AkkoordCURAÇAO – Voormalig directeur van Aqualectra Anthony Casperson is ingestemd met een schikking. Casperson startte vorig jaar een gerechtelijke procedure tegen Aqualectra wegens zijn ontslag. Hij eiste dat hij zijn salaris conform contract en tot en met 2014 uitbetaald zou krijgen. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Het nutsbedrijf betichtte Casperson van wanbeleid. Tijdens de rechtzaken is Aqualectra in het ongelijk gesteld. Casperson is van mening dat hem onrecht is aangedaan. Nu Aqualectra in het ongelijk is gesteld, kan de rechter gaan kijken naar de eis van Casperson. Maar dat zou betekenen dat de procedure door zou gaan tot 2014.

Schikking
Toch is de Raad van Commissarissen samen met Casperson gekomen tot een schikking en wordt zijn salaris uitbetaald tot eind van het jaar. Sinds vorig jaar juni is de voormalig directeur niet meer betaald door het nutsbedrijf. Casperson had wel het uiterste uit de kan willen halen, maar is er ook weer aan toe snel weer het bedrijfsleven in te stappen.

Anthon Casperson legt aan radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit hoe het gerechtelijke proces is verlopen:

6 reacties op “Casperson stemt in met schikking”

 1. er zou eens een onderzoek moeten komen naar de hoeveelheid geld die betaald wordt aan ontslagen managers/directeuren van overheids of semi overheids bedrijven.
  iedere regering ontslaat mensen om eigen mensen daar te plaatsen.
  De regringen wisseln gemiddeld iedere 2 jaar dus ga maar eens rekenen wat dit aan gemeenschapsgeld kost aan de belastingbetalers.
  Schaamteloze graaiers, zijn het allemaal…

 2. En het ergste moet nog komen. Meneer dos Santos heeft ”aangekondigd” met zijn eigen politieke partij te komen op Curaçao. Nu kan hij eindelijk in overheidsgeld/belastinggeld gaan zwemmen.

 3. @ Arne Gooi. Wat een zakkenvuller die Casperson, en hij stond al voor een idioot hoog salaris op de payroll bij Aqualectra. Laat geen enkele organisatie hem nog in dienst nemen.

  Dat is een geheel andere discussie. ALLE managers in overheidsdienst zijn graaiers en ook politici, die met MAVO zonder veroordelingen meer dan een normaal daarbij behorend salaris verdienen en onmogelijk op het gewenste niveau kunnen presteren zonder daarvoor aansprakelijk gesteld te worden. Een eerste actie moet zijn, dat er een salarisnorm komt en wel zo snel mogelijk. Nu verdienen velen 2 maal zo veel als de MP.

 4. @ arne gooi, Wat denk je dat de huidige directie van aqualectra verdiend? Ik denk dat je deze ellende allemaal op het schoteltje van schotte kunt leggen.

 5. Wanneer word Gerrit de Raaf eens voor het gerecht gegooid,die Loser heeft ons miljoenen gekost aan recht zaken en afkoopsommen, nu zijn de werknemers bij CAP ook la gestoken door de Schotte vlieg.EN een GROOT GEDEELTE VAN HET VOLK BLIJFT IN DEZE PATHALOGISCHE LEUGENAAR GELOVEN,OMDAT DE VERHALEN DIE HIJ UIT ZIJN HOGEHOED ANDERS VOOR SCHOTELD DAN ZE FIETELIJK ZIJN,DE POLITCI BLIJFT ZIJN EIGEN VOLK BELAZEREN.

 6. Wat een zakkenvuller die Casperson, en hij stond al voor een idioot hoog salaris op de payroll bij Aqualectra. Laat geen enkele organisatie hem nog in dienst nemen.