• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans een aangrijpend verhaal over de laaste wens van iemand die veel voor hem betekent.

Hij is 85 jaren en enkele maanden geleden is kanker geconstateerd. We praten regelmatig met elkaar via de telefoon en hij heeft het alsmaar over om me nog eens een keer te zien. Hij is vijf jaar geleden nog bij ons op vakantie geweest en dat was de laatste keer dat we elkaar zagen. De laatste vlucht was hem al bijna fataal. Hij ging achteruit en verschillende operaties volgden. “Ik kom nog een keer naar je toe”, was alsmaar zijn wens maar we durfden hem niet de tien uur durende vlucht te laten maken.

Hij is mijn vader en ik kan hem niet bezoeken. Er is namelijk een klein probleempje.

Met het schrijven van vele kritische boeken en het signaleren en rapporteren van corrupte zaken ben ik niet werkelijk een geliefde burger van Curaçao. Het vechten tegen kinderleed en de corruptie heeft ertoe gebracht dat ik ongeveer twee jaar geleden onder curatele werd gezet door de landelijke veiligheidsdienst. Dat, nadat ik een bezoek had gebracht aan de toenmalige gouverneur en een zeer delicate zaak aan hem meldde. Gevolg was dat we afgeluisterd werden en binnen de kortste keren werd ik onder curatele gezet en na enkele maanden trok ook de gouverneur zich totaal terug.

Mijn vader kan ik niet bezoeken want er staat veel op het spel zodra ik langs de immigratie van dit eiland ga. Uit de hoek van het gemeentehuis (kranchi), veiligheidsdienst, immigratie maar ook vanuit de politiek blijkt dat ik als ‘ongewenst’ te boek sta. Ik mag wel het eiland verlaten, maar niet terugkeren naar mijn eiland waar ik al ruim 33 jaar woon. Ik mag niet terugkeren naar mijn vrouw, mijn dieren en onze ‘knoek’ (tuin) die ik allemaal lief heb.

Een leven kan raar lopen. Eerlijkheid en recht door zee gaan wordt al geruime tijd bestraft in deze maatschappij. Maar ik kan u vertellen dat de huidige maatschappij zo verziekt is en dat men er alles aan zal doen een mensenleven onmogelijk te maken, als die persoon volgens hen niet past in de huidige corrupte structuur.

Met de situatie die nu gaande is, is het duidelijk dat er geen keuze is en zal ik mijn vader helaas nooit meer mogen omarmen.

69 reacties op “Ingezonden: Zijn laatste wens”

 1. email ontvangen van minister Navarro met de volgende inhoud en deze doorgestuurd naar Baselmans:
  Namens de Minister dhr. N. Navarro wil ik u informeren dat uw brief d.d.16 juli 2013 betreffende de bezorgdheid van de heer J. Baselmans bij diens terugkeer op Hato in goede orde is ontvangen.
  Ik wil u tevens berichten dat dhr. J. Baselmans de vrijheid heeft om mij te benaderen hierover zonder inmenging van een derde.
  Hopende u voldoende te hebben ingelicht,

  Regards,
  Elsa Rozendal
  medewerkster van minister Navarro.

  Ik heb begrepen dat beide ondertussen contact met elkaar hierover hebben.

  Ik neem aan dat Baselmans de gemeenschap wel zal laten weten wat hiervan het resultaat is en wanneer hij naar Nederland vertrekt.

 2. Mevrouw van der Dijs

  U schrijft “voor de rest ga door met je strijd tegen het onrecht op ons eiland”.
  Wat ik hier doe is EEN van het grootste “onrecht” naar buiten brengen in onze geschiedenis! Deze 3de Curatele is reeds door al die instanties bevestigd die er mee te maken hebben en ze zijn daarom ook allemaal ooo zo stil. Ik vecht momenteel voor 140.000 mensen die ook zeer gemakkelijk onder deze curatele kunnen komen te staan. En wat blijkt, na mijn stukje, dat er al verschillende mensen er achter zijn gekomen dat ook hun reeds staan onder deze 3de vorm van curatele!

  Ik zal blijven vechten niet alleen voor onrecht tegen kinderen maar voor alle mensen op dit eiland. Dat ik vreemd genoeg alleen hier in dit forum, zoveel kinderlijke opmerkingen lees getuigd van de struisvogelpolitiek die hier heerst onder de mensen.

  Ik ga met mijn team door en ik laat me niet weerhouden om onrecht aan te vechten daar waar je moet zijn en dat is bij de bron.

 3. Geachte heer Pasman

  Wilt u zo vriendelijk zijn om uw mail naar OM, aangehaald in uw reactie (d.d. 17-7) en de brief aan Min Jus doorsturen naar het voor u bekend mailadres van mij? Ook begrijp ik uit uw betoog dat u van Min Jus een antwoord heeft mogen ontvangen. Helaas heb ik (tot op heden) persoonlijk geen antwoord mogen ontvangen van deze instanties over het bestaan van deze brieven laat staan het antwoord waar u het over heeft.

  Ik heb begrepen van mijn juristen dat deze stukken juridisch best veel waarde hebben inzake mijn Curatele omdat het een opmerkelijke verklaring zou zijn uit monde van een Min Jus heer Navarro

  Een hartelijke dank voor uw medewerking.

 4. Beste mensen, John laat zich hier inderdaad niet van zijn beste kant zien maar laten we het hem vergeven gezien al het goeds dat hij voor de samenleving en dan met name op Bandabou heeft gedaan.

  John, niet meer doen maar voor de rest ga door met je strijd tegen het onrecht op ons eiland!

 5. Beste mensen, onze overjarige hippie heeft allang bereikt wat hij wilde, namelijk veel aandacht (64 reacties of meer alleen op versgeperst).
  R. van Duin heeft gelijk; doe dat stomme bandje af en gooi het weg, doe gewoon en normaal en je zult zien hoe gelukkig je dan zult zijn als je niet meer zonodig op moet vallen.
  Probeer het gewoon eens en kijk of het zo is, als het niet zo is, dan ga je gewoon weer raar doen, zoals altijd.
  Succes ermee.

 6. Volgens mij wil Baselmans, dat het briefje met zijn benoeming als ereburger van Curacao op de proppen komt en dat is net zo onwaarschijnlijk als die curatele. Baselmans geeft graag een dooie mus weg.

