• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Vers KortjeCURAÇAO – Statenlid Omayra Leeflang heeft haar vertrek bij de PAR aangekondigd. Leeflang laat in een bericht aan de pers weten dat ze morgen tijdens een persconferentie haar vertrek zal toelichten. Naar verluidt neemt ze haar zetel mee om als onafhankelijk Statenlid plek te nemen in het parlement.

54 reacties op “Omayra Leeflang verlaat de PAR”

 1. @ Jonas
  Mijn familie woont meer dan 2 eeuwen hier op Curacao dus en ik heb bewijs want ik heb mijn hele stamboom aan beide zijde

 2. @ Marnix. Hopelijk kan iemand jou van me overnemen, want je weet echt helemaal niks en wat je weet is verkeerd en door te blijven draaien maak je het alleen maar erger. Met het gratis onderwijs van de PS moet je een school kunnen vinden, die jou cursussen zou willen geven, als je dat aan kan of zou willen en om dat te bepalen hebben ze vast wel een onderzoekje voor je. Voor mij ben je een hopeloze scholier.

 3. @ Zorro

  Ik sta ervan te kijken dat je niet snapt wat ik bedoel, MOTIES ZORGEN VOOR NIEUWE WETTEN, NIEUWE REGELEMENTEN ETC. Dus ja, op een bepaalde manier is het toch beleid maken!

 4. @Sjoerd, juist omdat de zetel persoonsgebonden is beschermd het de democratie.
  Anders kan een populist die veel stemmen heeft gekregen als een dictator heersen. De taak van het parlement is om de regering te controleren. Ieder statenlid zweert dit *persoonlijk*, niet als partij maar als persoon.
  De regering moet de “blessing” van de meerderheid van het parlement hebben anders zijn ze vleugel lam.
  Laatste “tool” die een parlementarier heeft is steun weghalen en zetel meenemen.
  Dit *MOET* mogelijk blijven anders zijn we binnen no time een dictatuur.

  Helaas begrijpen onze statenleden hun taak niet en snappen ze niet dat je ook VOOR een voorstel van de oppositie kunt zijn, of TEGEN een voorstel van je eigen coalitie.
  Onze politiek is op korte termijn winsten gericht, nobody really seem to care about the common good.

 5. Misschien is het tijd om een ander kiesstelsel te nemen en mensen krijgen gewoon een zetel op het aantal stemmen dat ze krijgen. Dan voorkomen we dat iemand bv met 700 stemmen Minister-President wordt en bv iemand met 19.000 stemmen niet. Ook kan een politicus dan zeggen dat hij de zetel verdiend heeft want zo en zoveel mensen hebben op hem gestemd.. Nu lifte veel mislukkelingen mee op de populairiteit van een ander en menen dan recht te hebben op een zetel.

 6. @ Titanic. Nogmaals: Je kan NOOIT een dief zijn van wat dan ook als iets je eigendom is. Wat ontgaat je?

 7. Bon Zorro Leeflang je blijkt toch een zeteldief te zijn of je nu via de achterdeur of de voordeur het gebouw verlaat.

 8. @ rita. SORRY, SORRY, SORRY.
  LEEFLANG IS GEEN HAAR BETER DAN WIELS>

  Door het constant gebruik van hoofdletters, dat in de internetwereld als onbeschoft wordt beschouwd, bewijs je dat jij geen haar beter bent dan Wiels dus de pot verwijt de ketel.

 9. @ Jo. Je conclusie zou wellicht enige waarde hebben gehad en zinvol zijn geweest, als je had gemeld dat een lantaarnpaal ook van ijzer is. Je moet de encyclopedie niet vergelijken met de volledige Brittannica maar op haar terrein. Dankzij haar bestaat de UNA nog om eens een voorbeeldje te noemen.

 10. SORRY, SORRY, SORRY.
  LEEFLANG IS GEEN HAAR BETER DAN WIELS>

 11. Omayra was voor velen binnen en buiten de partij een wandelende encyclopedie, die in kennis van zaken haar weerga niet kende.

  @Zorro, dat had je nou net niet moeten zeggen, het bovenstaande bevestigt wat men allang vermoedde, schizofrenie en grootheidswaanzin!
  ”Wandelende encyclopedie,” terwijl je niet eens bestuurskunde hebt gestudeerd en totaal geen kennis van besturen hebt. Je doet maar wat. Voorbeeld, Carla Omayra, UNA etc. etc.

 12. @ Titanic. Leeflang noemde Sulvaran een zeteldief, dus ik kan me niet voorstellen dat ze haar zetel meeneemt.

