kabbaraCURAÇAO – De Raad van Commissarissen (RvC) van het Curaçao Tourist Board (CTB) heeft maandag verzocht om het ontslag van CTB-directeur Ghatim Kabbara. Minister Stanley Palm (Economische Ontwikkeling) meldt dat hij de RvC heeft verzocht een schikking met Kabbara te treffen. Kabbara kan zich hierin vinden.

De ceo is echter niet akkoord gegaan met het bedrag en heeft donderdag een contraofferte gestuurd. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Meningsverschillen
Hoewel Kabbara het eens is geworden met een schikking, verschillen de meningen over het bedrag dat aan hem moet worden uitgekeerd. Nu de ceo een contraofferte heeft ingediend, gaat de RvC zich hierover buigen buigen. “Nu begint in feite het proces van onderhandeling”, legt Palm uit. “De raad kan nu aan Kabbara vragen om samen om de tafel te zitten om op die manier tot een akkoord te komen over het bedrag voor de schikking”, aldus Palm tegenover de krant.

Reden ontslag
Over de reden voor de ontslagaanvraag van Kabbara is tot op heden niets bekend. Zowel de minister als de CTB-ceo houden de lippen stijf op elkaar. Palm gaf eerder wel te kennen dat het vertrek van Kabbara noodzakelijk is en dat het niet gezond zou zijn als hij aan zou blijven als directeur van het overheidsbedrijf.

16 reacties op “CTB-directeur Kabbara kiest voor schikking”

 1. Er is geen overheidsbedrijf, stichting of whatever waar er geen gouden “schikkingen” getroffen worden met vertrekkende bestuurders. Het zijn allemaal doorgestoken kaarten. Onderonsjes waar de buit verdeeld wordt. Vertrekkende bestuurders, RvC en ministers worden er niet armer van. U, de belastingbetaler, wel.

 2. Met het bereiken van een schikking met 2 Aquelectra-directeuren kunnen we weer in koor roepen: BEDANKT SCHOTTE.

 3. Zo werd Kabarra binnengehaald, een zwaargewicht die respect verdiende:

  De Raad van Bestuur van de Curaçao Tourism Development Foundation is verheugd over de aankondiging van de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van het Curaçao Tourist Board: Ghatim Kabbara. Vanaf april 2011 neemt de heer Kabbara deze functie op zich.

  Ghatim Kabbara is in 1975 geboren op Curaçao. Nadat hij in 1994 cum laude afstudeerde aan de International School of Curaçao, verliet hij het eiland om zijn studie in de Verenigde Staten voort te zetten.In 1999 behaalde de heer Kabbara vervolgens zijn Bachelor in Business Administration, met een dubbele major in International Business & Marketing, aan de International University of Florida.

  De afgelopen 13 jaar was Ghatim Kabbara werkzaam bij diverse marketing, reclame en consultancy bedrijven in Miami en Spanje. In 2010 behaalde hij zijn master in Business Management aan de ESERP Business School in Barcelona.

  “Wij zien in de heer Kabbada een jonge ondernemer en motivator met sterke leidende vaardigheden die het CTB tot een hoger niveau kan brengen”, zegt voorzitter Circkens. “Om de uitdaging te zien in het implementeren van het Toerisme Masterplan 2010-2014 en om het toerisme tot een hoger niveau te brengen, heeft CTB een professionele en communicatief sterke manager nodig die een brede ervaring heeft in de internationale commercie”, vervolgt Zeno Circkens.

  De nieuwe CEO is verantwoordelijk voor de uitvoering van de algemene zaken en het dagelijkse management van het CTB. Daarnaast rapporteert hij rechtstreeks aan de Raad van Bestuur van het CTDF. Zowel de minister van Economische Ontwikkeling en het personeel van het CTB werden geïnformeerd over dit grote besluit.

  http://www.tourpress.nl/nieuws/6/Personalia/19695/Ghatim-Kabbara-nieuwe-CEO-van-de-Cura_ao-Tourist-Board. Ken de man niet, maar ik heb zo het gevoel dat het het niet gaat om wat contractdiscussiepunten, en dat het laatste woord vast nog niet is gezegd. Stay tuned 🙂

 4. De problemen met Ghatim Kabbara kwamen naar voren tegelijk met de benoeming van ms. Tara Asjes Prins en de haren in de Board. We hebben de propaganda van de regering inmiddels allang gehoord, maar de kant van Kabbara nog in het geheel niet.

  Tuurlijk denkt Kabbara aan zwijgen en schikken. Maar ik denk dat het publiek nog wel het hele verhaal te horen krijgt….

 5. @Edgar, een hypotheek is toch om een huis te betalen dat eindelijk van jou is. dus eigenlijk verdien je hier mee aan dan een huurhuis. Ik vraag me af waarom een YDK een huurvergoeding moet krijgen? Dit is ooit bedacht voor expats.. omdat die hier niet wonen en hier bv voor een bepaald termijn zijn (en dus een huis in eigen land hebben) en een tegemoetkoming krihgen om hier een huis te huren omdat zij geen huis zullen kopen want ze blijven niet.. Er is dus wel sprake van misbruik.. Er zijn meer mensen.. zo is er ook iemand van het CFT die op Curacao een huis bezit en ondanks dat toch een huurvergoeding ontvangt.