 7. Het gebasel van Baselmans hangt mij inmiddels zo de keel uit dat ik daadwerkelijk hoop dat de man persona non grata is bij de gobiernu en niet meer op het eiland terugkeert.

 8. Laten we maar ophouden, dat hele verhaal waar Baselmans mee begonnen is over zijn vader en zo daar twijfel ik nu toch wel ernstig aan in zijn geheel, wel een beetje triest om zo de aandacht te vragen. Gaat er iemand iets voor hem doet dan zegt hij dat deze persoon uit zijn nek zwamt om in het volgend epistel weer 180 graden om te draaien. Geeft blijk van onevenwichtigheid. Het geldbedrag kan je net zo goed uitloven voor bewijs dat Baselmans op Venus geboren is of niet, want mede door de vraagstelling en degenen die de vraag zouden moeten beantwoorden is het al pure onzin, en Baselmans weet dat maar al te goed. Dus die 5000 gulden dat is heel makkelijk om flink mee te doen. Ik heb het al eerder gezegd maar trek je hoofd eens uit de kosmos Baselmans en uit die fantasie wereld waarin je leeft, en misschien helpt het ook als je dat jaren 60 hippie hoofdbandje eens wat minder strak om je hoofd doet. De groeten.

 9. @ John Baselmans. Je laat je vader gewoon alleen sterven en zoekt daarvoor een publiekelijk excuus. Van mij krijg je dat niet. Het is gewoonweg verschrikkelijk dat je je vader alleen laat -hij heeft dat ongetwijfeld niet verdiend…

 10. Hahaha ik hoop zo dat iemand met dat briefje op de proppen komt, zodat dhr Baselmans met zijn gezwam en verdachtmakerij/pesterijen over de Free Masons ophoudt!!

 11. H.Geel
  Goed lezen waarop ik reageer.

 12. John Baselmans
  Wat staat er in je epistel:
  Hij is mijn vader en ik kan hem niet bezoeken. Er is namelijk een klein probleempje.
  Wat is de inleiding van de redactie:
  een aangrijpend verhaal ……

  Vraag is dus ben je nu wel of niet geïnteresseerd je zieke vader in Nederland op te zoeken?

  Waar ik mee bezig ben geweest is te proberen middels een schrijven van de overheid Baselmans te overtuigen dat hij met een gerust hart het land kan verlaten en ook weer zal worden toegelaten. Dat is de essentie vraagstelling van je stuk, zoals velen dat gelezen hebben! Aangrijpend zou zijn als je je vader niet meer zou kunnen opzoeken in het Koninkrijk der Nederlanden, omdat iemand van zijn fundamenteel recht op vrije meningsuiting gebruik maakt en bij de overheid en het OM en het Hof van Justitie geen gehoor zou vinden, zelfs met het gevolg dat zijn van rechtswege zou worden ingetrokken daardoor.

  Nu doe je het voorkomen of dat niet meer zo belangrijk is, maar dat belangrijk is dat er een schriftelijk bewijs komt getekend door de veiligheidsdienst en de gouverneur.
  Baselmans dit bewijs komt er natuurlijk nooit. Als er al een soort van curatele op Baselmans zou zijn dan blijft dat binnen de muren van de desbetreffende instantie’s!
  Zelf geef je al aan in je eis: curatele wel of niet bestaan. Met andere woorden een veronderstelling.
  Volkomen onlogisch is ook de redenatie dat door de zogenaamde curatele je bij binnenkomst zou worden aangehouden en verhoord? Als men je wil verhoren dan kan men dat doen op willekeurig welk moment en zou allang plaats gevonden hebben en is echt niet afhankelijk van het land verlaten of niet.

  Eigenlijk geef je zelf al aan dat het vrij logisch is dat Baselmans waarschijnlijk aandacht krijgt van de autoriteiten vanwege de informatie die hij verkregen heeft en blijkbaar aan de gouverneurs overhandigt heeft! Dat kan ook positief zijn!
  Het geeft ook geen pas vertrouwelijke informatie van de gouverneur te noemen terwijl deze vanuit de functie daar niet op kan reageren.

  Conclusie: Baselmans heeft de lezer op een verkeerd been gezet middels zijn zieke vader.
  Nogmaals ga naar nederland en bezoek je vader voor de laatste keer en besteed daar maar die 5000 gulden aan. Ik zal ook niet meer achter mijn verzoeken aangaan of men die wel of niet wil beantwoorden.
  Einde verhaal.

 13. Ik had enig respect voor de schrijfsels van Henk Pasman, die altijd een doordachte indruk maakten.

  Maar nu Henk Pasman blijkbaar de zinneroerselen van John Baselmans serieus gaat nemen kan ik Henk Pasman niet meer serieus nemen.

  Ik verwacht ieder moment een nieuwe uitgave van Suske en Wiske, genaamd de baselende Baselmans.

 14. VOOR ALLE DUIDELIJKHEID
  Voor diegene die als eerste mij een document getekend door de Gouverneur en door het hoofd veiligheidsdienst kan overleggen waarin staat dat “De curatele op J.H. Baselmans is opgeheven cq nooit is geweest” ligt een beloning klaar van Nafl 5000,-. Dat na verificatie van het document door mij bij beide instanties.

 15. Baselmans, mag het ook zijn “..de curatele is nooit geweest”? (Dus zonder “de curatele is opgeheven”) Anders zou je implicit kunnen zeggen dat de curatele er is geweest.

  De kans dat iemand dat voor 5K kan regelen is redelijk groot. imho.

 16. @ John Baselmans. Heer Pasman het gaat om een CURATELE opgelegd door de veiligheidsdienst EN BEVESTIGD is door deze dienst EN door de toenmalige Gouverneur.

  Nogmaals waar is het bewijs alsmede dat beide instanties daartoe bevoegd zijn. Mijn twijfel over je beweringen wordt in toenemende mate gevoed door de verachtelijke wijze waarop u Henk Pasman denkt te kunnen aanspreken als dank voor zijn belangeloze inzet voor je zaak. Dat heeft hij niet verdiend en jij verdient niet, dat hij je verder nog helpt. Heb je je ticket al?

