hier zijn lachwekkend.

 5. En nu maar hopen dat de rechter ze niet een taakstrafje gaat geven omdat het hun eerste keer is.
  Gewoon voorbeeld stellen en meteen 15 jaar achter de tralies.

 6. Ongelooflijk. 21 jaar en nu al naar de kloten. Waar gaat dit naartoe?
  Wat zou ik blij zijn als er een plek op het wilhemlimaplein zou komen waar ze te schande zouden worden gezet. vastknopen en iedereen mag alles gooien naar die gasten wat ze willen!

 7. Goed werk van de politie!!!

 8. Goede aktie van nos polis.

  Ik zie ze veel te weinig op straat waar op iedere meter verkeersovertredingen worden begaan, maar bij akties als deze treden ze doortastend, snel en heldhaftig op.

  Pabien!