samen - handenCURAÇAO – De saamhorigheid bij maatschappelijk- en welzijnwerkers op Curaçao laat in vergelijking met andere landen te wensen over. Hulpverleners staan elders samen sterk, maar hier zijn we te individualistisch bezig. Dat zegt de voorzitter van de nationale organisatie sociaal werkers Curaçao Xiandra Rojer.

Dat meldt Radio Hoyer 2. Volgens Rojer komt dit door verschillende denkwijzen die ontstaan uit de multi-culturele achtergrond die we hebben en door de verschillende theorieën die uit het buitenland worden meegenomen. De voorzitter vindt dat hulpverleners meer samen moeten worden gebracht en naar een gemeenschappelijke visie moeten streven.

ACSWE
De conferentie van de Vereniging van Caribische opleiders voor sociaal- maatschappelijk werk en welzijnswerk, de ACSWE die momenteel aan de gang is, draagt hier volgens Rojer aan bij. De voorzitter vindt dat meer naar de mens moet worden gekeken in plaats van overal een zakelijke en budgetaire oplossing voor te zoeken.

Politiek
Rojer is van mening dat de politiek meer geld in de sociaal-maatschappelijke dienstverlening zou moeten stoppen zodat meer projecten kunnen worden gedraaid. De kosten van het vijf dagen durende congres 300.000 gulden wegen volgens Rojer ruim op tegen wat de maatschappelijk werkers eruit halen. “Dat is niet te betalen met dat geld”, aldus Rojer. Maatschappelijk werkers worden sterker door het congres en krijgen andere inzichten

Xiandra Rojer legt uit aan radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit wat maatschappelijk werkers op Curaçao missen:

1 reactie op “Weinig saamhorigheid bij maatschappelijk werkers”

  1. Ik begin steeds meer respect te krijgen voor Rick Hart, een van de weinige journalisten op het eiland die kritische vragen probeert te stellen. Zoals hier de vraag of het wel kan, 300,000 gulden voor een congres terwijl de sector noodlijdend is en nauwelijks fondsen heeft.