  Deze uitspraak moet ontkend worden, omdat juist volgens Leeflang een zeteldief niet bestaat (lees facebook) en je nooit een dief kan zijn van wat van jou is. Wel heeft ze Sulvaran een verrader van de partij genoemd, maar ik neem aan dat je dat niet hetzelfde als een zeteldief ziet.

 13. Hopelijk hebben sommige reaguurders hun hart kunnen luchten, maar misschien kan dat morgen intelligent, feitelijk en grondig onderbouwd zonder het etaleren van domme persoonlijke frustraties, leugens en antipathie, waarvan ik nog nooit zo veel bij elkaar heb gezien. Ik zal geen namen noemen, want wie de schoen past ……… Het maakt het allemaal zo makkelijk voor mij en ik heb liever wat meer uitdagingen op niveau. Pas op: NIEMAND behalve Omayra Leeflang zelf en haar familie weet meer over haar dan ik dus bezint eer ge begint zonder te willen ontmoedigen.

 14. @ Marnix. Een Statenlid heeft wel macht, wat dacht je van moties en moties van wantrouwen, zonder moties is het land zelfs onbestuurbaar…!

  Ben je nu al vergeten wat je hebt gezegd nl. dat ze als Statenlid beleid moet maken en om de zaak te redden kom je ineens met moties op de proppen, maar dat is heel wat anders dan beleid. Je verdere statement getuigt ook niet erg van politieke kennis. Een motie zeker van de oppositie moet wel aangenomen worden en dat is een grote zeldzaamheid dus macht is dan een papieren tijger. Zonder moties is een land onbestuurbaar. O ja dan moet je die stelling maar eens op de UNA bij de studenten politicologie neerleggen. Kan je lachen.

 15. @ Freek. Zorro ofwel Omayra hou nou toch eens op met jezelf zo de lucht in te schrijven, het komt een beetje treurig over.

  Kijk nu eens, daar hebben we spuit 11 ook weer met een nieuwe Nederlandse uitdrukking, die nergens op slaat. Binnenkort verschijnt P Taal weer.

 16. @ Zorro

  Een Statenlid heeft wel macht, wat dacht je van moties en moties van wantrouwen, zonder moties is het land zelfs onbestuurbaar…!

 17. Zorro ofwel Omayra hou nou toch eens op met jezelf zo de lucht in te schrijven, het komt een beetje treurig over.

 18. @ Roos Maduro. gelukkig die niets zeggende omayra zijn wij eindelijk van haar af!!!!!!!!!!!!

  Het is wel de bedoeling, dat je de bananen uit je oren haalt, als je wilt luisteren/horen.

 19. @Anton, op 26-06-2013 om 10:00 schreef:
  Gaat zij nu in Suriname wonen hierna

  Waar slaat deze dommigheid nu op.
  Mevr. is gewoon hier geboren, en jij…….???????????

 20. @ Zorro
  Ga effe lekker met je zwaardje en paardje spelen mafkees.

 21. @ Zorro,

  Ga effe met je zwaardje en paardje spelen.

 22. @ Nardy. Maar ik zie haar hard terugkomen.

  Na een keer haar pensioen uitgesteld te hebben moet het genoeg zijn, als ze wijs is. Ruim 20 tropenjaren in de Curacaose politiek is genoeg belasting voor haar en haar familie geweest. Ik denk, dat we haar in andere sociale activiteiten nog wel zullen tegenkomen, maar niet in de politiek na het einde van haar zittingsperiode in de Staten.

 23. @ Ed. Leeflang is dezelfde schreeuwer als Wiels, raakt kant noch wal en kakelt als een kip zonder kop.

  Dat zegt niets over haar maar alles over jou.

 24. @ Cur Eye. maar op bepaalde gebieden niet genoeg kennis had van zaken

  Omayra was voor velen binnen en buiten de partij een wandelende encyclopedie, die in kennis van zaken haar weerga niet kende. Ik ben het in veel met je eens, maar hier maak je een vergissing.

 25. @ Marnix. klagen, klagen en nog eens klagen.

  Hoe haalt ze het in haar hoofd, want het gaat op Curacao zo verbluffend goed met de politiek, misdaadbestrijding, armoedebesctrijding, onderwijs, gezondheidszorg, nieuw ziekenhuis etcetera etcetera. Niemand zal mij horen zeggen, dat haar vertrek perse slecht voor de partij zou zijn, want een oude Chinees sprak ooit de wijze woorden: “elk nadeel hep z’n voordeel”. De PAR kan met haar vertrek gediend zijn, maar zeker de gepensioneerden ook dus gaat het op 2 fronten beter dankzij Omayra Leeflang. In ieder geval heeft ze niet achterbaks (Sulvaran) maar volgens de regels fatsoenlijk en transparant haar vertrek meegedeeld.

