prijs oorkondeCURAÇAO – Loreanni Arreaza heeft een scriptieprijs ontvangen van Price Waterhouse Coopers Dutch Caribbean (PwC). Dat meldt het 75-jarige bedrijf in een persbericht. De UNA-student ontving de award voor een scriptie over verplichte kantoorroulatie op het eiland.

Onlangs slaagde ze cum laude voor haar bachelordiploma Accountancy aan de UNA. Ralf Wieriks, director en hoofd vaktechniek assurance bij het bedrijf vindt de scriptie een goed voorbeeld van degelijk en gestructureerd onderzoek. Het spreekt hem ook aan dat er bruikbare connecties naar de praktijk zijn terug te vinden in de scriptie. Hij roemt de relevantie van het onderwerp en het goede literatuuronderzoek. Ook vindt Wieriks dat de analyse helder onder woorden is gebracht.

Masteropleiding
Arreaza vertrekt in juli naar Nederland voor een masteropleiding Accountancy. Na haar studie wil ze een aantal jaren werkervaring in Nederland opdoen voordat ze terugkeert naar Curaçao.

scriptie

7 reacties op “Scriptieprijs voor cum laude geslaagde UNA-student”

 1. Beste UNAdepten, de markt geeft zelf wel aan wat de waarde van een universiteit is en die markt geeft duidelijk de voorkeur aan afgestudeerden van andere universiteiten.

  En dat heeft te maken met een gebrek aan middelen bij de UNA (13 miljoen schuld!), het feit dat iedereen kan instromen (geen vooropleidingseisen verlaagt het niveau van de klassen en daarmee het niveau van het onderwijs aanzienlijk) en last but not least de belabberde studiementaliteit van de voornamelijk lkcale studenten.

  Dat laatste heeft weer te maken met de cultuur. Wanneer je ziet dat wanbetalende strafbladen bezittende voor meineeed en winkeldiefstallen veroordeelde MAVO3 ers minister kunnen worden, waarom zou je je dan nog inspannen?

 2. Het is iets om jaloers op te zijn… dus laat ze lekker 🙂

  De Msc of accounting is in samenwerking met RUG… dus blijkbaar vinden ze het Nederlands systeem ook niet toereikend… en ze kunnen gelijk hebben, want qua investeringen is NL te vergelijken met een 3e wereld land qua investeringen in scholing (relatief gezien)…

 3. @ VITO. Die docenten die lesgeven zijn allemaal in Nederland en andere goede universiteiten op de wereld afgestudeerd.

  Bedoel je hiermee enige garantie af te geven en welke garantie precies? Dit is geen kritiek op de docenten!

 4. Dames en Heren……Loreanni A. heeft haar best gedaan. Om zo’n mooi moment voor de jong afgestudeerde te vergallen met allerlei negativiteit zegt meer over jullie dan over de UNA…..toch jammer dat het zo gaat. Mooi voorbeeld geven wij zo….

 5. Vito, Ernie overdrijft maar heeft in zoverre gelijk dat je universeiten en universiteiten hebt. Harvard en Oxford zijn daarbij uitzonderingen aan de pluskant en de UNA aan de minkant.

  Ik heb nog geen enkel bedrijf verheugd zien reageren op een sollicitant met UNA bul. Die wordt dan toch altijd 1 catagorie (HBO) of meerdere catagorieen (MBO) ingeschat.

  Wat dat betreft is het tekenend dat Gerrit Schotte (nooit verder gekomen dan de lagere school) met een (gekochte) bul rondloopt.

 6. @ Ernie Habers.. Waar haal jij die racistische denkbeelden vandaan. Dat jullie alles beter kunnen dan iedereen.Hoe haal jij het in je hoofd zo minachtend uit te laten over een Universiteit uit de Konrijksgebied. Die docenten die lesgeven zijn allemaal in Nederland en andere goede universiteiten op de wereld afgestudeerd.M.a.w. wil jij de lezers wijs maken dat de waarde van een diploma behaald in Indonesia, Suriname, Spanje, Cuba,America, Argentinie en Curacao,minder is dan een in Nederland behaalde diploma. Ik ben echter van mening dat jij er goed aan doet,als jij je kritiek terug trekt uit deze krant, want dat getuigd van geen respect te hebben voor buitenlandse diploma’s.

 7. Op de UNA slaag je al cum laude als je je eigen naam foutloos weet te schrijven. Gezien de lage normen zou ik het ook cum fraude kunnen noemen.