 6. Dit is wel een rare gewaarwording. Door wie is dhr Ghatim Kabbara benoemd op dat positie. Werd hij benoemd in die periode door Schotte of door RvC.Waarom ging zo’n benoeming toch door wetende de hij niet gewild is door het personeel van bij CTB. Dit begint ook te lijkken op die benoeming van Asjes toen d’r tijd.

 7. Kasbarata kiest voor een schikking: het teveel ontvangen salaris terugbetalen in 1 jaar of in 2 jaar?

 8. Hoe kun je met goed fatsoen als CTB nog geld vragen van de overheid of de toeristenindustrie als je het zo over de balk gooit met waanzinnige arbeidsvoorwaarden voor Kasbarata?

 9. @ Sacha

  Het gaat er hier niet om of ik het wel of niet eens ben met de huurvergoeding.
  Waar het om gaat is of die huurvergoeding, wanneer die eenmaal is toegekend, gebrukt mag worden om een hypotheek mee te betalen.
  Anders gezegd, mag die huurvergoeding alleen worden gebruikt voor het betalen van huur of mag die huurvergoeding ook worden gebruikt voor het betalen van een hypotheek.
  Voor de werkgever maakt het geen fluit uit, het geld is toch weg en voor de werknemer maakt het ook niet veel uit. Of het geld gaat naar de huurbaas of het geld gaat naar de bank, maar dan wordt de hypotheekschuld iets minder.

  Het is lood om oud ijzer.
  De hele discussie of de hoogte van het bedrag of de huurvergoeding op zich wel zou moeten kunnen is een hele andere discussie, maar daar gaat het hier niet over.

 10. Het is noodzakelijk en het is “niet gezond” als hij zou blijven lees ik.
  De belasting betaler draait er voor op, niemand leert er iets van want we weten niet waar het om gaat.

  En dit is de zoveelste ambtenaar op rij die er dus beter van wordt omdat hij niet voldoet. Begrijpt u het nog??? Ik begrijp er hier helemaal niets meer van.

 11. Nee, hij is geen uitzondering die van gemeenschapsgeld betaald wordt. Volgens mij staat met stip op nr. 1 voormalig minister Rudsel Martha (PNP), die niet wilde komen voor minder dan zijn Europese salaris en diverse andere emolumenten waaronder ook een huis.

 12. Als burger het nieuws over kabarra volgend krijg ik de indruk dat hij zijn functie onrechtmatig heeft gebruikt, financiele zaken niet zoals van een hoofdambtenaar verwacht mag worden heeft afgehandeld enz. De minister doet erg vaag, maar ziet wel reden tot ontslag.
  Aangezien wij de scheidende ambtenaar extra gaan betalen denk ik dat wij dienen te weten waarom hij niet gewoon werd weggestuurd. Als niet alleen hem maar ook vorige bestuurders blaam treft, dienen wij dat ook te weten. Transparantie Transparantie Transparantie.

 13. Edgar, ik betaal mijn huis ook zelf, net als 99% van de werknemers.

  Dat een bedrijf het huis van zijn directeur betaalt is prima, wat mij betreft betaalt dat bedrijf ook zijn auto’s, vakanties en buitenvrouwen. Maar we hebben het hier over de overheid en die betaaltnhaar werknemers met gemeenschapsgeld. Dat die werknemer hun huis vergoed krijgen is ronduit belachelijk en niet uit te leggen aan de werknemers van het CTB die van een veel lager salaris wel zelf hun huur of hypotheek moeten betalen.

  Het is schandalig dat Yu di Korsous die een voorbeeldfunctiemoeten vervullen zich zodra directeur zijn te buiten gaan aan verderfelijk graai gedrag. Zie FKP, BZV,CPA en natuurlijk eerder al Jasjes bij hetzelfde CTB.

  Kasbarata heeft er weinig van geleerd, of zag hij er juist voorbeelden in?

 14. Het gebruik van een huurvergoeding voor betaling van een hypotheek is op zich niet zo vreemd, dat gebeurt veel vaker en is ook niets mis mee.
  Je zou wel kunnen praten over de hoogte van het bedrag, maar uiteindelijk wordt het geld besteed waar het voor is bedoeld…………betaling van een huis.

  Wat er verder nog aan andere zaken is geregeld is mij onbekend, maar wanneer het alleen gaat om de huurvergoeding dan praten we over spijkers op laag water zoeken.

 15. Laat het CTB vooral open zijn over wat dit grapje de gemeenschap gaat kosten, temeer daar Kabbara al genoeg gegraaid heeft. Diverse kranten hebben bericht dat hij ontslagen is omdat hij eerst zijn huur en vervolgens zijn hypotheek door het CTB (en dus de belastingbetaler) liet betalen.

  Zijn bijnaam bij het CTB is dan ook Kabbara Kas-barata. Laten we Kabbara met die naam in herinnering houden,n zoals we dat al doen met die andere graaier, Jasjes.

  Het is schandalig dat Kasbarata nog een schikking wil, hij zou juist tienduizenden guldens moeten terugbetalen.

 16. en wat gaat de schikking de gemeenschap kosten want wij betalen het toch?