 26. gelukkig die niets zeggende omayra zijn wij eindelijk van haar af!!!!!!!!!!!!

 27. Leeflang noemde Sulvaran een zeteldief, dus ik kan me niet voorstellen dat ze haar zetel meeneemt. Of gaat ze er een draai aan geven en zeggen dat ze zoveel persoonlijke stemmen had?

 28. Wat een heerlijkheid.

 29. Ik heb al lang gezegd dat als de PAR zich wil redden moet de oude garde een stap opzij doen. Rest David Dick nog.
  Ik denk dat de PAR met Hodge en zonder Leeflang een sterkere partij is, maar ze zijn er nog lang niet. Mijns inziens, too little too late.

  Misschien kunnen de laatste 2 fractieleden van de PAR in het parlement zich aansluiten bij de coalitie zodat er een ruimere meerderheid is en zich misschien verzoenen met Sulvaran. (Hoewel ik geen hoge pet op heb van Lucky Luke).

  Ik snap ook dat politiek gezien de PAR een optie wil bieden voor mensen die niet blij zijn met de participatie van PAIS in de regering, maar Curacao is het meest gebaat bij een brede coalitie of eigenlijk anything without Schotte.

  Leeflang heeft ook wel positief resultaat behaald en dat moet niet vergeten worden. Ik denk ook dat ze altijd met eer en geweten heeft gehandeld, maar op bepaalde gebieden niet genoeg kennis had van zaken of slechte raadgevers had. Tevens was ze zeker de laatste jaren i.m.h.o zwaar op een negatieve tour. Vuur met vuur bestrijden zal ze wel gedacht hebben.
  Zetel meenemen of niet, dat is haar recht als zetelhouder om dat te beslissen. Wij hadden er geen probleem mee toen Rozier en Cleopa het deden…

 30. Leeflang is dezelfde schreeuwer als Wiels, raakt kant noch wal en kakelt als een kip zonder kop.
  Nu wachten op nieuwe verkiezingen, zodat we definitief verlost zijn van die schreeuwerd en aandachttrekker..

 31. Frielink heeft gelijk. Tuurlijk heeft Leeflang niet alleen maar vrienden. Er zouden een hoop oppositieleden en met name de MFK-ers en PS-ers dolgraag van haar af zijn. Dat alleen al maakt haar goed. Ik persoonlijk vond haar met kop en schouders boven de rest van de parlementsleden uitsteken. Met hart, de nodige bezieling en erg veel ervaring.

  Maar ik zie haar hard terugkomen. Met veel extra stemmen van ouderen en ouders van schoolgaande kinderen. Tijd voor een nieuwe partij 🙂

 32. http://www.youtube.com/watch?v=3JhTUl_2gNw&feature=player_embedded

  Duidelijke taal, Hodge wil geen schreeuwlelijkerds meer binnen de PAR, maar mensen die weten hoe om te gaan met anderen.
  Mee eens, we willen nu rust op het eiland.

 33. De eerste aanzet voor een nieuwe partij voor (bijna) gepensioneerden naar het voorbeeld van 50+ in Nederland?

 34. ik zal er geen traan om laten. Veel opportunistisch geblaaskaak en een Facebook roeptoeter.

 35. @ Marnix. Ik heb ze zelfs meerdere malen geadviseerd om te beginnen met beleid maken

  Een advies van niks. Een regering/minister maakt beleid en niet een Statenlid.

 36. @Zorro,

  Iedereen weet dat er geen sprake is van objectiviteit als het om Leeflang gaat…..

  Je hoeft haar (of jezelf) niet te verdedigen hoor…

  Voor de rest is zij gewoon een schreeuwlelijk en aan stemmen probeert te komen als er een groep begint te klagen… (tja is politiek)… maar voor de rest maakt zij niks, maar dan ook niks waar. En diplomatisch handelen/ praten is al helemaal niet voor haar weggelegd.

  Ze is overigens geen uitzondering hoor.. 🙂

 37. @ Ofer. dan had ”ze” haar plaats in het parlement moeten afstaan, dat is pas een ”offer”.

  Dat zie je verkeerd. Dat is afstand doen van je recht, verloochening van de democratie en verraad aan je kiezers. Dat zegt veel meer dan genoeg.

