• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

geldCURAÇAO – Dinsdag hebben huiszoekingen en aanhoudingen plaatsgevonden bij verschillende locaties op Curaçao, Bonaire, Aruba en in Europa. Tijdens de onderzoeken op Curaçao werd één iemand gearresteerd.

De onderzoeken hebben te maken met het witwassen van geld. Op Curaçao werden twee huiszoekingen gedaan bij woningen en er is één bedrijfspand doorzocht. Het Openbaar Ministerie (OM) van de Nederlandse Antillen begon in 2008 met het opzetten van een groot onderzoek naar witwaspraktijken. Hierbij wordt ook gekeken naar de relatie tot de internationale drugshandel. Daarom zijn dinsdag huiszoekingen en aanhoudingen verricht op de Nederlandse Antillen, Aruba en in een aantal Europese landen, waaronder Nederland, België en Oostenrijk.

Meer aanhoudingen
Op dinsdagochtend en -middag vonden op Bonaire achttien huiszoekingen plaats, waarvan acht woningen, vier overheidsinstellingen en zes bedrijven. In totaal zijn daar twee mensen aangehouden. Op Aruba werden vier huizen gecontroleerd op witwaspraktijken. Ook hier is één aanhouding verricht. In Nederland, België en Oostenrijk zijn er veertien huiszoekingen gedaan. Hierbij zijn twee mensen aangehouden.

Objecten ingenomen
Er werden die dag naast de arrestaties ook goederen in beslag genomen. Dit waren meerdere vuurwapens, voertuigen, een vaartuig, een vliegtuig, waardevolle goederen, een grote hoeveelheid geld en een hoeveelheid goud.

www.versgeperst.com