• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – Een politiepatrouille is gisteren om 22.10 uur uitgerukt naar de Weg naar Westpunt ter hoogte van Duzu, wegens een verkeersongeluk. Een automobilist reed met hoge snelheid richting Banda Abou toen hij de macht de over het stuur verloor. De auto is hierdoor over de kop geslagen.

De bestuurder droeg zeer waarschijnlijk geen gordel en is daardoor uit de auto geslingerd, waarna de auto op hem is beland. De brandweer die ook ter plaatste was, heeft de  25-jarige Wendell Juan Decaster onder de auto vandaan gehaald. Decaster is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. Om 23.05 uur heeft dokter Maduro de dood geconstateerd. Wendell Juan Decaster is de zesde verkeersdode van dit jaar.

10 reacties op “Dode bij verkeersongeval Weg naar Westpunt”

 1. @ obi Ik wil ermee zeggen dat er nog veel te doen valt aan verkeersveiligheid. Opknappen van de wegen, bewegwijzering en de bevolking leren dat een gordel levensreddend kan zijn, zijn volgens mij zaken die snel moeten worden aangepakt. Dat lijkt me zo voor de hand liggend, dat ik het wat overbodig vond het erbij te schrijven. Bij deze dus: speciaal voor jou.
  @ Zorro Ja, je hebt gelijk dat de situatie niet helemaal vergelijkbaar is. Toch geloof ik dat de deplorabele toestand van de wegen en van de auto’s(!) tezamen met de massale volkse ongehoorzaamheid wat betreft het dragen van een gordel, de belangerijkste redenen zijn voor dit al te hoge aantal verkeersdoden. Van Nederland kan wel degelijk geleerd worden, omdat het aantal verkeersdoden al jaren geteld wordt en men de situatie in Curacao een beetje kan vergelijken met Nederland uit de jaren 50. Wat heeft Nederland gedaan om het aantal verkeersdoden te minimaliseren? Hoe kan Curacao daarvan leren?

 2. Het is een Feit dat je op Curacao te vaak doden in het verkeer heeft,dit alles omdat er geen goede en doeltreffende straffen zijn .Je merkt vaak dat er met vlag en Wimpel mensen achter de stuur zitten.Er moeten straffen komen waar ook de Familie mee moeten betalen aan alles wat met een dode in het verkeer plaats vindt. Door deze rigoreuze strafmaatregel is de Familie gedwongen om samen te zitten en steeds de familieleden op de Finaciele desater dat ze anders kunnen verkeren al ze zich niet houden aan de gevraagde Verkeers regels. Deze maatregel is een instrument voor velen die geen Vuisten thuis kunnen maken. Stuur zo,n Brief aan een ieder Familie op Curacao dan zal je zien dat hat stuk rustiger zal worden in het verkeer en dat IEDEREEN OP ELKAAR ZAL LETTEN IN HET VERKEER .ALS DIT EEN ALGEMEEN BELANG WORDT ,WORDT DAN NIET GEVRAAGD WAAROM IK EN DE ANDER NIET. DE MEESTE MENSEN ZULLEN DEZE VRAAG HEBBEN .HET IS NIEUW EN ZE VOELEN HET AL IN HUN PORTMONAI.GEZIEN DAT HET VAAK EEN MENS MINDER GEEFT HEEL VEEL TRANEN EN GEEN RIJGEDRAG VERANDERING ZOU DIT DE EERSTE MAATREGEL MOETEN WORDEN ,EN TEVENS BUMPERRIJDEN MOET MET EEN BOETE VAN 1500,GULDEN . DEZE REGELS ZIJN ENIGEN WAT GEHANDHAAFD WORD IN EEN LAND WAAR MENSEN EN DE NORMEN HOOG GESCHREVEN STAAT EN WAAR HET NORMAAL GEACHT WORDT DAT IEDEREEN ZICH AAN DEZE HOUDEN EN NA LEVEN. DIT LAND IS NIET VAN DIKTATUUR GEDIEND MAAR ZET MENS EN NORMEN HOOG. DAAROM IS HET OOK PRETTIG MIJ HIER VEILIG TE VOELEN NIET ALLEEN IN HET VERKEER VAN DIT LAND .DUS CURACAO NEEM EEN VOORBEELD EN DOE IETS AAN HET VERKEERSITUATIE EN JE KRIMINALITEIT DAN KAN ECHT SNEL VERANDERING KOMEN IN HET GEDRAG VAN VELEN.

 3. Hoge snelheid, geen gordel, etc. Domme keuzes, waarvoor je de (dodelijke) rekening gepresenteerd kan krijgen. Is zeker niet onrespectvol bedoeld, maar wel de waarheid. Leer ervan als je zo’n bericht leest!!!

 4. Aurelius, op 09-07-2013 om 14:15 schreef: Twee keer zoveel.

  Zo werkt dat niet. Als je moeite doet, kun je zo ‘n handjevol redenen uit je mouw schudden, waarom de vergelijk niet opgaat.

  (en waarom elke keer weer een vergelijk met NL, zelfs als NL’er word ik er zo moe van. Tenzij het relevantie heeft, ben ik helemaal niet geïnteresseerd in NL en NL-verhalen)

 5. @ Aurelius. Het is beter om nergens van uit te gaan en ik betwijfel of een vergelijk met Nederland wel zo zuiver is, dat infrastructureel zo anders is en beter. Niet is vastgesteld welk percentage van de dodelijke verkeersongevallen aan de slechte wegen zijn toe te schrijven. Exacte cijfers van 2012 zijn: Nederland 650; Curacao 16 en Aruba 13. Het is dus een feit, dat we er veel slechter voor staan dan het wel redelijk vergelijkbare Aruba.

 6. Niet gek zoveel doden. Niemand draagt een gordel. Die dingen zitten er niet voor
  niets in .Vandaag weer een dode. Hoge snelheid,geen gordel tja………

 7. gelukkig dat er geen andere auto’s door deze onbezonnen actie betrokken waren. Op de weg naar westpunt kijk ik alleen maar naar de auto’s die tegemoet komen, veel gekken die inhalen!!

  Ik hou niet van drempels zoals bij HATO maar liever 5 minuten te laat ergens komen dan…..

  Plaats aub drempels bij Grote Berg, na selikor en in Tera Kora. Toch belachelijk dat men met 100km per uur over zulke slechte wegen rijdt? In Nederland moet ik zoeken naar gat in de weg. Hier moet ik zoeken naar een mooie vlakke wegdek!

 8. wat wil je daarmee zeggen Aurelius?

 9. In Nederland vallen per jaar tussen de 600 en 700 slachtoffers aan het verkeer. Als je ervan uitgaat dat we de 6 doden van dit jaar lineair kunnen door extrapoleren, dan verwacht je aan het einde van het jaar 12 verkeersdoden op Curacao. Dat is relatief 2X zoveel als in Nederland. Twee keer zoveel…

 10. Hoe vaak moeten we nog dit soort trieste verhalen horen over automobilisten die geen gordel dragen? Sterkte voor de familie.