• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

SchijnhuwelijkCURAÇAO – In een groot proces rond schijnhuwelijken zijn vandaag taakstraffen variërend van 120 tot tweehonderd uur opgelegd. 21 vrouwen en negen mannen stonden terecht op verdenking van het aangaan van een schijnhuwelijk in Engeland. Een aantal verdachten kregen voorwaardelijke celstraffen.

De rechtbank acht het in de zaken tegen 23 verdachten bewezen dat de schijnbruiden en -bruidegoms, die in Nederland waren geronseld, met Nigerianen zijn getrouwd die illegaal in het Verenigd Koninkrijk waren. Een verdachte moet daadwerkelijk de cel in. In vier van de 27 zaken waarin de rechtbank in Rotterdam vandaag uitspraak deed, zijn verdachten vrijgesproken.

Antilliaanse huwelijkspartner
In een groot aantal gevallen werd het huwelijk gesloten in een kerk in het Verenigd Koninkrijk, in andere gevallen werd gesteld dat het huwelijk was voltrokken in Nigeria. De Nigeriaanse immigranten kregen door het huwelijk een legale verblijfsstatus en toegang tot sociale voorzieningen. De Nederlandse huwelijkspartners komen bijna allemaal uit de Antilliaanse gemeenschap.

Identiteit
In veel gevallen is volgens het Openbaar Ministerie vastgesteld dat de echte partner van de Nigeriaan de identiteit van de Antilliaanse bruid of bruidegom overnam met het achtergelaten Nederlandse identiteitsbewijs. Vervolgens vroeg dit schijnbaar legale echtpaar bijvoorbeeld kinderbijslag aan.

© Novum

2 reacties op “Taakstraffen in megaproces schijnhuwelijken”

  1. Dit gedoe geschiedt al tig jaren op onze eilanden, maar anders. Santo-Domingo, Colombia / Curacaoenaars, Nederlanders.
    Niets nieuws dus.

  2. Mocht die “schijn partner” wel een nummertje maken op huwelijksnacht, of vertelt het verhaal dat niet?