• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Rijksoverheid: Mark RutteCURAÇAO – Minister-president Mark Rutte brengt van 13 tot en met 20 juli een bezoek aan het Caribische gedeelte van het Koninkrijk. Hij legt bezoeken af aan Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius en wordt hierbij vergezeld door een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven.

Het is de eerste keer dat Rutte de Caribische Koninkrijksdelen bezoekt. De reis staat daarom in het teken van nadere kennismaking met de verschillende eilanden. Daarnaast is er aandacht voor de economische betrekkingen tussen Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk. De Caribische landen kunnen een springplank vormen voor bedrijvigheid in de wijde regio met groeiende economieën als Brazilië, Mexico, Panama en Colombia.

Ontmoetingen
In de drie landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten staan ontmoetingen met de gouverneur, de minister-president en een vertegenwoordiging van de Staten op het programma. Op Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn er ontmoetingen met de bestuurscolleges en de eilandsraden.

Bezoek
Het bezoek begint zaterdagavond op Aruba. Aankomende maandag reist de delegatie naar Curaçao. Op woensdag 17 juli vertrekt de delegatie naar Bonaire, om op donderdag 18 juli door te reizen naar Sint Maarten. Vrijdag 19 juli is de delegatie op Saba en Sint Eustatius. Zaterdag 20 juli wordt het bezoek afgesloten op St. Maarten.

Curaçao
Op Curaçao staat er maandagavond in Kurá Hulanda een ontmoeting met het lokale bedrijfsleven op het programma met daarin toespraken van onder andere Rutte, de voorzitter MKB Nederland Biesheuvel en ADECK-voorzitter. Dinsdagochtend bezoekt de premier de wijk Fleur de Marie, gevolgd door een business lunch met vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven. Het middagprogramma vervolgt met een presentatie van het plan Curaçao Maritime Industry door ex-minister Steven Martina met aansluitend een tour per boot door de haven. Dinsdagavond sluit het Curaçaose deel van het bezoek af met een ontvangst bij de tweede waarnememd gouverneur, Nolda Römer-Kenepa.

6 reacties op “Rutte bezoekt Caribische Koninkrijksdelen”

 1. Het is ook nooit goed he. Als meneer Rutte niet een bezoek aan de Antillen doet krijgt hij het verwijt dat hij niet geeft om dit deel van ‘Nederland’, als ie wel hierheen komt is het een ‘snoepreisje’. Volgens mij heeft de heer Rutte een aardig druk schema en vindt men hem echt niet met een biertje bij Mambo.
  Mensen moeten eens stoppen met zeuren en er het beste van maken met elkaar.

 2. Gaat hij voor het eerst naar de Antillen? Dan heeft hij heel wat gemist. Wedden dat hij later ook een stekje daar gaat kopen! Aha!

 3. ron, op 10-07-2013 om 07:40 schreef:
  ZO DAAR GAAN DE NEDERLANDSE BELASTINGCENTJES NAAR TOE
  nAAR EEN SNOEPREIS VAN RUTTE GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

  Als ik zie dat hij 6 eilanden in 7 dagen aan doet en op elk eiland een (over-) volle agenda heeft, is dit in mijn ogen geen snoepreisje.

 4. ZO DAAR GAAN DE NEDERLANDSE BELASTINGCENTJES NAAR TOE
  nAAR EEN SNOEPREIS VAN RUTTE GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 5. Als u hier niet leuk vindt pakt jou boeltje en gaat terug naar Nederland samen met Mark Rutte.

 6. Wedden dat er maandag, dinsdag en woensdag ineens geen meterslange zwarte rookpluimen vanuit de Isla opstijgen?