• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

GevangenisCURAÇAO – De gevangenis in Bonaire is dinsdag schoongemaakt. Dat meldt de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN). Het ging niet om een schoonmaakactie in de traditionele zin van het woord, maar om een controle op wapens, drugs en verboden contraband zoals mobiele telefoons.

In de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) worden vaker dit soort acties gehouden, maar deze was uitgebreider dan normaal. De douane, politie, Koninklijke Marechaussee en Arubaanse collega’s zijn voor de actie overgekomen. Zij zetten behalve de welbekende drugshond ook een zogeheten ‘cellphone-hond’ in. Het dier is getraind in het opsporen van mobiele telefoons.

Tevreden
De ‘schoonmakers’ vonden mobiele telefoons, drugs en zelfgemaakte steekwapens. De schoonmaakactie vindt binnenkort ook plaats in de rest van de gevangenis. De RCN meldt tevreden te zijn over de actie. “De gedetineerden vinden deze acties niet prettig, maar de veiligheid van de gedetineerden en personeel staat voor de directie op de eerste plaats. Gesteld kan worden dat alles goed is verlopen. De gedetineerden hebben goed meegewerkt”, aldus een woordvoerder van de RCN.

1 reactie op “Grote schoonmaak in gevangenis Bonaire”

  1. Dat was wel nodig ook, want binnenkort wordt het voltallige personeel van Albert Heijn Bonaire er op gesloten.

    Je zal maar als goedwillende Nederlandse zakenman een zaak willen openen op Bonaire en dan zien dat in no time alle goederen je winkel verlaten. En niet via de kassa.

    En dan vraagt men toch nog om ‘respet’.