• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

wegwijzerCURAÇAO – PAIS beklaagt zich over een tekort aan onderhoudswerkzaamheden op het eiland. Aanleiding daarvoor was het gebrekkige onderhoud aan de bewegwijzering op Curaçao. Volgens de partij van Alex Rosaria wordt hierdoor de doorstroom van het verkeer gehinderd.

Over het uitvoeren van onderhoud: “De infrastructuur wordt neergezet zonder een gedegen onderhoudsplan. Dat is ook de een van de redenen waarom het toeristische bewegwijzeringproject van 2008 niet succesvol is geweest. Een goed functionerende bewegwijzering zorgt mede voor een efficiënte doorstroom van het verkeer”, aldus de PAIS.

Vergoeding
Bedrijven die het bezoekers gemakkelijk willen maken, kunnen erop rekenen dat daar in de toekomst een vergoeding tegenover staat als het aan PAIS ligt. Bewegwijzering van bedrijven “zou onderdeel moeten uitmaken van het totale beleid. De borden moeten aan bepaalde eisen voldoen en van de bedrijven kan een vergoeding worden geïnd voor eventuele vergunningen, aanmaak en onderhoud. Een inventarisatie en reorganisatie van ons bewegwijzeringsysteem is op zijn plaats waarbij de informatiebehoefte van de weggebruiker (niet van de opdrachtgever!) centraal staat”, laat de partij weten.

Verbetering
“Indien wij inderdaad een eiland zijn waar toeristen gestimuleerd worden om op verkenning te gaan en waar buitenlanders worden uitgenodigd om hier zaken te komen doen, dan moet dit aspect van ons transportsysteem verbeterd worden. Bij onze bezoekers wordt het veiligheidsgevoel vergroot als ze weten dat zij zich snel en gemakkelijk kunnen verplaatsen. De uitdaging is om zowel in beleid, planning, uitvoering en onderhoud de beste oplossingen te vinden, met een goede verdeling tussen publieke en private taken en verantwoordelijkheden”, aldus PAIS in het bericht.

12 reacties op “PAIS beklaagt zich over onderhoud wegwijzers”

 1. Geachte Alex Rosaria
  In Nederland is door de vier partijen van wegbeheerders de Nationale Bewegwijzeringsdienst(NBd) opgericht. De activiteiten van de ANWB en RWS/Tebodin worden hiermee samengevoegd. Dit om een goed samenhangend, continue en uniform systeem te borgen. Ik zou graag met u in contact komen om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. Door de overname van de ANWB beschikken wij over de ervaring om deze borging te realiseren. Met vriendelijke groet Geert van Wijhe, directeur NBd; tel 0031618300066

 2. Hey Alex,…….doe er wat aan dan!!!!!!!!
  Jullie staan nu toch ‘aan het roer’?

 3. Ik denk dat de putten in de straat de doorstroom meer belemmeren…

 4. Jankerd, doe er dan wat aan !

 5. En vooral geen doodlopende wegen laten asfalteren zoals vroeger.

 6. Lekker belangrijk !!

 7. Terechte klacht van Rosaria, met name de totaal onleeesbare borden bij Biesheuvel zijn een miinachting van de toerist. En dat terwijl de reparatie ervan minder dan een maand huur van Kasbarata kost.

  Niettemin denk ik dat er belangrijkere zaken zijn op dit moment, zoals de aanpak van de (MFK) corruptie, het onderwijs en de besparingen in de gezondheidszorg.

 8. PAIS, maak je druk over echt belangrijke zaken, zoals corruptie, criminaliteit, paternalisme, de invoering van de BVZ, en ga zo maar even door.

 9. Openbare werken heeft het al een poosje druk met onder het kleed vegen van wanbeleid.
  Pais, er stemden meerdere mensen op jullie, misstanden, noem ze niet, doe er wat aan.

 10. Dit is het “leiderschap” waar Alex Rosaria het over heeft. En ik heb op die lul gestemd !! Als dat kon zou ik mezelf een trap onder de hol geven. Nooit meer van mijn leven ga ik naar een stembureau. Ik ren nu gauw naar het toilet om te kosten!

 11. Werkelijk zeg…

  Wat kúnnen die lui van PAIS zich toch oeverloos druk maken om pietluttige, onnozele dingen op het eiland. Alsof er pot-ver-do-rie geen véél belangrijkere dingen zijn om je druk over te maken.
  Je druk maken om afbladerende verf aan je huis terwijl die in de fik staat, GVD!!

  Overigens PAIS, jullie hebben nooit opgemerkt dat diezelfde ANWB-borden met gietijzeren ANWB-embleem op top, veelvuldig door nostalgische Nederlanders op de foto gezet worden? Die dingen -juist in hun oude staat- zijn bezienswaardigheden waar mensen voor aan de kant gaan parkeren.

  Voor navigatie-doeleinden heeft IEDEREEN tegenwoordig hun mobiel met GPS/Google Maps of TomTom of ingebouwde navi-dinges in de auto.
  Ga nou niet de spreekwoordelijke Don Quixote uithangen en miljoenen verspillen die d’r niet zijn, om problemen te verhelpen die niet bestaan!

  Bo no ta kuminsa pa drecha nos isla su problemanan serio ku e payasadanan aki.

 12. PAIS dit zijn opposities berichtgevingen… jullie zitten in de coalitie, dus geen woorden maar daden!!