 17. Allereerst wil ik u heer Pasman hartelijk danken voor alle moeite die u doet om een burger te helpen. Het is geweldig te weten dat er mensen zijn die om andere mensen geven.

  Maar heer Pasman u klopt bij de verkeerde mensen aan en het gaat niet om een toelating of afwijzing en wat dan volgens een artikel alleen maar kan als ……

  Heer Pasman het gaat om een CURATELE opgelegd door de veiligheidsdienst EN BEVESTIGD is door deze dienst EN door de toenmalige Gouverneur.

  Even tussen dit alles door heer Pasman, ik heb in de tijd van Gouverneur Romer beloofd alle zaken die op ons pad komen te deponeren bij de Gouverneur en zijn kabinet. Dat heb ik ook voortgezet bij Gouverneur Saleh en bij Gouverneur Goedgedrag. Dat omdat vele gevoelige informaties verder verwerkt konden worden door deze heren en hun kabinet en dan doorgestuurd werden naar OM. Dus heer Pasman dat is de reden waarom ik veel contact had met deze heren en hun dienst.

  Na een verloop van tijd, bij een gesprek op zijn kantoor op het fort, liet Gouverneur Goedgedrag mij weten “dat de muren in het fort oren hebben”. Dat was toen voor mij al te laat! Er was net een zeer grote zaak gepasseerd.

  Vandaar dat ik al een oproep heb geplaatst om een schriftelijk bewijs te krijgen (wat mij al 2 jaren niet lukt) waarin staat dat: “De curatele is opgeheven OF cq nooit geweest is” Dat moet dan getekend zijn door hoofd veiligheidsdienst en de (waarnemend) Gouverneur. DAT omdat mijn curatele via hen in gang is gezet! Het bedrag wat ik voor dat ene briefje over heb is Nafl 5000,-

  Maar ik ben blij dat u de eerste stap heeft gemaakt, jammer genoeg bij de verkeerde personen/instanties. Maar nogmaals mijn dank.

 18. Gaat er iemand moeite doen om Baselmans zijn zelf gevraagde info the verkrijgen, dan gaat diezelfde Baselmans hem beschuldigen van “uit zijn nek zwammen”. Baselmans loofde zelfs geld uit voor de informatie, dus moet Baselmans nu gewoon maar accepteren dat iemand gaat doen waar hijzelf om gevraagd heeft.

 19. Beste Baselmans.
  De titel van je stuk is Zijn laatste wens.
  In de laatste zin zeg je:
  Met de situatie die nu gaande is, is het duidelijk dat er geen keuze is en zal ik mijn vader helaas nooit meer mogen omarmen.
  Daarnaast:
  Ik mag wel het eiland verlaten, maar niet terugkeren naar mijn eiland ……..
  Eerlijkheid en recht door zee gaan wordt al geruime tijd bestraft in deze maatschappij.

  Gisteren heb ik een email gestuurd naar Norman Serphos de voorlichter van het OM met de vraagstelling :
  Kan het OM ontkennen of bevestigen dat John Baselmans onder curatele zou staan en hij bij vertrek het land niet meer binnenkomt?
  Dit op basis van artikel 15 van de LTU:
  Uitgezet kunnen worden personen wier verblijf met het oog op de zedelijkheid, de openbare orde of de publieke rust of veiligheid niet wenselijk wordt geacht.
  De uitzetting geschiedt krachtens een met redenen omkleed bevelschrift van de Procureur-generaal, binnen een daarbij redelijke termijn om orde op zaken te stellen.

  Vanmorgen rond 9 uur een brief afgegeven bij het ministerie van justitie tav minister Navarro met de volgende vraag:
  Geachte heer Navarro,
  Middels dit schrijven doe ik u het volgende verzoek, dit naar aanleiding van een publicatie
  in de media van de heer John Baselmans, zie bijlage, waarin hij aangeeft zijn zieke vader
  niet te kunnen opzoeken voor de laatste keer, aangezien hij bang is bij terugkeer niet te
  worden toegelaten op Hato.
  Als bijlage een voorstel van mij voor een verklaring hierover van uw kant.
  Mijn verzoek is dit zo snel mogelijk te regelen zodat hij zijn vader nog op tijd kan
  bezoeken.
  Mijn voorstel aan hem:
  Verklaring van de minister van Justitie van Curaçao
  Naar aanleiding van publicatie in de media dat de heer John Baselmans zijn zieke vader in
  Nederland niet zou kunnen opzoeken voor de laatste keer, aangezien hij vreest niet
  toegelaten te worden op Curaçao, verklaart de overheid van Curaçao dat de heer
  Baselmans met een gerust hart het land kan verlaten en weer toegelaten zal worden bij
  terugkeer op basis van zijn van rechtswege toegelaten op Curaçao.
  mr. N. Navarro

  Waarom reageer ik op zijn openbaar stuk:
  hij de burger probeert mede te delen dat onze democratie naar een ver beneden peil is gedaalt, hij geen vertrouwen meer heeft in onze rechtstaat, dat de gouverneur zich na enkele maande heeft terug getrokken, hij wil doen voorkomen dat hij het land niet meer kan verlaten, aangezien hij bij terugkeer zal worden tegen gehouden.
  Ik dit niet zomaar accepteer en voor waar aanneem.
  Baselmans zal niet worden aangehouden bij terugkeer en als men hem zou willen uitzetten dan gaat dat volgens de regels en dat is een met reden omkleed bevelschrift van de Procureur-generaal.

  Zwam niet zo uit uw nek! laat ik voor rekening van de schrijver.

 20. Heer Pasman doe me een plezier. Zwam niet zo uit uw nek! Ik heb uit de hoeken die u vernoemd andere antwoorden gekregen. En als u zo goed “bevriend” bent met deze mensen zet dan wat u hier schrijft even op papier en laat dat deze mensen ondertekenen. Als u mijn stukje niet begrijpt, zoals u zelf schrijft, wat kunt u dan voor een vraag stellen aan deze mensen?

  Ik wens u veel sterkte met uw missie.

 21. Henk Pasman, gezien je ingangen bij diverse instantiies: kun je ook eens navragen wat het OM nog doet met de MOT meldingen van Schotte en de stortingen van de Italiaanse casino mafioos op zijn bankrekening?

