• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

onderzoekCURAÇAO – De Amerikaanse inlichtingendienst NSA zoekt in Latijns-Amerikaanse e-mails en telefoongesprekken niet alleen naar informatie over terrorisme, maar vooral ook over energiezaken. Dat schrijft de Braziliaanse krant O Globo op basis van documenten van klokkenluider Edward Snowden.

De NSA verzamelt gegevens over de energiesector in Mexico en de Venezolaanse olie-industrie, zo blijkt volgens de krant uit informatie die Snowden heeft bemachtigd. Om welke bedrijven en wat voor informatie het gaat liet O Globo onvermeld. Naast Mexico en Venezuela wordt vooral Colombia door de NSA afgeluisterd en begluurd. De regering in Bogota is de belangrijkste bondgenoot van de Verenigde Staten in Latijns-Amerika.

© Novum

3 reacties op “VS bespioneren energiesector Latijns-Amerika”

 1. Vreemde zaak dat verstandige mensen een landverrader die heult met dictators en pseudo-democraten op zijn woord geloven. Men is toch niet zo naief te geloven dat deze landverrader
  alleen de ethiek dient en geen verborgen agenda heeft ? Wiens belangen dient deze meneer nu eigenlijk. Bij zijn chinese en russische vrienden was hij waarschijnlijk ter dood gebracht of in een strafkamp terecht gekomen en bij zijn zuidamerikaanse beschermheren was hij weggerot in een militaire gevangenis als hij een vergelijkbare misdaad had gepleegd.

 2. De VS moet echt gaan uitkijken. Straks wil niemand nog communicatie apparatuur uit dit land hebben (telefoons, routers, switches, firewalls, PBX etc), omdat je ervan uit kan gaan dat er backdoors in zitten.

 3. Ze zouden ook Aqualectra hebben bespioneerd, maar dat was alleen maar lachen met het zooitje daar.
  Corruptie, fraude, vriendjespolitiek, incapabele bestuurders, meer capiteinen dan matrozen, het wel of niet gebruiken van Agrekkos, Fluoride in het water, verkoop van onderdelen voor niets (BOO), het inzetten van “experts” voor raportages die zij nooit gebruiken, gebrek aan onderhoudt, stroom uitval om de maaltijd, rechtzaken tegen eigen bestuurders die ze dan weer moeten schikken, straatvelichting die overdag aan staat, lekkage verlies van 25%, en ga zo maar door…..

  Dat was echt lachen bij de NSA.
  YWN