• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oppositieleden Aldebert Rooijer (NPA), Gregory Damoen (FK) en Eugene Cleopa (MAN) hebben een Eilandsraadvergadering aangevraagd. Het onderwerp luidt als volgt: stop de import, inkoop, verkoop en gebruik van spelletjes waarin geweld voorkomt.

Volgens de drie Eilandsraadsleden komt het door de gewelddadige spelletjes dat de agressie in de samenleving en op scholen de laatste tijd is toegenomen. Het gaat om computerspelletjes die onder andere op de playstation en X-Box gespeeld worden. 

Gewelddadiger
“In deze spelletjes wordt geweld gevisualiseerd en ongepaste taal gebruikt. De spelers kopiëren het slechte gedrag. Ze worden gewelddadiger en beginnen met stelen. Dit gedrag wordt in de praktijk toegepast, met alle gevolgen van dien”, zo stellen de opstellers van de brief aan gezaghebber en Eilandsraadvoorzitter Lisa Dindial.

6 reacties op “Gewelddadige spelletjes verbannen”

 1. @Jenny Alberto:
  Nee Jenny, dit is niet de nachtmerrie. De nachtmerries zijn ouders die hun kinderen niet opvoeden en daarna beweren dat het door andere factoren komt.

  Sterker nog, als uw jonge kind in aanraking komt met een gewelddadige spel is dit zo’n beetje de toppunt van laksheid wat dat betreft. De meeste van deze gewelddadige spelletjes hebben een M (Mature) rating. Dit betekend dat niemand onder 17 jaar (16 in Nederland) dit soort spelletjes (theoretisch) mag spelen. Nu ligt de keuze natuurlijk bij elke ouder om te bepalen wat hun kroost wel of niet aan wordt blootgesteld, maar men moet dan ook de verantwoordelijkheid nemen en niet de eerste de beste excuus nemen om alles op te schuiven.

  Men zal waarschijnlijk nooit stoppen met het zoeken naar zondebokken voor het eigen falen (in de jaren 90 hadden we immers deze verhalen ook maar dan met gewelddadige films), het is nou eenmaal moeilijker om het door in eigen oog te zien.

 2. Stop “wega di number Kòrsou, Stop import van sigaret. kom op zeg.

 3. Wat een achterlijk verhaal weer…… gaan we nou echt ze andere landen achterna willen lopen die dit willen doen….

  Ik speelde vroeger als kind alleen maar met (speelgoed) zwaarden en geweren, speel voornamelijk zeer geweldadige spellen en ik loop ook niet als een malle mensen te beroven, afpersen en weet ik veel wat nog meer allemaal….Ik heb een opleiding, goede baan en ben nooit, door eigen schuld, met de politie in aanraking gekomen…

  Wanneer gaan mensen het nou eens in hun hoofd krijgen dat het gedrag van deze personen (grotendeels) bij de opvoeding ligt en de omstandigheden waarin ze wonen en opgroeien….

  Lekker makkelijk om dingen af te schuiven op een computerspelletje…..En als iemand het verschil niet weet te maken tussen fictie en realiteit is dat toch echt niet de schuld van het spel en de ontwikkelaars…. ik kan echt niet begrijpen hoe mensen nog steeds zo kortzichtig zijn om een maatschappelijk probleem bij een stuk ontspanning te leggen…..

  Waar gaat het toch heen allemaal…..

 4. Eindelijk zijn er politicus die durven dit aan de kaart te brengen . En de zakenlui die rijk worden door de jeugd te verpesten. Luister niet naar hun maar help onze kinderen uit deze nachtmerrie.

 5. Natuurlijk… Laten we lekker de resultaat van alle waanbeleid schuiven op de gebruikelijke zondebok. Als die gewelddadige jongeren trouwens gamers waren, dan zouden ze thuis achter de pc / tv zitten. En niet op straat bezig zijn met mensen overvallen.

  Misschien moeten deze heren iets dichter bij huis beginnen. Bijvoorbeeld met het macho / straat “cultuur” die hier op het eiland zo prevalent is. Maar dat zit natuurlijk een beetje te dichtbij de achterban van deze heren en mag natuurlijk nooit van blaam worden voorzien.

 6. Dus door spelletjes als Grand Theft Auto gaan mensen stelen? Ik dacht altijd dat dat kwam door slechte sociaal-economische omstandigheden, slechte opvoeding/onderwijs, peer pressure en slechte vooruitzichten..?!

  ~ Weer wat geleerd op een vrjdagochtend.~