• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SnowdenCURAÇAO – Een invloedrijk lid van de Russische Doema heeft klokkenluider Edward Snowden aanbevolen het asiel dat Venezuela hem heeft geboden te aanvaarden. Volgens Alexej Poesjkov zou het Snowdens laatste kans kunnen zijn.

 
Poesjkov is de voorzitter van de commissie voor internationale zaken in de Doema en algemeen wordt aangenomen dat hij vaak het standpunt van het Kremlin uitdraagt. Hij wierp zich zondag op Twitter in de discussie over Snowden. “Venezuela wacht op antwoord van Snowden. Dit is wellicht zijn laatste kans om politiek asiel te krijgen.”

Transitzone
Snowden zit volgens de Russen in de transitzone van luchthaven Sjeremetjevo in Moskou, waar hij ruim twee weken geleden vanuit Hong Kong aankwam. Doordat de Amerikaanse regering zijn paspoort heeft ingetrokken kan hij momenteel niet verder reizen.

Uitlevering
De uitlatingen van Poesjkov wijzen erop dat het Kremlin van Snowden af wil. De Verenigde Staten (VS) willen dat de voormalige analist van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA wordt uitgeleverd. Hij wordt in de VS beticht van spionage.

© Novum

1 reactie op “‘Asiel in Venezuela Snowdens laatste kans’”

  1. Is dat normaal dat de Americaanse regering de paspoort van een onderdaan zomaar mag intrekken, doordat men vindt dat hij een spionage daag heeft heeft gepleegd? Welke gespecialiseerd deskundige op internationale betrekkingen kan dit voor mij beantwoorden. Dit toch in strijdt met de internationale rechten van de mens.Graag jullie antwoordt hierop. Dank.