• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

protestCURAÇAO – De ambtenaren van de Ontvanger blijven nog staken. Dat meldt Radio Hoyer 2. Vanmorgen had de vakbond ABVO een gesprek met minister van Financiën José Jardim over de impasse in het conflict. Dat conflict draait om de extra werkzaamheden die de ambtenaren er zes jaar geleden bij hebben gekregen.

Na de overgang van eiland naar Land vindt Jardim dat deze werkzaamheden bij het takenpakket horen en dus niet extra beloond hoeven te worden. De ambtenaren zijn het hier niet mee eens. Ze verrichten uiteindelijk meer werk, dan voorheen, zegt Marlon Manuela van de ABVO. Jardim gaat naar aanleiding van het overleg met de ambtenaren zijn beslissing heroverwegen. Het hoofd van de Ontvanger moet de minister op korte termijn rapporteren met extra informatie, zegt Manuela. Tot die tijd blijft de Ontvanger plat.

Marlon Manuela in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2

17 reacties op “Ambtenaren Ontvanger staken door”

 1. Vandaag een nummertje getrokken…staking is over maar er zijn wel 200 mensen voor mij !!!

  Lekker heh…

 2. Ik hoop wel dat hun salaris is stopgezet gedurende de staking.
  ambtenaren zouden wel wat meer respect kunnen geven aan het volk dat hun salaris betaald!!
  Het is echt schande zoals het ambtenaren apparaat hier in de watten gelegd wordt.
  Schande………

 3. The Questions is ” WHO IS IN CONTROL???? THE WORKERS OR THE WORK PROVIDER” Apparently the workers are running the show and the work provider has not to say. Fire all the losers!!!!! Does anybody have BALLS here on this island?????

 4. De meeste werken toch niet de volle 8 uur. Een groot aantal is met prive zaken bezig op kantoor zoals dingen voor hun politieke partijen die hun op deze plek hebben gezet.

  Trouwens wat is werk.. Ik wordt namelijk gek dat ze steeds mijn aangiftes en aanvullende documenten kwijtraken en mij dan meteen een boete geven.. En ik mag dan weer bewijzen dat ik wel alles en volledig op tijd heb ingeleverd..

 5. @ Tuna. Ze verrichten niet meer werk, ze werken dat wat ze kunnen doen in een dag.

  Ik ben ervan overtuigd, dat ze meer kunnen doen dan ze zelf beweren te kunnen doen.

 6. Geen greintje respect voor deze ambtenaren.
  Werken ze langer dan 8 uur per dag nu? Als je vraagt voor betaling van overtime… okay. Maar daar gaat het niet om he? Meer, meer, meer. Sute buriku te e no por kana mas.

  Iedereen op dit eiland betaald hun salaris en hun zorg. Maar deze sinberguenzas weigeren ENIGE VORM van meewerken voor het welzijn van hun werkgever (wij dus).
  You are obsolete! Iedere bestuurder met enige visie is nu aan het denken hoe ze jullie kunnen vervangen door software. En mijn blessing hebben ze.
  Si bo no ke traha pa mi pais, bai sinta bou’I palu, reklama y kome mi*rde.
  The nerve…

 7. Peter Bon heeft het uitstekend verwoord.

  Hulde.

 8. Volgens mij worden ambtenaren door het volk betaald voor een 8 uur durende werkdag waarin van hun verwacht wordt dat er werk wordt verzet.
  Meer werk, door wat voor oorzaak dan ook, kan derhalve alleen in uren buiten de normale 8 worden verricht en worden volgens mij als overuren extra betaald.
  Als het waar is dat ambtenaren in hun reguliere werktijd extra werk doen geeft dat aan dat ze eerder hun werkuren niet met werk konden vullen.
  Waarom er extra betaald moet worden om nu wel een 8 urige werkdag te werken lijkt mij moeilijk uit te leggen aan al de mensen die het ambtenaren salaris moeten betalen.

 9. Vooral zo door gaan, zo bouw je het land Curaçao zeker op ……… 🙁
  Ja, je zal eens ècht moeten gaan werken, erg hè?

 10. Zijn ze dan ook 4 uren extra gaan werken per week sinds 2006? Daarnaast is het verschil land-eiland sinds 10/10/10 weggevallen. Dus eigenljik hebben deze gasten 2.5 jaar teveel loon gehad. Terugvorderen met boete! Daar zijn ze zelf ook goed in.

 11. Er zijn mensen op dit eiland die weten niet hoe je een gewone dag werken kan vullen, ze moeten er dus extra geld voor hebben, geen van deze mensen werkt er ook maar één stap harder voor. Ze verrichten niet meer werk, ze werken dat wat ze kunnen doen in een dag. Niks meer en niks minder, en dat wordt van zoveel mensen in de samenleving gevraagd.

  De toelage was tijdelijk, dus eindig en dat einde is dus nu daar, en terecht naar mijn mening. Het aantal keren dat ik terug moest naar de ontvanger omdat men het eens weer verknoeit had is niet te tellen, Als je het in één keer goed doet dan bespaar je jezelf ook een hoop werk, en spreek ook die incompetente collega maar aan anders verbetert het nooit, en blijf je dus met een hoop werk zitten.

 12. Met een dagelijkse openstelling van de belastingdienst voor het publiek van 08.00 – 11.30 en 14.00 – 15.30 uur zou je denken dat ze helemaal geen tijd hebben voor extra taken! Laat ze eerst eens acht uur per dag echt gaan werken. Daarna mogen ze misschien zeuren over extrs geld, hoewel ambtenaren hier al erg veel privileges en voordeeltjes hebben.

 13. Als ze nu staken of niet je merkt het verschil toch niet.

 14. Ben heeft volledig gelijk, de MFK mafiosi betalen geen cent belasting en de laffe Ontvanger kijkt zwijgzaam toe maar vordert wel in bij de arme sloebers in Souax.

  Goede interviewer trouwens, Rick Hart. Een van de weinigen op het eiland die kritische vragen durft te stellen.

 15. Zij verrichten meer werk dan voorheen, al 6 jaar? Laat mij niet lachen. Hebben zij uberhaupt ooit 8 uren per dag gewerkt? Elke niet-ambtenaar zijnde burger, die weleens op het ontvangerskantoor oftewel belastingkantoor is geweest, is daar gefrustreed en vaak vloekend weg gegaan.
  Willen ze nu staken, now laat ze staken en NIET betalen!! Stelletje parasieten.
  Overheid: verkoop dat ontvangerskantoor en laat de belastingbetaler alles on-line of via de bank betalen! Wie heeft in godsnaam al die stomme ambtenaren nodig, ze stemmen niet eens op de politcus die hen benoemd heeft.

 16. Hun dubbele taak voor land en eiland is per definitie vervallen op 10-10-10 en zoals de ambtenaren wisten vervalt dan ook de toelage. De regering is zo dom geweest om het door te betalen, maar dat biedt geen beroep op het gewoonterecht. Ze mogen blij zijn, dat de regering het te veel betaalde niet terugvordert. Dat ze ernaar geleefd hebben en zo willen blijven leven is een drogreden en eigen schuld.

 17. Laten die ambtenaren van het ontvangkantoor eerst maar eens zien dat ze hun werk naar behoren doen. Als figuren zoals Jamaloodin en Hakim een miljoeneschuld bij de belastingdienst kunnen opbouwen, dan hebben ze bij de ontvanger zitten te slapen.