 22. @ Henk Pasman: Aan het Openbaar Ministerie, de Procureur-generaal en aan minister van Justitie Navarro heb ik de vraag gesteld of zij uitsluitsel kunnen geven of John Baselmans met een gerust hart zijn zieke vader kan opzoeken en niet zal worden tegengehouden op Hato bij terugkeer.

  Dat is een zeer goed idee, en werkelijk erg aardig! Hou ons op de hoogte svp 🙂

 23. Henk Pasman, gweldig dat je dit voor John doet. Ik ben benieuwd naar het antwoord wat je zult krijgen. Publiceer dit aub op dit forum!
  Zie je nou wel John, we willen met zijn allen gewoon dat je naar je vader gaat EN weer terugkomt op Korsou! Laat jij, John, ook nog weten of je naar vader gaat! Doen hoor!

 24. Aan het Openbaar Ministerie, de Procureur-generaal en aan minister van Justitie Navarro heb ik de vraag gesteld of zij uitsluitsel kunnen geven of John Baselmans met een gerust hart zijn zieke vader kan opzoeken en niet zal worden tegengehouden op Hato bij terugkeer.

 25. Ik beschouw Baselmans als een verstandig man. Derhalve vermoed ik, dat hij na alle ontmaskeringen van zijn veronderstellingen beseft zwaar door de mand te zijn gevallen en alle goed bedoelde adviezen ter harte zal nemen en zijn vader zal vertellen, dat hij onderweg is. Mooier kan het niet.

 26. Ik snap niets van het verhaal van John Baselmans.
  Wat wil hij de lezer en burger van dit land nu eigenlijk vertellen?
  Hij kan het land niet verlaten, om zijn zieke vader nog één keer te ontmoeten, omdat hij niet meer zou worden toegelaten bij terugkeer.
  Reden: hij zou onder curatele staan bij verschillende overheids instanties, omdat hij door zijn kritische opmerkingen over dit land geen geliefd burger meer zou zijn.
  De huidige corrupte structuur van onze maatschappij zal hem wel laten tegenhouden.
  De gouverneur heeft zich na maanden geheel terug getrokken.

  Uit zijn betoog zou de lezer moeten opmaken hoe Baselmans onder curatele leeft en in een “gevangenis” leeft en zijn zieke vader niet meer kan bezoeken in het Koninkrijk der Nederlanden, aangezien hij dan uitgezet zou worden.

  Ik heb zijn verhaal Curatele gelezen en kom tot de volgende conclusie: zijn betoog is niet concreet en hangt van veronderstellingen aan elkaar. Na een paar bladzijden wil je al stoppen met lezen.

  Baselmans is van rechtswege toegelaten in dit land en die kan onder bepaalde voorwaarden ingetrokken worden, zie artikel 15 Uitzetting:
  Uitgezet kunnen worden personen wier verblijf met het oog op de zedelijkheid, de openbare orde of de publieke rust of veiligheid niet wenselijk wordt geacht.
  De uitzetting geschiedt krachtens een met redenen omkleed bevelschrift van de Procureur-generaal, binnen een daarbij redelijke termijn om orde op zaken te stellen.

  Met andere woorden als Baselmans zijn verhaal zou kloppen en men hem niet meer in dit land zou willen hebben, dan zal bovenstaande weg gevolgd moeten worden en zou hij allang eruit gezet zijn en is dit echt niet afhankelijk van terugkeer in dit geval uit Nederland.
  Daarnaast heeft hij de mogelijkheid dit juridisch aan te vechten.

  Voor zover mij bekend heeft een dergelijke uitzetting nog nooit plaats gevonden in het verleden.

  Baselmans moet ook niet bij de Gouverneur zijn om corrupte zaken aanhangig te maken maar bij het OM en als die niet zou reageren bij het Hof van Justitie.

  Baselmans stapt naar Kranshi om een nieuw paspoort aan te vragen en hoort de juffrouw in het papiaments een medewerker iets vragen over curatele wat zij bij zijn naam op het computer scherm ziet? Vervolgens gaat zij gewoon verder met het afhandelen en Baselmans concludeert dat hij bij de overheid onder curatele staat?
  Ik zou in zijn geval meteen naar mijn advocaat zijn gestapt en het een en ander hebben laten uitzoeken. Mij komt het over als één van zijn vele veronderstellingen.

  Baselmans doe ons een plezier en maak of het een en ander echt concreet of stop ermee en ga met een gerust hart naar Nederland.
  Ik kan je verzekeren dat je bij terugkeer niet zal worden aangehouden.

  Nog een advies; corruptie op het door jouw aangehaalde niveau van maffia praktijken moet je zeker niet in je eentje proberen te bestrijden en ook niet als spreekbuis van je movement.
  til het op een hoger niveau en doe het met veel meer mensen.
  Vandaag de één de spreekbuis en morgen weer een ander!

 27. Mijn hoed af voor Abraham Mossel, die deze keer zelfs de tijd heeft genomen nagenoeg foutloos te schrijven. Respect voor deze man die uit de doeken doet wat hij heeft gedaan onder gelijksoortige omstandigheden als John. Ik hoop dat je daaruit lering zult trekken, John!!!!
  Tuna verwoord het zo goed, dat er niets aan hoeft toegevoegd te worden.
  Ik heb het zelf al vaker betoogd: je doet de zaak waar je voor vecht geen goed, John. Je bent een excuus geworden voor mensen waar je tegen strijd. Die kunnen immers nu gaan schermen met: Ach, die John is kierewiet geworden, alles wat hij zegt is onzin. En John, dat is nou precies niet waar. Het meeste wat je zegt is geen onzin,alleen uit zijn verband getrokken en psychopathologisch op jezelf betrokken. John, je hebt de goede strijd gestreden, daar kan ik (en uit de reacties op dit forum blijkt: velen met mij!) alleen maar diep respect voor hebben. Je tijd is om. Ga naar je vader, ga!
  Ik wens je succes en zielerust!

 28. @ Belander, Ik begrijp niet goed waar de heer Baselmans het over heeft maar heb wel veel respect voor zjjn inzet voor de gemeenschap. Daarom graag wat meer respect voor hem.

