• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Isla 11 november Foto: Bea MoedtCURAÇAO – Raffinaderij Isla kwam gisteren rond 11.00 uur volledig plat te liggen door uitval van de BOO-centrale. Hierdoor onstond er zware rookontwikkeling en kreeg bijna de helft van alle huishoudens te maken met stroomuitval. Omliggende buurten werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten wegens de rook.

Dat meldt de overheid in een persbericht. De oorzaak van de uitval kwam doordat de ketels brandstof meer kregen. Hierdoor kan er geen stoom, water en elektriciteit worden geproduceerd. Doordat er geen stoom werd aangemaakt konden gassen niet meer schoon worden verbrand, wat zorgde voor de zware rookontwikkeling.

Evaluatie
Zodra de Isla weer wordt voorzien van energie, wordt geëvalueerd wat er heeft plaatsgevonden. Hierna kunnen de installaties weer worden opgestart. Volgens het persbericht is bekend dat dit proces gepaard gaat met een substantieel gehalte van rookuitstoot. Het management van Medio Ambiente i Naturalesa (vroegere Milieudienst) werkt samen met de Isa en blijft de situatie monitoren, aldus het bericht.

8 reacties op “Uitval BOO-centrale zorgt voor zware rookontwikkeling”

 1. @ Ronald. Onbegrijpelijk dat Isla blijkbaar geen noodstroom-voorziening heeft in de vorm van aggregraten oid.

  Aggreko’s zijn aanwezig, maar hoeven vooralsnog niet ingezet te worden.

 2. OVERDRIJVEN IS OOK EEN VAAK !!

 3. Onbegrijpelijk dat Isla blijkbaar geen noodstroom-voorziening heeft in de vorm van aggregraten oid.

 4. Komt goed uit: Vandaag is de eerste meetdag van het iSPEX-project, waarbij bijna 10.000 Nederlanders met hun smartphone zullen proberen een betrouwbare fijnstof-meting te doen. Wij zijn toch ook Nederlanders, wie heeft zo’n ding? Iedereen heeft een Smartphone, dus…

  “Wetenschapper Frans Snik en collega’s hebben lang moeten wachten op een paar dagen met stabiel zomerweer, maar nu de weergoden halverwege juli eindelijk gunstig gezind zijn is het team van iSPEX in actie gekomen. Vandaag zijn de bijna 10.000 vrijwilligers van het project gevraagd om hun smartphone op de hemel te richten. Als het goed is kunnen zij zo met behulp van en speciaal opzetstukje een fijnstofmeting doen.” Zie verder..

  http://www.kennislink.nl/publicaties/eerste-fijnstof-meetdag-ispex

 5. Misschien moet er eerst een commissie in het leven worden geroepen om te bekijken hoe dat evalueren en monitoren zal moeten geschieden.

 6. Herinnert men zich nog indertijd bij de planning van BOO, hoe de kranten vol stonden met mooie verhalen van dat blackouts tot het verleden zouden behoren. Elektriciteits prijzen zouden dalen etc. etc. 90% van de bevolking geloofde toen in de beloofde luchtkastelen. Alles waarmee politici en ambtenaren mee te maken hebben is gedoemd om te mislukken en de gemeenschap enorme schades te berokkenen.

 7. Mis de like button Positivo 🙂

 8. ik monitor
  jij monitort
  hij monitort
  wij monitoren
  jullie monitoren
  zij monitoren

  En dat is dan ook ‘alles’ wat we doen!