Foto Rijksdienst: Politie BonaireCURAÇAO – De politie op Bonaire is eerder deze week geconfronteerd met veel verzet bij een arrestatie. Dat meldt het politiekorps Caribisch Nederland vandaag. Vrienden van een verdachte moesten er met geweld van weerhouden worden om een arrestatie te voorkomen.

Nadat agenten een auto zagen feveren in de Kaya Grandi spraken ze de vrouw aan op haar rijgedrag. Als reactie reed ze achteruit, en daarna direct door naar de parkeerplaats aan de overkant van de straat. De agenten spraken haar daar opnieuw aan, en bij gebrek aan medewerking besloten ze om haar te arresteren. Dat was niet naar de zin van een aantal omstanders, die zich ermee begonnen te bemoeien. Zij probeerden de vrouw te ontzetten en bedreigden de politieagenten. Ook de verdachte zelf gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Ze schopte en beet een vrouwelijke agent, die ondertussen om versterking had gevraagd.

Vernield
Na verhoor is de verdachte vrij gelaten. De voordeur van het politiebureau is vernield en datzelfde geldt voor de ruiten van een patrouilleauto. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

3 reacties op “Vernielingen en geweld bij arrestatie Bonaire”

  1. Ja, Peter Bon, dat is inderdaad belachelijk.

    Of zou John Baselmans hier achter zitten?

  2. Wat moet er dan onderzocht worden door de recherché?
    Lijkt me zo klaar als een klontje.

  3. Een ambtenaar in functie bijten en schoppen en na verhoor mag je naar huis?
    Hopelijk wordt de schade die ons is berokkend wel verhaald! Of zijn er slechts verdachten en helaas geen daders?