• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

EuroCURAÇAO – De Nederlandse Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft gisteren in een internationaal onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket Nederland, voor miljoenen euro beslag gelegd bij een vastgoedman. Ook is onderzoek verricht op Curaçao.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao. De man wordt verdacht van oplichting van de belastingdienst, het niet verstrekken van informatie aan de belastingdienst, valsheid in geschrift en het witwassen van vele miljoenen euro’s. Het totale nadeel voor de schatkist wordt geschat op ruim 25 miljoen euro.

Onderzoek
De FIOD heeft in Nederland vier bedrijfspanden en een woning doorgezocht. Op Curaçao is gezocht in een trustkantoor. Er is administratie en 200.000 euro contact geld in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op bankrekeningen, fondsen en kunst. Dit om vermoedelijk crimineel verdiend vermogen te ontnemen.

Vermogen
Het vermoeden is dat verdachte in 2006 de winst van vele tientallen miljoenen uit een vastgoeddeal buiten het zicht van de belastingdienst heeft proberen te houden met behulp van een Stichting Particulier Fonds (SPF) op Curaçao. Door op papier het beheer van de stichting door een trustkantoor op Curaçao te laten verrichten, spiegelde de verdachte de fiscus ten onrechte voor dat hij niet gerechtigd was tot het vermogen van de SPF. In de periode van 2006 tot 2009 had hij over het vermogen binnen de SPF belasting moeten betalen.

Wegsluizen
Eind 2009 heeft de verdachte door middel van een schenking getracht een groot deel van het bedrag weg te sluizen. Vermoedelijk is dit gedaan om op deze manier de op 1 januari 2010 in werking getreden strengere wetgeving te ontlopen.
Het wegsluizen en versluieren binnen de SPF, alsmede het vervolgens wegsluizen van een deel van het vermogen door middel van een schenking, moet volgens het OM worden gezien als het witwassen van het gehele vermogen.

5 reacties op “FIOD legt miljoenenbeslag bij vastgoedman”

 1. Slimme jonge,toch een foutje gemaakt denk ik.Trouwens wie zit er niet in het vastgoed. op het Vicktoria park te wolvega heb grote reclame borden zien staan met daarop het volgende,Schotte vastgoed b.v.

 2. @ David :
  Het betreft Hans van VEGGEL van Multivastgoed uit Gouda.Hij woont in Wassenaar.

 3. degene is verdacht! Logisch dat je dan nog geen naam gaat bekendmaken. De Telegraaf zal het wel in de krant zetten…

 4. @David Helemaal mee eens!!

 5. Welk trustkantoor? Welke vastgoedman? Graag meer informatie…