• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Raffinaderij Isla 14 decemberCURAÇAO – De CRU (voormalige BOO centrale) is gisteren uitgevallen. De bewoners onder de rook van raffinaderij Isla werden hier ernstig de dupe van, want het gevolg was zwarte rookontwikkeling uit de schoorstenen van de raffinaderij. Dat meldt Radio Hoyer 2.

 
De CRU bleef door een storing in het brandstofsysteem, verstoken van brandstof waardoor de levering van stroom aan de Isla achterwege bleef. Volgens Isla-woordvoerder Romeo Rudolph wordt momenteel onderzoek verricht naar de oorzaak van de storing.

Problemen
Ook in grote delen van Willemstad viel de stroom uit. Inmiddels levert PdVSA weer brandstof zodat de CRU weer draait, maar het probleem is nog niet verholpen. “CRU levert nog geen stoom aan de raffinaderij, zegt Rudolph. Hij verwacht dat dit nog één à twee dagen duurt. Dat betekent niet dat alle problemen daarna zijn verholpen aangezien de CRU bezig is met een inhaalslag. Wanneer die inhaalslag ten einde is, kan Rudolph niet zeggen.

Verantwoordelijkheid
De Isla raffinaderij heeft op het moment van het ontstaan van de problemen, dit gerapporteerd aan de Milieudienst. Voor mensen die getroffen zijn kan de Isla weinig doen. “De verantwoordelijkheid ligt bij de overheid als eigenaar van de CRU en de Isla raffinaderij”, aldus Rudolph.

Rudolph legt aan radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit waarom zoveel zwarte rook ontstond op het moment van het probleem bij de CRU:

5 reacties op “Problemen Isla nog niet voorbij”

 1. De norm voor zwaveldioxide is 80 ug/m3.
  Gemeten op Beth Chaim 573 ug/m3.
  Lijkt mij duidelijk!

 2. Ja, dat krijg je wanneer je incompetentie aan de slag laat gaan.
  BOO /CRU wordt slecht gemanaged, onderhouden. En de overheid volhardt in het niet benoemen van competente professionals bij RdK en CRU. Ook nu weer is een zeer competent persoon aan de kant geschoven. De ex-RvC wist zogenaamd beter.

 3. Als de PDVSA van plan is om na 2019 te blijven dan moet wordt het nu tijd om met een masterplan te komen. Je vraagt je af waarom de eigenaren van Sambill geen andere locatie gekozen hebben om hun mega-gebouw neer te zetten. Wat weten zij wat wij niet weten?

 4. Lekker makkelijk, vooral zelf geen verantwoordelijkheid nemen voor de rotzooi die je maakt en de mensen die je vergiftigd.

 5. Ik vraag me af waar de moeder van Romeo Rudolph woont. Aan hem te horen, niet onder de rook van Isla.