• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Sherwin JosephaCURAÇAO – Ex-minister Sherwin Josepha van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn wordt niet strafrechtelijk vervolgd voor mishandeling. Dit bevestigt woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie (OM). Twee weken geleden werd bekend dat Josepha zijn vrouw zou hebben mishandeld.

Vervolgens zou de ex-minister zijn vrouw aan de haren hebben getrokken en had haar bijna naakt de tuin in gesmeten. De politie startte direct een onderzoek, waarna het OM zich over de zaak boog.

Woordenwisseling
Uit het onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van mishandeling. De echtgenoot vertoonde geen tekens van mishandeling en heeft geen aangifte gedaan. “Zonder een aangifte of geen tekens van geweld, kun je iemand niet voor mishandeling vervolgen. Het lijkt alleen maar te gaan om een woordenwisseling”, aldus Serphos.

15 reacties op “Josepha wordt niet vervolgd”

 1. Zoals de heer Pikatje een keer gezegd heeft: “een racist komt úit de beschaving, maar de beschaving komt niet ín de racist”
  En diezelfde achja, sander en nu ook de figuren als dutch en anderen wil ik zeggen:” hou je aan de feiten” zonder persoonlijk te worden. Ik hóef ook geen familie van iemand te zijn om diegene als mens te bejegenen. Maar ja zoals Pikatje ook zei: “misschien ligt het in je genen”

 2. Ach ja was er ook geen ruzie bij huize Schotte toen onze vriendin Cicely van der Dijs onze Gerrit in hun bed vond met een jonge tv presentratrice? Ook kwam de politie langs maar er is nooit wat mee gebeurd..

 3. lijkt toch wel een beetje op klasse justitie……..

 4. @ Cur Eye, als ik het goed begrijp was er sprake van wat duw en trekwerk

  Sorry Cur Eye but how do you know that? Want ik vraag me serieus af hoeveel Curacaose vrouwen zouden vrijwel naakt door de tuin -onder een hek door- naar de buren vluchten bij wat duw en trekwerk? En hoeveel zouden een dergelijk incident vervolgens downplayen als de politie dagen later komt?

  Maar je hebt een punt: Josepha is idd zwaar gewaarschuwd. Je kijkt toch heel anders tegen zo iemand aan.

 5. @Cur Eye
  Duw en trekwerk geen lichamelijk geweld?
  Duwde hij dan tegen een deur en trok hij aan een touw?
  En dat Constancia voor alles wat ze gedaan heeft wat niet door de beugel kan, alleen maar haar hele leven door achtervolgd zou worden…… Zou een gewone burger die dit allemaal gedaan heeft ook zo makkelijk vanaf komen? Dat geloof ik niet.

 6. Een ruzie komt in de beste families voor, en als ik het goed begrijp was er sprake van wat duw en trekwerk maar niet van lichamelijk geweld en dan is het terecht dat he OM niet gaat vervolgen.

  Door de publiciteit is Josepha al genoeg gestraft want dit voorval zal hem blijven achtervolgen, net zoals Constantia de rest van haar leven en daarna zal worden verbonden met winkeldiefstallen, meineed en diplomavervalsingen.

  Verschil is alleen dat men in Boca Sami veelal niet kan lezen, terwijl Josepha ingenieur is.

 7. ik denk dat samuel gelijk heeft.
  dit soort arrogante mannetjes, die door hun moeders opgevoed zijn als prinsjes, worden nooit volwassen.
  Helaas lopen er op curacao een hoop van dit soort rond.
  soms met een goede opleiding, arrogant en crimineel.
  ze staan bopven het plebs…en voelen zich god”s gift for women.

 8. Zijn vrouw zal nimmer aangifte doen
  Zijn salaris en bijbehorende status zijn voor die vrouw belangrijker dan haar eigenwaarde.
  Zij zal zelfs zijn eventuele buitenechtelijke escapades goedpraten.
  En die schoft weet dat al te goed.
  Hoog opgeleid en toch als mens een dropout.

 9. Wat is het toch prachtig om minister te zijn of te zijn geweest. Je kan stelen, grove financiele en sociale schade veroorzaken aan het land, mensen mishandelen, etc, zonder om te kijken. Je wordt niet verantwoordelijk gehouden, je wordt niet aansprakelijk gesteld, je bent niet strafbaar, wordt niet vervolgd, en gaat altijd vrijuit. The best job in the world!

 10. @ kukulures
  Sure, it takes 2 to tango: 1 die mishandelt en 1 die mishandeld wordt.
  Maar inderdaad, zonder bewijs en/of aangifte kun je niet veel beginnen. En veel mishandelde vrouwen durven jammer genoeg geen aangifte te doen omdat ze afhankelijk zijn van de man of tegen beter weten in, hopen dat het niet meer gebeurt.
  Ik vraag me af of de buren niets horen/zien in zulke gevallen? Of zijn die te laf om te getuigen?

 11. @Sacha Pas : wees maar blij dat we geen buren zijn. Want zou je man je inderdaad met regelmaat een pak rammel hebben gegeven, en ik de politie zou hebben gebeld, maar jij weigert aangifte te doen, zou ik, de volgende keer dat je weer in je naakie bij mij aanklopt, de deur keihard in je gezicht dicht smijten.
  Want jij kruipt later weer kuchi-kuchi tegen je (geweldadige) man aan, en ik, als buur, die wel aangifte heeft gedaan, de gebeten hond zijn in de ogen van je man.En ben IK het dan vervolgens die voor m’n veiligheid moet gaan vrezen.

 12. Kukuluku, ben blij dat ik niet jouw vrouw ben!

  Zou niet eens je buurvrouw willen zijn.

 13. @Sin Berguensa: als jij ooggetuige bent geweest van de mishandeling, dan moet je het bij het OM melden, want zonder bewijs/getuigen/aangifte kan niet vervolgd worden.
  en….vergeet niet dat : “it takes two to Tango”

 14. TJa, wat moet ik van denken en geloven!

 15. En deze laffe kerel is minister geweeat van SOCIALE ONTWIKKELING, terwijl hij zelf de ontwikkeling heeft van een leguaan!

  En uiteraard gaat het nog laffere OM niet vervolgen, want ministers staan boven de wet. Voor het niet betalen van een boete wegens een 2 dagen verlopen keuringskaart ga je dadelijk het gevang in, maar voor de laffe ernstige mishandeling van een vrouw ga je vrijuit.