• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ctexCURAÇAO – Curaçao Technology Exchange N.V. (CTEX), is gisteren uitgeroepen tot het eerste en grootste multi-tenant datacenter in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied. De Uptime Institute, Inc. (Institute) heeft de Tier-IV design certificatie uitgereikt aan CTEX.

 
CTEX’s ‘CU-1’ faciliteit is de eerste van vier geavanceerde datacenters die gebouwd worden op Curaçao en is hiermee de eerste in zijn soort in de regio. Het totale datacenter in de wijk Seru Mahuma neemt maar liefst 5.200 vierkante meter in beslag.

Tier-IV certificaat
De Uptime Institute, Inc. heeft een vier verdiepingen classificatie benadering ontwikkeld welke wereldwijd erkend is als de standaard in vergelijkende onderzoeken om verschillende datacentra faciliteiten wereldwijd te vergelijken. Het systeem van het instituut is al sinds 1995 in gebruik en is bij verstek de standaard voor de datacenter industrie geworden. De Tier-IV certificaat is de hoogste, meest bindende en moeilijke certificaat om te behalen, waardoor het de meest betrouwbare en veilige optie voor bedrijven is, die een hoog niveau vereisen van kritieke systemen en infrastructurele beschikbaarheid.

Vereerd
Op de bekendmaking hiervan zei CTEX’s CEO Anthony de Lima het volgende; “We voelen ons vereerd om de eerste ‘Uptime Certified’ Tier-IV multi-tenant datacenter in de regio te zijn. De faciliteiten van CTEX omvatten de meest kritieke infrastructuur, om fout tolerante operaties te verzekeren, bieden extreme veiligheid en profiteren van de geloofwaardige instemming van het Uptime Institute. Regionale klanten die een zero down-time en toegang tot een uitgebreid eco-system van industry solutions en geavanceerde veiligheid vereisen, hebben nu toegang tot wereld’s nieuwste Tier IV datacenter op Curaçao. Dit houdt in dat men niet langer naar verre datacentra in de VS, Canada, Europa of elders hoeven.”

CTEX Tier IV

10 reacties op “CTEX ontvangt Tier-IV design certificatie”

 1. Ik wens Ctex alle succes, maar heb mijn twijfels over de economische haalbaarheid ervan.

  Allereerst omdat het een mega investering is die nog niet zomaar terugverdiend is.

  Ten tweede omdat Curacao dan wel orkaanvrij mag zijn, maar je buitenlandse bedrijven wel vraagt om hun data onder te brengen in een land dat recent nog geleid werrd door een mislukte MAVO leerling met strafblad, een schietgrage wanbetalende alcoholist in clownspakken, een diplomavervalslende meineed plegende winkeldievegge en niet te vergeten een reizende brillenboer.

 2. @Jeroen
  Ben je wel eens in het e-Commerce park geweest? Hier werken allemaal skilled Curacaose werknemers. Mensen met deze skills zijn ook nodig bij de CTEX. De CTEX is de beste capital investment voor de economie van Curacao op dit moment. Verder moet je het e-Commerce park zien als ‘zeer goed’ en CTEX als ‘uitmuntend’.

 3. @ Nacho. Wellicht eerst even begrijpen waar het over gaat, voor dat je domme dingen zegt.

 4. En wat voor certificaat krijgen ze voor het scheppen van werkgelegenheid voor werkloze Curacaoenaars? Hoeveel werkloze Curacaoenaars krijgen daar een baan/scholing? Daar hoort men niks over.
  Laat meneer de Lima dat ook aan ons weten? Graag!

 5. Mr. Nacho, you clearly have no idea what you are talking about. And, its unfortunate that you insult the hard work of so many people. As an education for your ignorance, the Uptime Institute is an independent well recognized International certification organization. You don’t get a certification you have to comply with hundreds of requirements. I am writing this in English so the CTEX team if they read this gets the compliments from me as well. Real datacenters are certified the rest are wannabees. Perhaps you work for a wannabe which is probably the case…Curacao is small.

  Your note that you can get tons of these certificates is not only a lie but a fragrant disrespect for many of us who are in the IT world.

  As for Curacao, this is huge and places our island in a major International spotlight. CTEX, MASHA PABIEN as they say in Curacao and thank you.

  As for our chefs, congratulations to them as well.

 6. @sakiwebu,

  helemaal waar, maar let echter wel op het deel “by design”
  maw, op papier ziet het er allemaal tip top uit… ben benieuwd naar de praktische uitwerking van dit “design”

 7. Goed gedaan, Charles Cooper, om tegenover Wiels je poot stijf te houden want anders was er geen Ctex geweest.

 8. @Nacho,

  De Uptime Institute keurt en certificeerd datacenters aan de hand van eisen die de betrouwbaarheid ervan waarborgen. Een keurmerk dus en niet een sigaar uit eigen doos.

 9. Pabien Tony, keep up the good work for Curacao!

 10. Per dag kan ik tig van die certificaten uitgereikt krijgen, dus wat stelt het allemaal voor. Onze koks komen terug uit Miami beladen met medailles en Ctrex geeft zichzelf een sigaar uit eigen doos met dit certificaat en de kranten schrijven het allemaal kritieloos op.