• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Izaan Moenir-AlamCURAÇAO – Izaan Moenir-Alam wil graag een ontmoeting met Claudia Melchers. Dat meldt Caribisch Netwerk. De Curaçaoënaar ontvoerde Melchers in 2005 uit haar huis, terwijl haar twee kinderen toekeken, en zou haar graag uitleggen waarom hij dat deed.

Moenir-Alam is inmiddels vrij en was deze week op Curaçao voor de presentatie van zijn boek. Moenir-Alam reisde na de ontvoering terug naar zijn toenmalige woonplaats in Brazilië. Daar werd hij vrij snel in de boeien geslagen en opgesloten in de gevangenis van São Paulo. “Toen ik de cel werd binnengebracht, vroeg de celoudste mij of ik kon schaken. Toen ik ‘ja’ antwoordde, zei hij dat ik mocht blijven leven.”

Zes maanden
Moenir-Alam bracht zes maanden door in de gevangenis van São Paulo waarna hij overgebracht werd naar Rio de Janeiro en daar nog een jaar wachtte op uitlevering. “Ik was Nederlands staatsburger en verdiende niet om zo behandeld te worden. Mijn handlangers zaten wel gewoon in een Nederlandse gevangenis.” Om de gruweldaden duidelijk te maken, schreef Moenir-Alam het boek ‘Rattenval van Rio’.

Cocacabana
Moenir-Alam schreef eerder het boek ‘Cocacabana’ over de ontvoering van Claudia Melchers, maar dit kon hij niet uitgeven. De vader van Melchers zorgde ervoor dat de rechter oordeelde dat sommige passages uit het boek gehaald moesten worden. Moenir-Alam is momenteel voorwaardelijk vrij en verblijft in Brazilië.


Izaan Moenir-Alam in gesprek met Elisa Koek (Caribisch Netwerk).

20 reacties op “Izaan Moenir-Alam wil gesprek met Claudia Melchers”

 1. @ Angela. de haat is zo groot, het lijkt bijna of men persoonlijk iets is aangedaan door deze man.

  Dat noemt men ook wel meeleven met het slachtoffer ook al kent men die zelfs niet. Haat is een betiteling van een emotie en die is voor iedereen anders.

 2. Ik vind het inspirerend om buiten mijn eigen comfort zone te kijken. En zo iemand is dat duidelijk. Wat motiveert mensen om zulke dingen te doen? Geld in dit geval, maar hoe kom je zo ver dat je tot criminele daden over gaat? Deze discussie vind ik ook boeiend: de haat is zo groot, het lijkt bijna of men persoonlijk iets is aangedaan door deze man.

 3. Trouwens deze meneer Izaam woont gewoon weer in Brazilie hoor.. dus zo erg vind hij het land ook weer niet.. Ook is deze meneer zelf op de vlucht naar Brazilie gestapt dus had hij moeten weten dat hij in een cel in Brazilie zal komen. Niet echt een slimme jongen!

 4. @ Vito. Waarom moet iedereen zijn boek boycotten en niet kopen.

  Dat moet je aan VOGEL vragen. Ik heb alleen gevraagd of dat nodig is.

 5. Beste Zorro. Waarom moet iedereen zijn boek boycotten en niet kopen. Waar streef jij niet naar het boycotten van het boek van Holleeder. Die had meer aan zijn kerf dan deze aspirant crimi. Voor de uitgever zal het niks uitmaken als het maar en kassucces wordt, toch. Ik keur hun daden niet goed maar toch gelijke rechten voor iedereen. Geen uitzondering.

 6. Alleen het slachtoffer kan beslissen of ze haar gijzelnemer wil zien of niet. En een boek schrijven en het lef hebben om zoals hier gebeurt is om het bij de landsbibliotheek aan te bieden, vind ik nogal aanmatigend of zelfs ongepast.
  Iemand gijzelen voor wat soort reden dan ook is buiten alle proporties, om er later dan nog eens een media circus van te maken en er aan gaan verdienen is ronduit stuitend. Maar ja, mensen die dit soort zaken uitvoeren voelen nu eenmaal “anders” dan wat door gaat voor normaal zullen we maar denken.

 7. @ VOGEL. Iedereen moet gewoon zijn boek boycotten en dus niet kopen.

  Zou dat echt nodig zijn? Welke uitgever zit daarop te wachten en zal het in eigen beheer voor familie en crimi-vrienden zijn uitgegeven.

 8. dat iemand deze man nog “the time of day” geeft is voor mij volstrekt onbegrijpelijk. Hij hoort vast in de Capriles kliniek thuis. we hebben genoeg psychopaten in dit land. Stuur terug naar de Rio evangenis dit uitschot.

