• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

inbraakCURAÇAO – Het Royal Palm Resort is vanmorgen rond 11.00 uur overvallen. Volgens de bewoonster kwamen rond het genoemde tijdstip twee mannen binnen die schreeuwend geld en juwelen eisten. Daarna haalde het duo het huis overhoop. Het hek en de voordeur van het appartement stonden open.

Het resort baalt van de overval, met name omdat ze zichzelf als veilig beschouwen. Het resort liet aan de bewoners weten dat ze in samenwerking met de politie en de bewaking kijken of verdere maatregelen nodig zijn.

21 reacties op “Inbraak schokt Royal Palm Resort”

 1. @ Philippe Maaskant: dit klinkt bijna verwijtend naar de penshionado’s toe…. die hier hun geld komen uitgeven, zorgen voor werkgelegenheid in bijv. de bouw, maar neem ook de tuinmannen, de zwembadschoonmakers, de horeca etc. etc. Enorme bron van inkomen voor zoveel mensen!

  Die atrako shit wordt veroorzaakt door de allerdomsten en -stomsten: toerisme is (naast die penshonado’s) in giga bron van inkomsten. Maar dat interesseert ze natuurlijk niet.

 2. Philippe Maaskant, op 27-06-2013 om 16:31 schreef: Van alle belastingen die Pensionados hier uitsparen kan de hele armoede op Curaçao verdwijnen..

  U kunt tevens uitrekenen hoeveel armoede op Curaçao rest, als alle Pensionados verdwijnen.
  Stel uzelf ook de vraag, hoeveel van de Pensionados, vermogen deels geînvesteerd hebben op Curaçao.
  Als u toch bezig bent, calculeer eens wat de financiële gevolgen zullen zijn, als de instroom van Pensionados opdroogt in komende jaren.
  Zonnig weer en mooie stranden zijn geen schaarse goederen in de Caribbean, voor iedere boca, tien anderen elders.
  Count your blessings.

 3. Of je rijk of arm bent, overvallen worden is altijd een schokkende ervaring, die niemand verdient.
  Oorzaak is niet de bewoners van huis, resort, hutje, tent, de oorzaak zijn de vrij rondlopende criminelen. Het wordt tijd dat we ons te realiseren en eindelijk eens een goed plan maken om de oorzak aan te pakken.

 4. @ Fanny Koenders: waarmee spoel jij jouw toilet mee door? Toch ook kraanwater? Dat is toch ook drinkwater?

 5. wat een wijk zit gewoon onder de ISLA rook

 6. @Fanny Koenders, Van alle belastingen die Pensionados hier uitsparen kan de hele armoede op Curaçao verdwijnen… Als we alle politieke pensioenen en salarissen eens openbaar maken…Als we eens laten weten wat Asjes dubbel heeft ontvangen als Sector directeur…en zo nog wat zaken….De CTB creditcard uitgaven van Jasje en zijn extra salaris als sector directeur hadden ook veel gezinnen kunnen helpen. Ik zucht met je mee…

 7. Fanny Koenders, op 27-06-2013 om 10:55 schreef: van de prijs van een sigaar die een bewoner van Royal Palm opsteekt kan een bewoner van Souax met zijn gezin een maand leven. En toiletten op Royal Palm worden doorgespoeld met Spa blauw.

  3-kamer flatjes met garage in het Royal Palm heb je voor minder dan 5 Naf ton, worden verhuurd voor een paar honderd gulden per nacht.
  Persoonlijk spoel ik ‘n karko-kroketje door met Spa blauw, maar als ze daar de toiletten mee flushen, wordt het tijd dat ik de plee doorbruis met Perrier.
  Laurent Perrier.

 8. Erg, maar laten we wel wezen: van de prijs van een sigaar die een bewoner van Royal Palm opsteekt kan een bewoner van Souax met zijn gezin een maand leven.

  En toiletten op Royal Palm worden doorgespoeld met Spa blauw.

 9. @Op Stap. Will do..
  Wikicrimes would also like to know:
  date and time. street, gun/knifes used.
  number of victims, number of offenders and wheter is was reported to the police.
  you can mail me details at
  philippemaaskant@hotmail.com
  PS anyone can report crimes at wikicrimes. It was intended (initially in Brazil) for situations that Police is reluctant tot act…

 10. @ergernis, officieel is er inderdaad geen toerisme op Royal Palm want de eigenaars geven het niet aan en betalen geen belasting en geen toeristenbelasting, maar verhuren weldegelijk de periode dat ze niet op het eiland zijn. Niettemin triest voor het eiland weer!

 11. Ergernis, op 27-06-2013 om 08:28 schreef: Royal palm resort is een chique woonwijk. Dit heeft niets met toeristen te maken.

  Eind jaren ’90 werd ‘n snelle Ferry-verbinding, van Amsterdam naar Flevoland, in dienst genomen.
  Mijn 40-voet zeiljacht, op de kant voor het winterseizoen, werd als eerste opengebroken en beschadigd, door Ferry-toeristen met een strippenkaart.

  Atrako-toeristen kunnen alles met chique woonwijken te maken hebben.
  En met instortend toerisme, kan ‘t met het chique ook wel eens snel gedaan zijn, Miami is daar een sprekend voorbeeld van.

 12. Royal palm resort is een chique woonwijk. Dit heeft niets met toeristen te maken.

 13. @ Bomboklad Je wereld is kennelijk niet groter dan Curacao, waar inderdaad geldt dat je nergens veilig bent. Er zijn genoeg plaatsen op deze aardkloot waar je wel veilig bent, zo erg is het heus niet gesteld met de wereld. Met Curacao, tja, da’s een ander verhaal…

 14. De woning worden opnieuw gemeten door …… en opeen s worden ze ingebroken ??????

 15. Zowel vorig jaar als dit jaar valt mij op dat zodra in nederland de schoolvakantie’s beginnen. De tieners weer terug komen om vakantie te vieren op het eiland. De brutale en vreemde overvallenen/inbraken weer toenemen. in 1 week Freeport, Hilfiger en royal palm resort. vorig jaar was dit ook al het geval de overvallen met de scooter liggen mij nog vers in het geheugen.

  Volgens mij wordt het een lange en hete zomer.

 16. @ Philippe: please also add the following
  Groot kwatier
  Older lady baby sitting her 7 year old grandchild robbed by two men 4am sunday.
  I presume half of the atrakos are not made public 🙁

 17. Hopelijk wordt het nu voor iedereen duidelijk dat het ‘veilige’ eiland Curacao reeds geruime tijd onveilig is vanwege de criminaliteitsepidemie die Curacao treft. Helaas wordt deze epidemie door opeenvolgende regeringen gebagateliiseerd.
  Ook het slappe strafregime en vervolgingsbeleid dragen niet bij aan de bestrijding van deze ziekte.

 18. Wat lopen er toch een paar 1-celligen rond op het eiland.
  Toerisme is nr1 inkomst voor Korsou en zulke mannen jagen de toeristen gewoon weg, die zich veilig moeten voelen op een resort!
  Hopi tristu…

 19. VEILIG JE BENT NERGENS VEILIG !!

 20. Dacht ik net nog dat het rustig was…?
  www.wikicrimes.org

 21. Tja, op Royal Palm is natuurlijk meer te halen dan op Muizenberg, vrinden!