explosievenCURAÇAO – De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) van de Koninklijke Marine heeft gistermiddag samen met het arrestatieteam van de politie twee projectielen tot ontploffing gebracht. De explosieven waren afgelopen zaterdag gevonden in het ruim van een baggerschip.

De kapitein van het baggerschip merkte de twee projectielen op en alarmeerde de politie. Het schip lag bij het Dok voor reparatie. Waarschijnlijk zijn de twee projectielen onlangs tijdens het baggerwerk op zee aan boord geraakt. De politie heeft meteen de omgeving afgezet en de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Ook is het ruim van het schip verzegeld.

Assistentie
De politie vroeg de marine om assistentie bij het opruimen van de explosieven. Afgelopen woensdag zijn twee deskundigen van de EOD overgevlogen vanuit Nederland. Zij zijn gisteren met leden van het arrestatieteam aan het werk gegaan op het schip. Na een uur zijn de projectielen naar Wacawa gebracht waar ze tot ontploffing zijn gebracht.

Samenwerking
Hoofdcommissaris van de politie Marlon Wernet en hoofd Operaties van de Koninklijke Marine, Kapitein-luitenant-ter-zee Ron van Twuijver laten in een verklaring weten tevreden te zijn over de goed verlopen samenwerking. Daarnaast spreken ze hun waardering uit dat deze samenwerking het mogelijk maakte om snel een einde te maken aan een gevaarlijke situatie, zonder dat daar gewonden bij vielen.

Explosieven

www.versgeperst.com