• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DollarCURAÇAO – SSX (Startup Stock Exchange) kent een succesvolle start. Dat meldt het twee weken oude bedrijf. In totaal deden 97 bedrijven wereldwijd in die twee weken een aanvraag voor een beursintroductie via SSX. De aanvragers zijn gevestigd in 34 landen en in 16 verschillende bedrijfssectoren.

De Startup Stock Exchange is een gereglementeerde marktplaats die investeerders en startende bedrijven bij elkaar brengt. Bedrijven bieden publiekelijk hun aandelen aan en beleggers kopen deze aandelen. Door SSX zijn de twee groepen dichter bij elkaar gebracht. Bedrijven kunnen tussen de 100.000 en de 3 miljoen dollar binnenhalen.

Aanmeldingen
Uit Curaçao en Bonaire zijn er 5 aanmeldingen binnengekomen. India staat bovenaan de lijst van landen met de meeste aanvragers (zestien), gevolgd door Nigeria (twaalf) en Argentinië (negen). De bedrijfstakken met de meeste aanvragers zijn e-commerce/webtools en social media/loyaliteitssystemen (beiden 13,4 procent). Aanvragers zijn ook afkomstig uit gevestigde sectoren zoals financiële diensten (10 procent), reizen (6 procent) en consumentengoederen (6 procent).

Diversiteit
“Ik ben erg enthousiast over de diversiteit van sectoren van de aanvragende bedrijven”, zegt Ian Haet, CEO en co-founder van SSX. “We hebben startups in traditionele sectoren zoals technologie en e-commerce, maar ook bedrijven in de Kunstsector, Onderwijs, Automotive, Gezondheidszorg en Lifestyle. Deze diversiteit geeft aan dat de markt begrijpt dat SSX een marktplaats is die open staat voor start-ups uit alle sectoren en alle regio’s van de wereld.”

Nieuwe aanmeldingen
“De cijfers die we vandaag vrijgeven, hebben betrekking op de eerste twee weken sinds we operationeel zijn”, zegt Haet. “We krijgen elke dag nieuwe aanmeldingen. SSX wordt een spannende marktplaats met bedrijven in alle sectoren en uit alle landen. Op basis van onze eerste twee weken zijn we ervan overtuigd dat SSX aan het eind van het eerste jaar 52 noteringen zal hebben.”

2 reacties op “Vliegende start SSX”

  1. Ik ben de CEO bij Startup Stock Exchange. Ik wil graag jouw vragen beantwoorden. Neem contact met ons op als je daar behoefte aan hebt.

  2. Hoogmoed op Curacao kent geen grenzen, wat moet dit eiland in godsnaam met een eigen effectenbeurs? Zelfs een wildwater park (Errol Cova) gaat hier in no time failliet.

    En zoals altijd de eigenaars maar roepen dat de zaak geweldig draait, terwijl ze de hele dag uit het raam zitten te kijken tot we ze binnnenkort in een faillissementsbericht terug zien.