• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Toonchi Diepstraeten zijn idee voor een bibliotheek in de voortuin.

In een Nederlands radioprogramma op Hilversum 1 kwam ik het volgende geweldige plan tegen. “ Een bibliotheek in de voortuin”, wat moeten we ons daarbij voorstellen. Men zet een klein oud boekenkastje aan de straat in de voortuin, men stopt in het kastje aan de weg een gedeelte van de eigen boekenvoorraad. Er ligt een schriftje / boekje in het kastje als een soort logboek, daarin staat de boekvoorraad en de mensen die een boek meenemen kunnen dat opschrijven en mogen het boek houden of terug leggen, wat ook kan, een ander boek terug leggen, in het logboek kan men ook de beleving of een recensie opschrijven. De voor het radioprogramma geïnterviewden vertelden dat ze inmiddels ook hun favoriete en mooiste boeken in het kastje leggen, ze krijgen geweldig dankbare en leuke reacties, ze maken andere boekenlezers blij. Ze krijgen ook heel mooie en leuke boeken teruggelegd in het bibliotheekkastje.

Wij, dan bedoel ik, wij op Curacao, hebben veel boeken, mooie boeken, bekende boeken en ook zomaar boekjes, van alles wat. We zouden ook wel zo’n bibliotheek in de voortuin willen hebben. Dat gaat echter niet: wij wonen in de “ middle of nowhere “, er komt bij ons in de straat niemand langs. Wij denken aan mensen die Nederlands willen lezen, ook toeristen die het boek gewoon mee naar huis mogen meenemen. Het systeem dat wij zouden willen zien moet worden opgepakt door meerdere boekenwormen, het zou kunnen zijn bibliotheekkastjes in de hotels of de Bed en Breakfast waar veel Nederlanders logeren. We zijn nieuwsgierig of er op Curacao navolging is, of zal komen. Toonchi Diepstraeten, Curacao.

1 reactie op “Ingezonden: bibliotheek in de voortuin”

  1. Prima idee Toonchi! Ik heb ooit eens ergens gelezen dat ze in Engeland daar oude telefooncellen voor gebruiken. Toestel er uit, boekenplanken er in!