  Dat ben ik helemaal met je eens. Baselmans baselt wel eens (vind ik), en is ook vaak iets te negatief, en dat irriteert wel eens. Maar zijn goede eigenschappen en inzet voor de maatschappelijk zwakkeren overstijgen dit ruimschoots.

  John, ga naar je vader. Als je terugkomt en er niet in, maken we er een internationale rel van, beloofd 😉

 29. Zwakke reactie Baselmans. Niks geen haat en nijd van deze kant, alleen maar duidelijkheid. Duidelijkheid die jij dus niet levert, niets geen bewijsvoering dat je wordt afgeluisterd dan wel geschaduwd / bewaakt of dat je post wordt gelezen of wat dan maar ook, helemaal niets.

  Niets geen bewijsvoering dat je onder curatele staat, totaal geen ziertje bewijsvoering dat je buiten de grens zal worden gehouden, alleen maar een verhaal over misstanden in de maatschappij zoals die inderdaad helaas veel voorkomen, echter totaal uit context getrokken en op de eigen persoon (jouw persoon dus) toegeschreven, en daarmee de indruk wekkend dat het hele eiland zo ongeveer achter je aanzit.

  Hetgeen ik bij elkaar heb geraapt dat komt dus uit Curatele, ander werk van jouw persoon is mij onbekend en dat blijft ook zo, aangezien ik niet van zweverigheid en vaagheid en aangedikt schrijven houdt.
  Ik heb je als enige die commentaar leverde op jouw “ ik kan niet naar mijn stervende vader verhaal” je uitgedaagd om met bewijzen te komen, waar je dus niet toe instaat bent gebleken en nu ga je beweren dat ik je dan wel zal haten. Ik denk dat niemand daar intrapt, ontmaskerende confrontatie doet pijn, daar zal het wel in zitten.

  Jammer dat je op deze, en dus jouw overdreven manier van doen ook vaak afbreuk doet aan hetgeen waar je wel voor staat, en wat je wel tracht te bereiken dan wel onder de aandacht wil brengen. Daarvoor heb ik je ook op versgeperst wel eens voor verdedigd. Afbreuk dus in de zin dat jouw overdrijven en zweverigheid vaak de boventoon vieren en dat is de oorzaak waarom er een hoop mensen dus afhaken en dat is erg jammer.

  Je doet het jezelf aan naar mijn mening. Overigens hoop ik dat je hetgeen je nu hier schrijft dat inmiddels vanuit Nederland doet, een stervende of terminaal zieke vader zoals je ons vertelt, daar ga je geen drama van maken en onbewijsbare stukken voor plaatsen, daar ga je gewoon naar toe. Ik wens jou en de jouwen sterkte met die situatie.

 30. Heer mevrouw Tuna

  Het boek wat ik opgaf was inderdaad “Curatele” maar helaas door uw haat en nijd naar mijns persoon toe doet u een uittreksel op versgeperst zetten over het boek “De missende Link”.

  Maar ik wil u danken voor dit uittreksel is met wat bijschaven zeker nog eens te gebruiken als ik u vraag om de missende link te gaan lezen!

  Maar de oplettende lezer zal dat zeker al lang opgemerkt hebben.
  Ik wens u veel leesplezier.

 31. Beste John,ff jouw probleem oplossen.Waar gebeurd! jaren geleden was het tijd om van mijn ernstig zieke vader afscheid te nemen met een onnatuurlijke dood,het probleem voor mij was dat ik nog 195 dagen tegoed had tussen vier muren wegens niet afdragen BTW.Daar had ik natuurlijk niet zo veel zin in,het was immers al 35 jaar geleden maar toch stond ik nog op de lijst waarom, omdat er ook in het zelfde vonnis een geld boete was geeist en die hebben geen verjaringstermijn.Ondanks dit te weten ben ik toch naar mijn vader gereisd in NL om hem mijn laatste eer te bewijzen,heb mij 195 dagen niet veveeld ,boeken gelezen, en heb er ook geen spijt van dat ik het heb gedaan. dus John ga gewoon het risico aan en neem je verantwoording als je het niet doet dan zal je zeker belanden in het gekkenhuis Lichtenberg te soestterberg.

 32. Ik begrijp niet goed waar de heer Baselmans het over heeft maar heb wel veel respect voor zjjn inzet voor de gemeenschap.

  Daarom graag wat meer respect voor hem.

 33. @ Baselmans,

  Het is dus nog erger dan ik al dacht, je weet niet meer waar je het allemaal hebt opgeschreven, Ik heb de door jou aangereikte link gebruikt en dan kom ik toch echt uit bij Curatele. Curatele wordt ook in de link genoemd. Of ga je nu ontkennen dat dit de door jou gegeven link was? .
  http://www.johnbaselmans.com/Downloads/Books/Curatele_download.pdf

  124 pagina`s met aan elkaar geknoopte onzin, onzin omdat het volledig ergens naartoe is geschreven, de korte samenvatting heb ik even bij elkaar gegraaid om je te bewijzen dat ik het dus gelezen heb, maar nu begrijp ik dat het wat anders is en dat het helemaal niet kan omdat het ergens anders zou staan?.

  Als ik jou was zou ik een ticket naar Nederland kopen en je vader gaan bezoeken, mogelijk raak je dan een stuk spanning kwijt en heb je het overzicht weer.
  Succes verder

 34. Koek koek. Heb je pilletjes voor..

 35. Heer/mevrouw TUNA

  Zo goed kunt u dus lezen!!! De korte beschrijving die u geeft is van het boekje
  “DE MISSENDE LINK”.
  Title: De Missende link ISBN 978-1-4710-9498-9
  http://www.johnbaselmans.com/Downloads/Books/De_missing_link_download.pdf
  Wat een vervolg is op Zwartboek en Maffia eiland.

 36. @ John Baselmans. OPROEP

  Voor diegene die mij een getekend document door de Gouverneur plus hoofd veiligheidsdienst kan overleggen waarin staat dat de curatele is opgeheven cq nooit geweest is, ligt een grote geldelijke beloning klaar.

