• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Zita Jesus-LeitoCURAÇAO – De PAR zag het vertrek van Omayra Leeflang uit de partij aankomen. Dat verklaart partijvoorzitter Zita Jesus-Leito tegenover Radio Hoyer 2. Leeflang was het al langer oneens met de doorvoering van de Basis Ziektekostenverzekering, de BZV.
Het opstappen komt net na het bekendworden van de nieuwe leider van de PAR Daniel Hodge. Aangezien Hodge als premier in het kabinet Hodge-Wiels de BZV heeft goedgekeurd, is dit reden voor Leeflang zich terug te trekken uit de partij. Ook haar lidmaatschap heeft ze opgezegd.

Koers
Volgens Zita Jesus-Leito was Leeflang al langer ontevreden met de koers van de partij. De PAR heeft de andere mening van Leeflang altijd gerespecteerd, maar Jesus-Leito vindt wel dat je tot een groep of politieke partij behoort en problemen samen moet oplossen. Daar is Leeflang het niet altijd mee eens geweest, aldus Jesus-Leito.

Conclusies
Jesus-Leito zag het vertrek van Leeflang aankomen en heeft geprobeerd het vertrek te voorkomen. Maar ze vindt ook dat als je je niet kunt vinden in het beleid van de partij, je je conclusies moet trekken.

23 reacties op “PAR zag vertrek Leeflang aankomen”

 1. @Jackson “als het je niet aanstaat dan verander je gewoon van partij.”

  In organisaties is het net als in de natuur. Leven komt door celsplitsing, door opdeling en vernieuwing. Nieuwe bedrijven ontstaan door afsplitsing van een paar figuren die dan vernieuwing brengen. Het gaat in de politiek [en het bedrijfsleven] pas fout als ze gaan fuseren. In NL zag je dat met het CDA, niks meer van over. Bij bedrijven die fuseren zijn het vaak twee bange managers die samen denken dat ze door samen te gaan minder bang hoeven te zijn. Wordt dus zelden wat.

  Kortom: splitsing en vernieuwing is teken van leven en van dynamiek. Niet altijd is het efficiënt in het begin, maar ik geloof ook niet dat Bill Gates al in zijn eerste jaren met Microsoft rijk is geworden…

 2. @ Pluche. Je had dit gedoe kunnen voorkomen door destijds wat te doen, maar nee, je dacht alleen maar aan jezelf.

  Je weet ondertussen, dat ik niet aan mezelf denk en niet van Curacao afhankelijk ben. Het enige wat ik kon doen en heb gedaan is een mail naar Hodge en Jardim sturen om als goed voorbeeld het leed voor de burgers te verzachten door salarissen van topambtenaren, politici (zonder uitzondering), managers overheids-NV’s e.d. met 10-20% te verlagen. Geen antwoord natuurlijk.

 3. @ Pluche. Join the club IQ<44-ers van o.a. Jackson, Marnix, Klaas.

  Ik zou de enige zijn, van wie het Nederlandse pensioen is verhoogd en ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is. Trek nu verder je conclusies maar, als je daartoe in staat bent.

 4. @Zorro, was jouw pensioen enige tijd geleden niet extra verhoogd?
  Waarom had jij toen niet aan jouw doelgroep (50+) gedacht?
  Je had dit gedoe kunnen voorkomen door destijds wat te doen, maar nee, je dacht alleen maar aan jezelf.
  En als jij Leefflang niet bent dan ben je wel iemand die haar financieel heel veel te danken heeft. Jullie regelen jullie zaakjes maar voor elkaar, met onze belastinggeld.
  Het pluche is zo zacht.

 5. @ Peter. Zorgverzekeringskosten laten oplopen,

  Na je ongenuanceerde opmerkingen wil ik 1 ding van je weten: hoe hou je verhoging van de verzekeringspremjie tegen als de ziektekosten eigenlijk vanzelfsprekend de pan uit rijzen? Als er meer autoschades worden uitgekeerd gaat toch ook je premie omhoog.

 6. @ Titanic. Zorro je bent nog erg strijdbaar op je oude dag.

  Blijkbaar speel ik het spel goed althans in ieder geval voor jou, want werkelijk 99% van je reactie is niet waar. Als je het een strijd zou willen noemen, wat het niet is, dan probeer ik jouw dwalingen te corrigeren. Het enige juiste is, dat ik VP doe maar GEEN ENKEL sociaal medium zelfs niet facebook van Leeflang.

 7. Gelukkig dat Leeflang weg is! Nu alleen Zita nog…. PAR moet opgeschoond worden! PAR heeft 8 jaar in de regering gezeten en niks doorgevoerd! Zorgverzekeringskosten laten oplopen, pensioen niet durven aanpakken. Laat ze maar lekker uitsterven…

 8. Zorro je bent nog erg strijdbaar op je oude dag. Zit je vanuit de statenzaal je FB en Versgeperst te vullen. Het lijkt er een beetje op dat je geen social life hebt en daarom in de politiek wil blijven. Let go, your time has come en de jongere generatie moet nu aan de slag.

