• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto ANP: Desi BouterseCURAÇAO – President Desi Bouterse heeft het Surinaamse volk opgeroepen Nederland te vergeven voor de daden in de slavernijperiode. Volgens het staatshoofd heeft achteruit kijken geen zin; het is beter is de blik te richten op de toekomst, aldus de president. Dat meldt De Ware Tijd.

Bouterse deed zijn oproep vanavond op het Onafhankelijkheidsplein bij de Keti Koti-viering. Als Nederland om vergeving vraagt, kan Suriname daar op ingaan. “Wij zijn nazaten, zij zijn nazaten. Laten we niet achterom kijken, maar juist vooruit gaan”, zei de president. Het aanwezige publiek reageerde instemmend op zijn oproep.

Schandvlek
In Nederland hield vicepremier Lodewijk Asscher een toespraak tijdens de herdenkingsplechtigheid in het Amsterdamse Oosterpark. Hij zei dat Nederland ‘spijt en berouw’ heeft van haar aandeel in het slavernijverleden. Hij had het over een ‘schandvlek’ in de Nederlandse geschiedenis.

Teleurgesteld
Desondanks heerste er teleusrstelling onder de Surinaamse Nederlanders, omdat Asscher geen excuses had aangeboden. Velen hadden daar op gerekend omdat ook koning Willem Alexander en Koningin Máxima bij de herdenking aanwezig waren.

6 reacties op “Bouterse roept op tot vergeving”

 1. Heeft Bouterse meer blank bloed dan neger bloed? Als zijn percentage meer blank is, dan moet hij mee betalen aan de schade vergoeding. Met dat vergiffenis vragen en aanbieden lijkt hij verdacht. Justitie zou zijn DNA moeten nagaan, als hij ooit in Nederland komt en opgepakt wordt.

 2. Who cares… een volk dat massaal op deze crimineel heeft gestemd is geen knip voor de neus waard.

  En dat geld ook voor ons eiland waar men, of niet gehinderd door enige intelligentie of behept door corruptie, massaal op Gerrit Franciscus S. heeft gestemd.

  Macht corrumpeert, zie de baantjeszieke Stella van Rijn die gewoon lid is geworden van de Movemientu Forsa Korupshon om (volkomen ongekwalificeerd) haar luizenbaantje als secretaries general te krijgen.

  Dat ze daarvoor 2 jaar lang als het schoothondje van Gerrit Franciscus S. heeft moeten optreden nam ze wel op de koop toe.

 3. Bouterse is de laatste die wie dan ook mag zeggen of vragen on vergiffenis te schenken voor welke situatie dan ook. Deze man moet zich kapot schamen voor zijn eigen onvergefelijke daden, alsmede degenen die hem in de positie hebben gebracht van waar hij nu meent dit soort zaken te mogen uitmaken.

 4. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. Als het volk de kolonisator de slavernij kan vergeven dan kunnen ze hem ook zijn misdaden vergeven denkt deze pathologische crimineel. Hij heeft zichzelf immers al amnestie verleend voor de door hem gepleegde moorden martelingen en andere mensenrechtenschendingen.

 5. mooi gebaar van een crimineel.
  misschien moeten we dan hem ook maar zijn 12 moorden en zijn drugshandel vergeven.

 6. We moeten het verleden achter ons laten zei de moordenaar tegen de slavenhouder….