  Dat is de omgekeerde wereld. Het bewijs dat je onder curatele bent gesteld ontbreekt en daar moet je zelf voor zorgen. Met dat bewijs positief of negatief kunnen wij pas de waarde van je oproep bepalen. Je hebt je vader 5 jaar geleden voor het laatste gezien. Wat heb je in die 5 jaar toch allemaal gedaan om je vader te kunnen bezoeken of de belemmeringen daartoe weg te halen? Nee, ik ga daarvoor geen boek downloaden en doorworstelen. Het moet wel leuk blijven.

 37. 34 jaar geleden heette het Kaaigek.

 38. Naar verluid is er een bod gedaan op de filmrechten van het boek van John.

  Door de producent van de Fabeltjeskrant.

  Ik ben door de recensie van Tuna wel benieuwd geworden naar het boek en ga het lezen. Misschien helpt het mij eindelijk mijn vrouw te begrijpen.

 39. Baselmans is de Snowdon van Curacao. Nu alleen de internationale pers nog overtuigen John. Kom je misschien ook een keer op CNN.
  Of misschien toch maar even Caprileskliniek doen ?

 40. Dat boekje is geen bewijs, helemaal nergens van, van hetgeen je beweert wat er nu in je leven speelt. Het gaat vanaf je jeugdverhaal van een verongelukt vliegtuig tot je te snelle groeien, en verdere verhalen hier op Curaçao waar je onder andere handig wat actuele zaken zoals de dood van de heer Hogan verwerkt, die wist “het” natuurlijk ook, maar het blijft nietszeggend.

  Via de vrijmetselarij gaan we naar de verdwenen gelden bij de kankerbestrijding.
  John F.Kennedey wordt ook nog even opgevoerd want die wist het ook al, dan gaan we naar mensen van bankinstellingen die in Zwitserland worden opgesloten en krankzinnig verklaard, en verder naar de radicalisering van Nederlandse mariniers die op Curaçao moskees bezoeken en dan volgt er onder andere een onzin relaas over Schotte en Gumbs en hoe Venezuela via een pijpje olie weghaalt uit ons territoriaal gebied, ook wordt nog even een bende uit Texas opgevoerd die zich hier bezig houdt met internet gokken, en vieze bedrijven waar we zaken mee doen zoals Air Berlin en zo.

  Dan volgt dat MFK het omgekeerde is van KMF oftewel Korsou Free Masonry geïllustreerd met een tekening. Dus het is allemaal de schuld van de Vrijmetselaars, maar wat dan? Ik zoek nog steeds naar een bewijs van “iets”. Er is helemaal niets, het zogenaamde bewijs dat zit in je hoofd, en alleen daar.

  Ik heb het dus gelezen met een steeds groter wordende gedachte van: Wat vreemd allemaal dat iemand dit soort onzin nodig heeft om zijn bestaan te rechtvaardigen, en daarin de inderdaad soms onfrisse gang van zaken in landen, situaties en of bedrijven betrekt en met behulp daarvan een verhaal op poten zet, zonder duidelijk te maken waar het nu eigenlijk over gaat of toe moet leiden.

  Ook totaal geen ondersteunend bewijs gezien of gelezen over je vermeende status als niet meer mogen terugkeren op het eiland en personae non grata te zijn. Alleen maar wat kreten als: De gouverneur zei tegen mij dat de muren oren hadden en het meisje wat bij kranshi volgens jouw zeggen haar baas vroeg wat curatele betekent.
  Je beschrijft de derde curatele, dat is er één waar niemand iets van weet omdat hij onzichtbaar door derden op personen van toepassing wordt verklaard.

  Nou Baselmans ik ken er nog één, en dat is zelfcuratele, door de persoon zelf in zijn leven aangebracht, om het wat op te leuken of zo. Voor mij ben je een fantast. Die bij geen enkele grens de doorgang, dan wel toegang zal worden geweigerd want je hebt compleet gefaald in het mij althans aantonen van een daarvoor geldige en ook bestaande reden.

  Ik hoop dat je je vader dus gaat zien, en deze onzin niet als reden gaat gebruiken om het maar niet te doen, zelfcuratele schiet niet op in een leven en leidt tot niets, het wordt alleen maar erger als je er aan toe gaat geven. Succes er mee.

 41. John, je bent totaal ongeloofwaardig geworden.
  ik had een hoge pet van je op, maar dit is echt onzin.
  dit is begonnen toen je vorig jaar in allerlei commentaren, de regering Schotte aan het verdedigen was.
  toen dacht ik al hij is totaal de weg kwijt.
  ik zou zeggen zoek professionele hulp.

 42. Mr Baselmans, noem je dat bewijs? Dat is toch geschreven door jou, dus jouw VERHALEN! What a waste of my time dat ik nog reageer hier op je ingezonden stuk! Trouwens het is gemeentehuis=Kranshi, niet Kranchi=kraan!

 43. John, ik citeer uit je schrijven: “…Maar ook zouden ze moeilijk gaan doen als ik ga vliegen. Gaan mag ik maar met terugkomen zal er een vertraging ontstaan bij immigratie en kunnen ze me urenlang vasthouden. Dan proberen ze mij de toegang tot het land te ontzeggen. Nu kan dat juridisch niet want 32 jaren wonen in een land geeft ook rechten, zeker als je van rechtswegen bent toegelaten…”
  Vraag: Heb je die paar uur wachten niet over voor je pa?
  Uit je schrijven komt een bepaalde persoonlijkheid naar voren die mensen mijdt en eenzaam is in zijn jeugd. Voer voor psychologen. Vanaf het moment dat ik hoorde dat jij beweert dat hier het drinkwater opzettelijk vergiftigd wordt, kan ik je niet meer aux serieux nemen. Er zal vast waarheid zitten in je schrijven, maar je hebt het zo gemythologiseerd dat ik het graan niet meer van het onkruid scheiden kan. Jammer, je hebt je eigen zaak, waar je zoveel energie in hebt gestoken, verkwist door je paranoia.

 44. Al het bewijs staat beschreven in het boek van 1 1/2 oud.

  Title: “Curatele” Een derde curatele die wij niet mogen weten.
  ISBN 978-1-4717-9319-6
  http://www.johnbaselmans.com/Downloads/Books/Curatele_download.pdf

 45. @ Tuna: well said!!!

 46. Bewijs jij eerst maar eens dat je ooit onder curatele bent geweest Baselmans. Het is zeer vreemd te noemen Baselmans dat jij “iets” de wereld instuurt en dat wij dus moeten raden, omdat WIJ dus dan om de brei heen zouden draaien.