 9. @Vogel, Hij dacht zeker dat hij als Ronny Biggs in Brazilie kon leven als een God.. Lekker op Copacanana met elke dag een andere Braziliaanse schone.. en dan lekker de Nederlandse justitie uitlachen..

 10. Ik begrijp niet goed wat Angela zo inspirerend vindt aan Moenir-Alam zijn
  pogingen om toch nog geld te verdienen aan zijn misdaden.
  Het zal mijns inziens alleen maar “copycats” een idee geven.
  Iedereen moet gewoon zijn boek boycotten en dus niet kopen.
  Tevens moet men ook iedereen in zijn omgeving aanmanen om dit ook niet te doen.

  Ook begrijp ik zijn zielige verhaal over de Braziliaanse gevangenis niet; hij is toch zelf
  daar naar toe gevlucht.

 11. Ik stel voor dat alle zware criminelen naar gevangenissen in Zuid Amerika worden gebracht.

 12. Eens te meer wordt duidelijk dat de in het strafrecht gehanteerde theorie dat van een straf een resocialiserende werking dient uit te gaan(i.e. d.m.v. de straf zal de delinquent wederaangepast worden zodat zijn sociale reïntegratie in de samenleving mogelijk wordt) verschilt van de praktijk waar de maatschappelijke reactie op delinquenten allerminst verzoenend te noemen is. Het lijkt erop dat de heer Moenir-Alam beter zijn energie in andere zaken kan steken dan in pogingen tot boetedoening die op weinig sympathie van de maatschappij kunnen rekenen.

 13. Ik begrijp deze man niet, 2 milj schuld dan heeft hij nooit belasting betaald dan krijgt hij een aanslag en dan pakt hij een onschuldig iemand wat een lul verhaal ga ergens lekker huilie huilie doen gelukkig is dit verhaal op Curacao op genomen want in Nederland was dit not done van de journalist geweest om deze man een platform te geven om zijn mening te geven.. Nu al op vrije voeten als je in staat bent om een vrouw te ontvoeren dan zit je gewoon 3 jaar later weer, die gek denkt nu dat hij wat geld kan krijgen voor interviews en een boekje zodra het op is zal hij in de coke handel gaan of weer iemand ontvoeren!

 14. Ik vind het best interessant wat zo iemand te melden heeft. Ook al is hij een crimineel en wellicht door en door slecht.. Het is iemand met een totaal andere levensloop dan ik en totaal andere gedachtegang. Er is niks mis met even buiten je eigen vertrouwde groepje kijken en eens de spinsels van buitenaf te horen. Ik vind het inspirerend

 15. Voor verzachtende omstandigheden (slechte jeugd e.d.) moet je bij de rechter zijn en daar zal mevr. Melchers niet op zitten te wachten. Oen.

 16. He did the crime and he did the time. Goed dat hij nu op een legale manier zijn geld probeert te verdienen.

 17. Deze man is gek, als ik slachtoffer was die zo bang is geweest dan zou ik ook willen ontmoeten, zijn moeder zou hem niet terugkennen. Deze mensen zouden zich alleen maar kapot moeten schamen en nooit meer openbaar mogen zijn.

 18. Niets meer of minder dan het relaas van een doortrapte crimineel die door het schrijven van een boek probeert alsnog zijn criminele daden te gelde te maken. Dat een dergelijke zware crimineel 8 jaar na het plegen van een dergelijke zware misdaad alweer op vrije voeten rondloopt geeft duidelijk de zwakte en het falen van het Nederlandse rechtsysteem aan. Gelukkig heeft deze crimineel in Brazilie een deel van zijn verdiende straf gekregen.

 19. Waar komt die fascinatie van de media met criminelen toch vandaan ?
  Waarom moet zo iemand een platform krijgen ?
  Deze man is geen Robin Hood en zal dat ook nooit worden.
  Voor dit soort figuren (die misdaden plegen uit eigen belang) is maar 1 oplossing……….opsluiten en sleutel weggooien.

  En dan nog klagen over de behandeling in een Braziliaanse cel ?
  Hoe heeft hij zijn slachtoffer en haar kinderen destijds behandeld ? Gaf hij toen wel om het geestelijk welzijn van die kinderen en zijn slachtoffer ?

  Laten we gewoon weer overgaan tot de orde van de dag en dit figuur gewoon vergeten.

 20. Je zou bijna medelijden met deze LOSER krijgen,deze LOSER moet God op zijn blote knieën danken dat de familie Melchers zijn schaak bord niet heeft laten stelen in de gevangenis Säo Paulo.!.En in dit gesprek hoor ik bijna het geluid wat wij elke dag hier op Curaçao aan moeten horen als er een politici aan het woord is om zijn onschuld te verdedigen en hoe goed hij het wel niet met het VOLK voor heeft. Rest wat volgt is bekend 1938 t/m 2013