 38. Helaas gaat voor PAR een sterke vrouw weg. Indien ze haar zetel meeneemt en in het parlament gaat zitten als onafhankelijk staats lid kan ze haar werk beter doen en zal ze haar gevecht voor de gepensioneerden voortzetten. De ijzeren lady zal nooit toestaan dat mensen die hun leven lang gewerkt hebben nu de dupe zijn van een falend kabinet schotte die het land lettelijk en figuurlijk hebben uit gekleed.

 39. Blij dat Omayra uit de PAR stapt, dan hoeft die partij zich niet te verantwoorden over haar klaagmurigheid. Want ja, je kunt het ontkennen, maar het enige Omayra deed op social media was klagen, klagen en nog eens klagen. Ik heb ze zelfs meerdere malen geadviseerd om te beginnen met beleid maken, en telkens sloeg ze dat bod af! Ik vind d’r wel laf…

 40. Omayra roept heftige en tegenstrijdige reacties op. Dat betekent in ieder geval dat zij als politica ergens voor staat. Bij de verkiezingen van 19 oktober 2012 haalde zij 1387 voorkeurstemmen. Van het ‘meenemen’ of ‘stelen’ van een zetel kan staatsrechtelijk geen sprake zijn: je wordt als persoon gekozen en het is jouw zetel. Een zetel in de Staten is dan ook niet van een partij.

 41. Daar gaat Curacao’s meest ervaren, kritische en wat mij betreft beste Parlementarier 🙁

 42. (Gelukkig weet ze heel goed wat ze heeft gedaan en wat ze daarvoor heeft opgeofferd)

  @Zorro, dan had ”ze” haar plaats in het parlement moeten afstaan, dat is pas een ”offer”.

  Je zetel meenemen zegt al genoeg, bah.

 43. @ Boes. maar haar zetel meenemen gaat mij te ver.

  Iedereen doet dat ook in Nederland, want het is haar verdiende zetel. Dan moet je de regels veranderen, maar volgens mij is dat niet mogelijk.

 44. @ Bye. Zorro, maak je maar niet zo druk, het leven gaat gewoon door, met of zonder Leeflang.

  Ik maak me niet druk en het leven gaat zeker gewoon door. Ik probeer alleen onwetenden zoals jij wat kennis en feiten bij te brengen, want zeker zij verdient bepaalde opmerkingen niet.

 45. @anton,

  zijn we weer lekker discriminerend bezig?
  dit soort domme opmerkingen zijn stuitend.
  ga je mond spoelen en je handen wassen…want je bent smerig..

 46. We zijn wel gebaat bij onafhankelijke statenleden, die lopen niet als een blind paard achter de partijpolitiek aan, noch zorgen ze ervoor dat bepaalde lieden maar op het pluche blijven zitten door ze vaak tegen beter weten in maar te blijven steunen omdat het de `traditie` nu eenmaal is.
  Omayra heeft een duidelijke mening, heeft in politieke en procedurele kennis, en dat kan niet van alle politici gezegd worden. Ze durft ook voor haar mening uit te komen, en dat ontbreekt maar al te vaak op Curaçao. Of je het er mee eens bent of niet, dat is een ander verhaal.

 47. @Zorro, maak je maar niet zo druk, het leven gaat gewoon door, met of zonder Leeflang.
  Als we via de stembus van haar af kunnen komen dan maar de stembus. Graag zelfs.

 48. @ Anton. Gaat zij nu in Suriname wonen hierna

  Waarom zou ze. Ze is daar niet geboren en heeft er ook nooit gewoond en de Surinaamse politiek is haar veel te stuitend.

 49. @ Jackson. En wie neemt het dan op voor de gepensioneerden die met de BVZ zo zwaar gepakt worden? Ach, ondank is des werelds loon en worden haar onge-evenaard vele verdiensten voor het volk en vooral de kwetsbaren als ouderen en kinderen gemakshalve maar vergeten. Gelukkig weet ze heel goed wat ze heeft gedaan en wat ze daarvoor heeft opgeofferd en ligt ze geen minuut wakker van dergelijke onbeschaamde en hersenloze opmerkingen.

 50. Ik heb heel veel respect voor Omayra Leeflang, maar haar zetel meenemen gaat mij te ver.

  Inmiddels doet de PAR me steeds meer denken aan het liedje van de 4 kleine kleutertjes die een hek zaten.

 51. @ Bye. Mooi, en nu nog het parlement voor goed.

  En dan????? Weer naar de stembus?

 52. Eindelijk… nu nog uit de politiek…

 53. Gaat zij nu in Suriname wonen hierna

 54. Mooi, en nu nog het parlement voor goed.
  Groet.