• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

VlagCURAÇAO – Honderden mensen waren vandaag bijeen op het Brionplein om gezamelijk Dia di Bandera (Dag van de Vlag) te vieren. De ceremonie begon om 09.00 uur. Vanaf Fort Amsterdam liep de ministerraad over de Emmabrug richting het Brionplein om deze nationale dag met het volk te vieren. 

Dia di Bandera 2013Onderdeel van de ceremonie was de vlag die door minister Rubina Bitorina van Cultuur werd overgedragen aan commandant Isodora van de scouts. Hierna kwamen vertegenwoordigers van het hindoeïsme, de islam, het jodendom en de protestantse kerk aan het woord. Allen verwezen zij tijdens hun speech naar patriottisme en het belang daarvan. Waar de pandit van het hindoeïsme het had over met elkaar in vrede leven, kaartte de imam van de islam aan dat de Curaçaose vlag staat voor glorie en waardigheid.

Vlag
Toen was het moment daar om de vlag te hijsen. Commandant Isodora vroeg eerst aan premier Ivar Asjes of de vlag mocht worden gehesen. Asjes gaf hierop zijn toestemming. Nadat de vlag wapperde keerde de commandant terug naar Asjes, waarna hij door de premier namens Curaçao werd bedankt voor het hijsen van de vlag.

Dia di Bandera 2013Felicitatie
Onder de wapperende vlag gaven Bitorina en Asjes een speech en benadrukten ook het patriotisme en feliciteerden het volk met de nationale feestdag. Vervolgens namen de vijf genomineerden voor het Kruis van Verdiensten (Krus di Mérito) de hoogste onderscheiding van Curaçao in ontvangst.

Feest
Na het ceremoniële gedeelte traden verschillende lokale artiesten op en lieten het publiek swingen. Zelfs de aanwezige ministers en de premier waagden een dansje en zo werd de Dia di Bandera feestelijk afgesloten.

Klik hier om meer foto’s te bekijken

 

6 reacties op “Viering Dia di Bandera op Brionplein”

 1. @Zorro, laten we niet over het uiterlijk van anderen beginnen te zeuren, Leefslang is ook niet moeder mooiste.

 2. @Henk
  Ik zie Jasjes liever gaan dan komen, maar heb hem inderdaad honderd keer liever
  hij dan die ras boef en leugenaar van een Schotte,
  Wat mij betreft is er voor hem maar een plek waar ik hem wel graag zie, en
  dat is in de “Goede Toekomst”.

 3. @henk
  mee eens.

 4. @ henk, volgend jaar weer een nieuw gezicht.

 5. Ik hoorde wel verhalen van mevr. Logica Tasjes en inderdaad past op ieder potje een dekseltje en Jasjes wist natuurlijk, dat hij een miljoenenerfgename in huis haalde. Voor het TV-programma in Nederland “Het mooiste meisje van de klas” zal ze beslist niet in aanmerking komen, want rijkdom staat niet op de lijst van verplichte schoonheden.

 6. Ik ben geen fan van Jasjes, maar zie hem toch liever deze ceremonie doen dan Schotte met zijn fake smile die corruptie gewoon op zijn voorhoofd geschreven heeft staan.