 9. @ Jo. Kennissen die kortgeleden op Curaçao met vakantie waren schrokken zich wild toen de Leeflang tekeer hoorden gaan over de radio.

  Overdrijven is ook een vak. Zijn die kennissen hardhorend en/of zijn ze niks gewend?

 10. @ rita. Is het erg voor PAR? Ik geloof het niet

  Het hoeft niet, maar dat zal van de PAR zelf afhangen, want er is heel veel te doen. Hoe gaan ze van vlees noch vis weer terug naar vlees OF vis?

 11. @ Jo. Mevrouw gaat binnenkort met pensioen, vandaar.

  Mevrouw is al met pensioen en heeft desondanks haar onverminderde inzet voor het volk getoond. Als het om haar zelf te doen was geweest, had ze het toch echt anders moeten doen.

 12. @ikke, niemand en vooral katholieke ouderen zitten niet te wachten op iemand die zichzelf met de duivel vergelijkt als lijsttrekker. Leeflangg denkt achterlijk en is achterlijk.
  Mensen die haar steunen hebben in het verleden wat van haar gekregen, betaald met belastinggeld, dat wel weer.

 13. @ Onchi. Intern wordt door de leden een partij-koers samengesteld en de leden dienen zich aan te houden.

  De partijleider bepaalt uiteindelijk de koers die de partijfractie moet varen en juist daar ligt o.a. het probleem: een partijleider, die voorstander van de BVZ is en een fractie die in z’n geheel tegen is. Een zeer moeilijke situatie, want als Hodge om zou gaan, krijgt hij meteen het stempel “onbetrouwbaar”. Wat is dus wijsheid?

 14. @ Jerrel. “Als je het niet met mij eens bent, verlaat ik de partij en neem mijn zetel mee!”.

  Is dit een citaat van Leeflang? Ik kan het me niet voorstellen. Hopelijk doet ze vanmiddag een poging om een langlopende zaak zeker sedert de laatste verkieizngen voor iedereen begrijpelijk uit te leggen, maar dat zal niet meevallen.

 15. Intern wordt door de leden een partij-koers samengesteld en de leden dienen zich aan te houden. Men heeft vergaderd over een bepaalde koers is gaan varen. Om als lid tegenin te gaan is het schip midden in de oceaan laten dobberen. Het gedrag van Leeflang kan niet in de politiek.

 16. Dus gewoon een slechte niet democratische verliezer. Denk dat ze terug zal komen met een
  50 + partij.

 17. Respect voor Leeflang, vooral voor hoe ze jarenlang stelling heeft genomen tegen de onopgeleide, wanbetalende MFK mafia waar het onbenullige klootjesvolk massaal achteraan liep.

  Zie haar website Ata Palabra.

 18. Is het erg voor PAR? Ik geloof het niet

 19. Kennissen die kortgeleden op Curaçao met vakantie waren schrokken zich wild toen de Leeflang tekeer hoorden gaan over de radio.

 20. “Als je het niet met mij eens bent, verlaat ik de partij en neem mijn zetel mee!”. Dat is geen democratie maar chantage.
  Ach ja, een laatste stuiptrekking, even als onafhankelijk Statenlid en daarna hoor je nooit meer iets van deze zich democraat noemende dame.

 21. Het is Leeflang alleen te doen om haar eigen. Mevrouw gaat binnenkort met pensioen, vandaar.
  Volksvertegenwoordigers op hun woorden letten en hoe ze de bevolking toespreken. Het kan niet zo zijn dat je als politicus jezelf met de duivel vergelijkt of zegt dat je erger dan de duivel bent. Zulke mensen moeten hun heil in een psychiatrische inrichting zoeken en niet in de politiek. Hoop dat mensen die een politieke ambt ambiëren rekening houden met ethiek. De bevolking is jouw werkgever een beetje gespekt voor de bevolking is op zijn plaats.

 22. @ Jesus-Leito zag het vertrek van Leeflang aankomen en heeft geprobeerd het vertrek te voorkomen.

  Dat is echt onzin wat Zita nu zegt. Gewoon achterafgeklets. Niet alles had betrekking op Leeflang, maar Zita heeft met haar dictatuur en opeisend karakter binnen de partij veel schade aan de partij en aan zeker 1 belangrijk persoon berokkend. Bij wijze van spreken was de verkiezing van partijleider gericht op elke kandidaat, als het maar geen Zita zou worden.

 23. Dat zien we wel vaker hier op Curacao….

  Je bent het of met me eens en anders ben je per definitie tegen..

  Wat als zij de macht zou krijgen… machtsgeil is zij gewoon ipv met je partij eruit willen komen.

  Sowieso denken alle politica dat een politieke partij net een voetbalclub is… als het je niet aanstaat dan verander je gewoon van partij.