• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CorruptCURAÇAO – Partido PAIS is bezig met een wetgeving die de politieke partijen verplicht om hun partijfinanciers bekend te maken en te registreren, meldt Radio Hoyer 2 . Hierdoor gebeurd het volgens PAIS-leider Alex Rosaria regelmatig dat politieke partijen de belangen behartigen van particulieren boven het algemeen belang.

Door bekend te maken wie de financierders van de politieke partijen zijn, wil de PAIS corruptie tegengaan. Maar Rosaria spreekt niet alleen van corruptie binnen de politiek, hij heeft het zelfs over zware criminaliteit die tot diep in de politiek is geïnfiltreerd. Als voorbeeld noemt hij het voorstel van voormalig premier Gerrit Schotte om de Italiaan Francesco Corallo president van de Centrale Bank te maken.

Realiteit

Bang om dit soort uitspraken te doen is Rosaria niet. “Het is de realiteit”, aldus Rosaria. Volgens hem heeft Curaçao te vaak haar ogen dicht gedaan, dit moet nu maar eens afgelopen zijn.

Alex Rosaria in gesprek met Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

12 reacties op “‘Financiers van politieke partijen moeten bekend worden’”

 1. Aardig idee, maar je kunt nooit vaststellen wat sponsors onder de tafel betalen net zo min als je niet kunt vaststellen wat een Chinese toko zwart (dus niet via het kasregister) omzet.

  De Movemientu Forsa Korupshon zal haar inkomsten zeker niet op haar bankrekening gestort krijgen.

 2. Weer een prachtig idee van Dhr. Rosaria. Lijkt mij er ook een die op niets zal uitlopen.

 3. En toch zie ik PAIS met de MFK gewoon samenwerken… Wie had ooit vroeger een FOL en PAR regering verwacht??

 4. Hopi bon PAIS !!!!!
  Eindelijk een partij(politicus) die de realiteit in kaart brengt en wettelijk naar een NORMAAL DEMOCRATISCH proces kan voeren.
  Don’t be afraid to tell THE TRUTH en laat ALLE politicians deze attitude maar eens volgen dan wordt het nog wel wat met ons DUSHI KÒRSOU
  Begin weer wat hoop te krijgen ……!!!!!!

 5. Kijk, dit horen en lezen we graag 🙂 !

 6. Goed initiatief dit wetsvoorstel. Wat een verfrissend geluid van deze politicus en dat hij gewoon het beestje bij naam durft te noemen. Nu nog iets doen aan de volgens transparency international ver beneden peil operende media, waarvan enkele een regelrechte gevaar zijn voor de democratie en de rechtstaat (o.a. telecuracao en schrijvende pers). Niet objectief informerend en het gebrek aan ondezoeksjournalistiek. De politiek kan hier niets aan veranderen en dat is maar goed ook, want laten wij deze zaken vooral gescheiden houden. Misschien kan een publieke oproep tot zelfreiniging nog iets uithalen?

 7. Vraag eens aan Godett wie hem betaald voor zijn terugkomst… 😉
  Het heeft de letters MFK in haar partij naam.

 8. eindelijk iemand van een politieke partij die het beestje bij zijn naam noemt. MFK is een criminele partij met geld van criminelen gesponsored. eigen zakken vullen is hun politiek ideaal. Niets meer en Curaçao kan rustig naar de verdommenis.

 9. Eigenlijk weten we al van de meeste partijen waar het geld vandaan komt.. waarom openbaar maken?

 10. De financiering moet duidelijk zijn, en er moet ook een limiet zijn aan wat een partij mag uitgeven aan een verkiezingscampagne. Zo creëer je gelijke kansen.

  En ja, ik weet dat dit niet waterdicht is, maar het zou het wel duidelijker maken dat er iets smerigs gaande is als een partij jan en alleman betaalt voor hun steun; lees stem. Men zou dit dan moeten uitleggen hoe dit kan gezien het budget.

  Het is gewoon een feit dat we op Curaçao met geld alles denken te kunnen en mogen kopen tijdens de verkiezingen. Hier moet de rem op, anders houden we corrupte partijen zoals de MFK die ons met een rotgang weer naar de afgrond brengen.
  “Het volk” heeft niets geleerd hoor, dat is een illusie, zodra men weer Fl 100.- ziet dan stemt men weer voor de rotzooi. Dus moet de rotzooi op voorhand bestreden worden.

 11. Helemaal mee eens!

 12. heel goed plan…

  Maar zorg ook, dat het niet meer mogelijk is voor bepaalde maffiapartijen om stemmen te kopen.
  laatste verkiezingen waren een schande zelfs een bananen republiek zou zich er voor schamen.
  Zolas de MFK met busjes rond reed en bejaarden en allerlei chollers en oudere teeners uit de mondi werden opgehaald om voor 100 a 200 NAF hun stem uit te brengen op deze maffia partij.