  Nu doe je het weer door de bewijslast bij de lezer neer te leggen, de lezer moet maar bewijzen dat jouw zogenaamde curatele is opgeheven.

  Ik daag jouw uit Baselmans om ons, de lezer dus, bewijsvoering te leveren van het vage verhaal wat je in eerste instantie in zo ongeveer iedere krant, internet blog en actualiteiten rubriek, en zelfs in twee talen hebt geplaatst.

  Bewijs jouw curatele maar, bewijs dat verschrikkelijke geheim maar, bewijs maar dat jij iets weet wat zo verschrikkelijk moet zijn dat jij dus bewaakt wordt, je post wordt doorgenomen door derden, en waarvoor jij toegang tot het eiland geweigerd zal worden bij terugkeer.

  Doe je dat niet dan ben je gewoon een grote fantast met een nogal vreemde XXXX XXXXXXX XXXX (zelfcensuur).

  Zeg eens een keer `B` Baselmans, want iedereen naar `A` te laten raden daar is men gezien de reacties wel klaar mee.

 47. OPROEP

  Voor diegene die mij een getekend document door de Gouverneur plus hoofd veiligheidsdienst kan overleggen waarin staat dat de curatele is opgeheven cq nooit geweest is, ligt een grote geldelijke beloning klaar.

 48. Bandabou is vandaag ontoegangelijk, want de internationale pers is er massaal naar onderweg om John uit te horen over de staatsgeheimen die hij met zich meedraagt.

  Zaterdag schijnt er een speciale bijeenkomst van de VN Veiligheidsraad te zijn, en Venezuela heft alle verloven van haar militairen per heden ingetrokken. Maar ondanks de grote ophef laat de Nederlandse regering weten dat het een eilandsaangelegenheid is.

  En Stella van Rijn draagt vandaag haar mantelpakje en laptop in bijpassende groene schutkleuren.

 49. Beste John ,

  Een hele vervelende situatie maar het is een kwestie van de juiste prioriteiten stellen:

  Het is moeilijk maar je moet NU gewoon effe stoppen met je eeuwige ‘attention-seeking’. Het is heel moeilijk voor je, maar dat je deze situatie gebruikt voor verkooppraatjes van vage complottheorieen is ongepast.

  Gewoon je zieke vader opzoeken, daar gaat het om (en nergens anders om).

  (En stel dat er iets fout gaat onderweg -ik betwijfel het- dan kan je jezelf niet verwijten dat je niet je best hebt gedaan).

  Veel sterkte toegewenst !

 50. We are all humans. The intension you wish for another you are also wishing to yourself because we are all ONES. Universal law.

 51. Ik wens je heel veel sterkte John. Ik applaudisseer mensen die opkomen voor waar ze in geloven, at any cost.
  Geloof ik dat je mensen tegen de haren instrijkt en ze je liever zien gaan dan komen, zeer zeker weten geloof ik dat. Dat er zeer vreemde politiek gelieerde dingen gebeuren, dat mensen monddood gemaakt worden en tegenwoordig ook nog eens vermoord worden, dat weten we hopelijk allemaal (behalve dan MFK aanhangers). Vind ik dat je een slachtofferrol aanneemt? Welnee, maar kennelijk stelt men het niet op prijs. Mensen hebben kennelijk nog niet door dat wij slechts het topje van de ijsberg zien. Nog maals hopi forsa!

 52. Overigens heeft VOGEL gelijk: je moet maar naar buiten komen met al die informatie die je hebt. Ik zou maar naar Nederland gaan en je vader bezoeken en dan tegelijkertijd maar even een afspraak regelen bij ‘Knevel en van den Brink’. Die hebben er bar veel moeite mee om in deze komkommertijd interessante gasten te vinden, dus je kunt er zo aanschuiven –een interessante ‘casus’ ben je wel, en je hebt een hoop te onthullen, nietwaar? 😉

 53. gewoonweg asiel aanvragen in Venezuela. Kan ju naast Snowdon gaan wonen. Wat een onzin allemaal. en juridisch totaal niet steekhoudend.

 54. Einbildung ist auch eine Bildung.

 55. Heerlijk vind je al die aandacht die iedereen aan je besteed, John.
  Als dit weer voorbij is verzin je wel weer iets anders om in de publiciteit te komen.
  Ga gewoon naar Nederland en hou op met dit stomme zielige gedoe.
  Ik denk dat je zieke vader dat op prijs stelt.
  Over en uit.

 56. Ik denk dat John een beetje aan het doordraaien is. Niet alleen verdedigt hij tegenwoordig criminelen, ook ziet hij ineens overal vijanden.

  Of is hetgewoon behoefte aan aandacht?

  Gezien de reacties op Versgeperst komt hij dan wel aan zijn trekken.

 57. Welke brei John, wees dan duidelijk i.p.v. met vage aandachttrekkende verhalen te komen, of trek je hoofd eens uit de kosmos.
  Als je niet naar je stervende vader gaat wiens wens het is om je nog eens te zien zoals je aangeeft, dan ben je een waardeloze baal hooi.
  Lazer op of wees duidelijk, maar laat niet iedereen proberen zijn hoofd in de kosmos te laten steken. Als “de Koning ” het ook al weet dan mogen zijn onderdanen dat ook best.

  Zolang jij niet duidelijk bent roep je kreten al paranoia en dergelijke over jezelf af, je doet het jezelf aan en volgens mij vindt je het wel lekker dit soort aandacht anders had je er niet om gevraagd. Het staat overal en in elke krant te lezen, en vooralsnog wordt het gezien als volkomen onzin.

  Nogmaals trek je hoofd uit de kosmos of wees duidelijk of donder maar op met je vaagheid.

 58. citaat: Helaas zal ik mijn naasten en die mensen waar ik mee samenwerk plus diegene die deze zaak al 2 jaren aan het uitzoeken zijn, ook mee naar de dokter moeten nemen want hun zijn dus ook “bevangen” van deze ziekte.

