• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VergaderingCURAÇAO – De MFK-fractie wil een openbare vergadering met als agendapunt: vrije personenverkeer binnen het Koninkrijk. De MFK refereert naar een motie van 8 april 2011 en de iniatiefwet van Nederland om strengere toegangsregels toe te passen voor Aruba, Curaçao en Sint-Maarten.

De partij is tegen een beperking van vrije personenverkeer binnen het Rijk en wil zich met alle middelen daartegen verzetten. Vorige maand werd bekend dat VVD-Kamerlid André Bosman strengere eisen wil stellen aan migranten uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Bosman diende hiervoor op 10 juni een initiatiefwetsvoorstel in bij de Tweede Kamer.

Verzoek Openbare Vergadering Inzake Wet Rijkspersonen Verkeer

18 reacties op “MFK wil vergadering over vrij verkeer rijkspersonen”

 1. Neffie, het moet zijn ‘taalfouten’ in plaats van ‘taal fouten’.

  HBO diploma van de UNA, neem ik aan?

 2. Het zou zo simpel kunnen zijn als iedereen die kan lezen (en begrijpen natuurlijk) de toelatingseisen van Curaçao naast die van Nederland legt en de verschillen opschrijft. De opgeschreven verschillen gaan we dan opheffen of invoeren en iedereen kan weer rustig onder zijn boom or whatever gaan zitten/liggen.

 3. @ Piet. Hoop dat druk vanuit Nederland ervoor zorgt dat Wet 80-20 en gratis onderwijs feit worden op Curacao, is beter voor ons allemaal, ook voor Holland zelf.

  Als je dat echt serieus bedoelt, ben je de bzv en de verhoging van de OB nog vergeten 🙂 Een armlastig eiland dat gratis onderwijs geeft, terwijl geen enkel kind dat vanwege toen bestaande subsidie dat al hoefde te missen. Spijbelen heeft niets met gratis onderwijs te maken, maar met controle en begeleiding. Het rijke Nederland heeft niet eens gratis onderwijs op deze niet doordachte wijze, waarbij zelfs kinderen van de happy few gratis onderwijs krijgen. Over 80/20 is al genoeg geklaagd.

 4. @neffie

  als je aan de Curacaose voorwaarden voldoet kan een europese nederlander zich op dit eiland vestigen. Als je aan de Nederlandse eisen voldoet ,zoals uzelf, kun je je vrijelijk als Curacaoenaar in Nederland vestigen. Simpel en toch eenvoudig. En : u brengt racisme ter sprake, de anderen niet. Waarom doet u dat? Voer voor psychologen.Of je nou blank,geel,zwart bruin of rood bent : criminaliteit is het thema en dus huidskleuronafhankelijk. Als crimineel kom je Curacao niet binnen, als niet Europese crimineel kom je Nederland niet binnen.( EU-criminelen helaas wel. Maar dat is te wijten aan
  de eu-politici.bij wie veel kenns van zaken ontbreekt).

 5. De voertaal op mijn werk is Engels dus dat kan de taal fouten verklaren die ik heb opgemerkt na het terug lezen van mijn stukjr. Dit voor de azijn zeikerds.
  correctie:
  daar te gaan werken en het heeft niets meer gekost dan.
  oncologen.

  Oja voor jullie racisten ik heb ook nog een HBO quality en process management diploma.
  Een domme ongeschoolde criminele Curacaoenaar.

 6. @ Jan zegt waarop het staat.
  Zo moeilijk is het niet om als Nederlandse op Curacao te werken.
  Mijn dochter Nederlandse vertrekt naar Curaco om daar te gaan werken en het niets meer gekost om de vacatures in de kranten en op internet te bekijken en te soliciteren even naar het Curacao huis en alles was geregeld.
  Over het algemeen worden er door verschillende mensen hier alle Antillianen vooral Curacaoenaars over een kam gescheerd maar er zijn veel Curacaoenaars die een heel positive bijdrage leveren hier in Nederland.
  Ik woon hier al meer dan 30 jaren heb mij opgewerkt tot Quality Engineer (heb in Cur mijn MTS werktuig kunde gehaald). Mijn oudste dochter heeft een HBO diploma Juridisch Medewerker, mijn tweede dochter is ING chemie, en mijn jongste dochter is docente geschiedenis en Engels. Al mijn antilliaanse vrienden hier en daar in Curacao (en dat zijn er veel) hebben behoorlijk wat bereikt dus scheer niet iedere Curacaoenaar over een kam. Ook wij hebben de Nederlandse maatschappij ongcologen, doktoren, enz geleverd.
  De kansen die wij in Curacao niet hadden en hebben hebben wij hier gepakt en die kleine groep die in de criminaliteit beland heeft al jullie aandacht.

 7. Ik denk dat de MFK zich eerst eens af moet vragen waarom Nederland een stop wil op de overkomst van nog meer Curacaoenaars en daar eens iets aan te gaan doen.

