• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

StroomCURAÇAO – Nutsbedrijf Aqualectra moest vanmorgen tijdelijk de stroom uitschakelen in verschillende wijken door een tekort aan stroom. Het bedrijf heeft de BOO-centrale, die gisteren volledig uitviel, en twee machines van raffinaderij Isla voorzien van 10Mw aan stroom.

 
Volgens Aqualectra konden de windmolens ook niet genoeg stroom opleveren door niet voldoende wind en konden twee machines van de Isla niet draaien. Hierdoor viel vanmorgen rond 08.00 uur wederom de stroom uit in verschillende buurten.

Stroomuitval
Het gaat om de wijken Kas Grandi, Spaanse Water, Jan Thiel, Rooi Santu, Hanenberg, Langleven, Cocorie, St. Joris, Koraal Partier, Sta. Catharina, Beurs, Montaña, Seru Machu te Fuik, Brievengat, Schelpwijk, Groot Kwartier, Matancia, Jongbloed, Rancho, Waterloo en Suffisant Muizenberg. In totaal hebben deze wijken 12Mw aan stroom nodig.

Stroomvoorziening
Ongeveer na een uur heeft het nutsbedrijf een aantal buurten weer kunnen voorzien van elektriciteit doordat een aantal machines van de Isla weer draaien. Daarnaast laat Aqualectra weten dat de wind is opgerukt waardoor de molens meer stroom kunnen leveren en de BOO-centrale kan ook zijn bijdrage weer leveren. Tegen 10.00 uur waren alle buurten weer voorzien van elektriciteit.

4 reacties op “BOO-centrale zorgt voor tijdelijk stroomtekort”

  1. Het is te belachelijk voor woorden dat die prutsers van aqualectra voor de 5e maal in een week tijd de stroom in de wijk uitschakelen. Het wordt hoog tijd dat er een compensatie komt in de rekening voor het niet leveren van diensten. Nu is het weer de Isla, wat zal het morgen zijn ? Waarom zou die stinkcentrale draaiend houden belangrijker zijn dan de vele inwoners van de wijken die zonder stroom komen te zitten..? Dan draaien die machines maar niet, scheelt weer luchtvervuiling !

  2. Constante stroomuitval daar zou Pais zich druk over moeten maken dan de staat van onze bewegbewijzering. Wil niet zeggen dat dit laatste helemaal niet belangrijk is, maar wat vinden toeristen en mogelijke potentiele investeerders van een land dat geen betrouwbare energieleverantie garandeert?

  3. Dat dit mogelijk is! wow

  4. Lekker weer dan!