  Dat kan John Baselmans. In de psychologische literatuur heet zoiets een gedeelde psychose. Lees maar na op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gedeelde_psychotische_stoornis Je vertrek naar Nederland kan een hele verlichting zijn, voor zowel jezelf, fe naasten en niet te vergeten: je bloedeigen vader die dan zaijn zoon nog eenmaal zien kan…

 59. HEERLIJK om weer te zien dat er om de brei heen gedraaid wordt en niet in ziet wat er kan gebeuren met een “luis in de pels van Curacao”.

  Kennelijk leest men mijn brieven die binnen komen vanuit Nederland en Lokaal over dit onderwerp. Staat men bij de (ongewenste) gesprekken en bezoeken die ik alsmaar krijg en weet men op de woord nauwkeurig wat er besproken is en me uitgelegd is.

  Hopelijk ben ik Paranoia, zoals men ook al schrijft, want daar is nog wel eens van af te komen en kan ik mijn vader alsnog bezoeken (bedankt voor de tip). Helaas zal ik mijn naasten en die mensen waar ik mee samenwerk plus diegene die deze zaak al 2 jaren aan het uitzoeken zijn, ook mee naar de dokter moeten nemen want hun zijn dus ook “bevangen” van deze ziekte.

 60. Of probeer je alleen maar om verder door het leven te gaan als John Snowden.
  Veel sterkte met je vader.

 61. ik bedoel ipv stanloos natuurlijk Statenloos… xq6

 62. De Koning laat je heus wel terugkomen hoor! John, je bent niet zo’n grote bedreiging dat het Koninkrijk der Nederlanden je het liefst stanloos zou maken. Leer nou eens van die grootste de grote mensen: Socrates: Hij noemde zichzelf de horzel van Athene. Dat was bescheiden. Jij bent hooguit een luis in de pels van Curacao. Tranquilo, ga je vader bezoeken en ga dit avontuur aan. Laat je vader niet in de steek, dat zou de slechtse beslissing in je leven zijn. Ik ben het daarom oneens met de coclusie die je trekt: “Met de situatie die nu gaande is, is het duidelijk dat er geen keuze is en zal ik mijn vader helaas nooit meer mogen omarmen.” Dat is jouw keuze, die ik persoonlijk een hele verkeerde vind…

 63. Beste John,

  Het woord is al diverse malen gevallen, maar ik denk dat er echt sprake is van gedeelteijke paranoide. Al is er een kern van waarheid, laat het maar zover komen en zien waar het schip strand… maar ze laten je echt niet tussen wal en schip leven. Je hebt neem ik aan toch een paspoort van het koninkrijk der Nederlanden?

  Dat je dit moet delen met VP publiek is ook stemmingmakerij, je wilt gewoon iets opgang brengen en vermoedelijk krijg jij daar voldoening voor. Mocht jij naar je vader afgereisd zijn en jou werd toegang to Curacao ontnomen, dan zou ik pas iets voor VP gaan schrijven.

  Hoe dan ook, voor jouw vader hoop ik dat hij je nog te zien zou krijgen, maar gezien jouw inzending geef jij wel snel op (blijkbaar zonder 1 poging).

 64. Hoe kan het dat je niet ‘uitgezet’ wordt, maar wel geweigerd kan worden als je terug komt? Ik ruik een hele hoop b… alonie. Ga alsjeblieft naar je vader en hou op met die slachtofferrol. Het is puur speculatie dat je tegengehouden zou worden, dus tot dat gebeurd geloof ik er geen moer van. En als je ondervraagd zou moeten worden was dat allang gebeurd, daar ben je in je knoek ook niet veilig voor.

 65. Paranoid!!!!

 66. Politiek Nederland incl Koning is op de hoogte en houd het onder “interne aangelegenheid” wat een pertinente leugen is daar de Gouverneur en zijn Kabinet ook hier achter zitten. Er is me duidelijk gemaakt dat ik terug kan komen maar dat ze me sowieso vast gaan houden en ondervragen voor langere tijd daarna zal alles ingetrokken gaan worden.

  Dan komt erbij, als je eenmaal op deze “lijst” staat en geweigerd bent in deze landen zal je NOOIT die landen meer mogen bezoeken nog ooit vestigen. Dat werd me nog even extra duidelijk gemaakt. Nu blijkt vanuit Nederland dat ik daar ook niet erg welkom ben. Dus de vraag is; wie gaat me als eerste vastzetten/ondervragen.

  Ik geloofde het ook allemaal niet tot dat ik bezoeken kreeg vanuit diverse hoeken die me haarfijn vertelde dat ze liever hadden dat ik zou gaan. Dat met een enkele ticket in hun hand! Een voordeel heb ik kennelijk, ik hoef niet langs het belastingkantoor om het bewuste briefje te halen dat ik bij ben met mijn betalingen (hadden ze al uitgezocht).

  Ook u kan dat overkomen als men niet naar de pijpen danst van een corrupt systeem en te veel wroet en achter komt wie, wat, waar en hoe!

 67. Ik wil dit er nog aan toevoegen John: Als blijkt dat je gewoon kunt terugkeren (en ik neig er na het met Tuna eens te zijn) dan is het JOUW paranoia en NIET de ‘corrupte Curacaose verziekte maatschappij’, die jou er van weerhoudt je eigen vader te bezoeken. Ik zou, als je naam je lief is, gewoon op het vliegtuig stappen en je vader omhelzen nu het nog kan. Het riekt bij nader inzien allemaal een beetje naar stemmingmakerij en sentimentaliteit. Gaan dus, en je kan gewoon terugkeren!

 68. Die delicate zaak moet dan maar naar het OM, en weer terugkeren op het eiland als inwoner en ingeschrevene daar kan men niemand van weerhouden, zonder daar een geldige reden voor te hebben. Heb behoorlijk wat moeite om hier geloofwaardigheid aan te hechtten, en wilde het daar maar bij laten.

 69. Dit is toch onbestaanbaar John! Ik denk dat je gewoon naar je vader moet gaan en als ze je hier weigeren, moet je er in Nederland een politieke rel van maken. Je staat hier ingeschreven en voor zover ik weet kunnen ze je niet legaal de toegang tot Curacao weigeren. Ik zou voor vader kiezen als ik jou was, anders dan maar Curachau… Toch geloof ik niet dat je geweigerd zal worden -als er een handtekeningenactie komt voor jou terugkeer, ben ik de eerste die tekent!