  Hint: vergelijk het aandeel van de Curacaoenaars in de Nederlandse criminaliteit eens met hun aandeel in de Nederlandse bevolking. En om het nog duidelijker te maken: vergelijk het daarna eens met het aandeel van de Europse Nederlanders in de criminaliteit op Curacao en met hun aandeel in de bevolking van Curacao.

  Maar de MFK vragen de criminaliteit aan te pakken is natuurlijk hetzelfde als de slager vragen brood te gaan verkopen, want bij politici van de MFK zijn de strafbladen meestal langer dan hun CV’s.

 8. @henkie, als Curacaoenaars op Curacao zelf tegen gratis onderwijs en tegen de Wet 80-20 zijn moet me er niet raar van opkijken als werkloze Curacaoenaars hun heil in Nederland gaan zoeken om te krijgen wat ze op Curacao nooit zullen krijgen.
  Hoop dat druk vanuit Nederland ervoor zorgt dat Wet 80-20 en gratis onderwijs feit worden op Curacao, is beter voor ons allemaal, ook voor Holland zelf.

 9. @Hein, je kunt Curaçao, een soort Waddeneiland niet vergelijken met Nederland dat vele malen groter is. Het is net zoiets als bananen met pinda’s vergelijken.
  Wat, als morgen miljoenen Nederlanders Curaçao overspoelen? De voorstanders zullen dan de eersten die kabaal gaan maken.

 10. Tot 2004 was het een goede gewoonte om onze kansarmen jongeren met een enkeltje richting Nederland te sturen, zolang wij er maar van waren verlost.
  dat ons eiland beschermt word door regels is natuurlijk passe, immers als wij toegang willen hebben tot Nederland en Europa moeten we onze zaakjes zelf goed regelen.
  Nederland heeft geen probleem met bezoeken voor familie of vakantiegangers.
  Als onze mensen zich echter willen vestigen in Nederland kan ik me voorstellen dat ze wat eisen stellen, net zoals wij het doen voor mensen die zich hier willen vestigen.
  wij vragen immers ook een bewijs van goed gedrag, kijken als mensen een retour ticket hebben of een borg voor een ticket. Dat mensen die op ons eiland willen komen wonen een bron van inkomsten hebben en geen aanspraak kunnen maken op onze sociale voorzieningen.

 11. Ik vraag me af als de grenzen naar Curacao open gaan als we dan vooruit gaan. Kan wel, maar heb het gevoel dat het met side-effects gebeurt. Vooral racisme-import heb ik geen zin in.

 12. Laat iedereen, eerst maar eens fatsoenlijk Nederlands leren.
  Dan maken de antilliananen in NL kans op de arbeidsmarkt.
  mensen die in NL willen wonen moeten Nederlands leren.
  als ik op curacao wil werken moet ik eerst papiaments leren spreken.
  Dat lijkt me duidelijk.
  Maar als ik op curacao wil wonen zonder te werken (bijvoorbeeld pensionado”s), dan hoeft dat natuurlijk niet.die komen hier hun geld uitgeven, dus laat ze lekker Nederlands spreken.

 13. Ik denk dat Schotte genoeg aan vrij verkeer gedaan heeft. Hij heeft in ieder geval miljoenen belastinggeld er doorheen gejaagd met zijn vrij verkeer over de hele wereld met Ramsay en Stella.

 14. Er is een goede reden dat Europese Nederlanders zich niet zo maar op Curaçao kunnen vestigen. Ze zouden voor overbevolking en ontwrichting van de lokale maatschappij kunnen zorgen. Plausibele reden. Er is ook een goede reden dat Curaçaoënaars zich niet zo maar in Nederland kunnen vestigen : ontwrichting van de Nederlandse maatschappij door onbeheersbare toename van de criminaliteit en te vrezen onbetaalbaarheid van de sociale voorzieningen wegens grote toeloop van kansarme medelanders uit de West. Voorzieningen waarvoor zij nooit betaald hebben.( bovendien wil Nederland niet dat Schotte en zijn maffia- vrienden zich in Nederland vestigen). Ook plausibele redenen dus.

 15. Zo “vrij” is het verkeer voor de Nederlanders naar Curaçao volgens mij helemaal niet? En omgekeerd tot nu toe wel? Of ben ik abuis?

 16. MFK is dus alleen voor een eenrichtingsverkeer van personen waar Curaçao vanaf wil, die moeten ongestoord richting Nederland kunnen.

 17. Helemaal eens met de MFK: afschaffen die vestigingsvoorwaarden voor Europese Nederlanders op Curaçao. Dat zou ook de economie op dit eiland ten goede komen.

 18. Ok, dus MFK is voor vrije vestiging van makamba’s op Curacao? Meestal willen ze vrij verkeer naar NL, maar niet andersom…