SchipholCURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee is maandag een onderzoek gestart naar aanleiding van een aanhouding door de douane van een 43-jarige man uit Amsterdam. De man, die deel uitmaakte van het cabinepersoneel op een vlucht van Curaçao naar Schiphol, wordt verdacht van drugssmokkel.

In de handbagage van de steward is vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Het gewicht van de verdovende middelen dient nog te worden vastgesteld. De Marechaussee stelt een verder onderzoek in naar de zaak.

14 reacties op “Steward aangehouden voor drugssmokkel”

 1. Nou nou nou, ik lees in het hele artikel niets over een blauwe vogel. Kan ook een oranje chuchubi zijn. Wat een stemmingmakerij
  De aannames dat de oorzaak voor het overgaan tot deze daad in een luxueus leven ligt. Kan ook iemand zijn die in de schulden zit vanwege een echtscheiding.

  Hij is mooi zijn baan kwijt en moet effe op brood en water.

 2. Rene, dat verbaast me niets.

  Programma’s als Opsporing Verzocht zullen binnenkort wel in het Papiamentu ondertiteld worden, want in de laatste aflevering was er zefs geen enkele autochtone dader.

 3. Het erge is. Het is een Antelliaan.
  En zijn vader is reservering Manager bij de blauwe Vogel
  In NL
  Maar weer eens een lekkere reclame voor Curaçao.

 4. Wat heeft het factor GAY hiermee te maken? Staat niet eens in het artikel….en wat een dichtgetikte teksten vol met stereotypen… Pikatje: gays koken juist wel veel! En niet iedere gay gaat dagelijks uit naar danceclubs, barren uit eten… nee die moeten ook hard werken om een kas op Korsou te kunnen bekostigen!

 5. Sommige opmerkingen hier op het forum zijn te lachwekkend voor woorden. Er is een steward opgepakt who cares if he’s straight, gay of hetro.. gaan we daar nu een hogere wiskunde theorie op loslaten?! Ik vind het aardig “dom” van de steward maar ja misschien was hij nou net de sjaak….er zullen hem vast genoeg zijn voorgegaan.

 6. Veel stewards komen mij inderdaad gay voor, maar I don’t care: met wie mensen tussen de lakens (of in de pantry) duiken moeten ze zelf weten.

  Mijn ervaring is wel dat gays veel meer service minded zijn dan heteros, dus wat mij betreft hoe meer gays hoe beter.

 7. @ Pikatje. Nog leuker als je gay bent en behoorlijk rijk,

  Door je uitgebreide kennis met ons te delen lijkt het er verdomd veel op, dat je in die kringen vertoeft of deelnemer bent. Niemand zal op een scriptie over dit onderwerp gepromoveerd zijn. Doe gewoon je ding 🙂

 8. Rene, op 27-06-2013 om 12:30 schreef: Het verbaast me niks dat het Cabine Personeel
  van die blauwe vogels iets bij probeert bij te verdienen.

  Kan nog genuanceerder. Op een enkele uitzondering na, zijn stewards gay.
  En gay zijn in Amsterdam is leuk, maar duur.
  Nog leuker als je gay bent en behoorlijk rijk, zodat er een huis aan de Herengracht in zit, maar veel tijd brengen ze thuis toch niet door, een flatje 5 hoog achter is ook goed.
  Wat het duur maakt is het veelvuldige uit gaan eten (gays koken niet veel), de bars, en naar de danceclubs.
  Een jonge gay die er goed uitziet, kan de kosten beperken, door anderen de rekening te laten betalen. Maar boven de 30, over and out. Nogal een meat market.
  Oudere gays moeten stevige inkomsten hebben, om de rekening voor zichzelf te betalen, én die van het mooie jonkie.
  Gays over de 40 zijn helemaal afgeschreven in die wereld, twee keuzes : veel geld uitgeven aan lovertjes, of zielig alleen zitten 5 hoog achter.

  Hetgeen Stewards over de 40, een risicovolle groep maakt.

 9. Wat niet vaak in het nieuws komt is dat het reizen er behoorlijk lastig van kan worden.. Ga maar eens naar de USA met je gezin later…. Als ze eenmaal weten dat je familie bent, hebt samengewerkt met, of je ticket is betaald door…(je hoeft dus niet eens veroordeeld te zijn) kun je het schudden, kom je er niet in. Of…als ze het later ontdekken, vlieg je er zo uit. Er zijn sites met voorbeelden waar zelfs hele gezinnen worden geweigerd , niet alleen voor drugsverleden van een gezinslid, , maar ook voor een verkeerde tweet over Obama van een lastige puber.

  Iedereen die… “is or has been an illicit trafficker in any controlled substance …. is or has been a knowing aider, abettor, assister, conspirator, or colluder with others in the illicit trafficking ….or endeavored to do so….”

  “… is the spouse, son, or daughter of … or has, within the previous 5 years, obtained any financial or other benefit from.. that alien, and knew or reasonably should have known that the financial or other benefit was the product of such illicit activity, is inadmissible.”

 10. Reactie op Rene,
  Uit jou reactie blijkt dat je wel hele foute vrienden of kennissen hebt die een sjieke leven willen leven.
  Ik zou maar wat selectiever zijn bij het kiezen van je vrienden.

 11. Het verbaast me niks dat het Cabine Personeel
  van die blauwe vogels iets bij probeert bij te verdienen.
  Aangezien veel van hun de status van het sjieke leven uit de jaren 80
  probeert hoog te houden.
  Maar dat gaat moeilijk he met hun 1960,20 Euro Brutto salaris per maand dat ze nu krijgen.
  Als ze dan naar 48 uur sjiek doen op het eiland in het Hilton hier.
  Weer naar 5 hoog achter in AMS moeten. Steigt het sonnige van hun naar hun bol. En hebben ze geld nodig om thuis het leven te financieren.
  Vandaar deze acties.

 12. Bij een flight steward, is het in de meeste gevallen, raadzaam ook andere plaatsen zorgvuldig te doorzoeken.

 13. Wat een rot steward.

  Maar hij hoeft niet bang te zijn, de voor een grotere drugssmokkel veroordeelde Brian Mariano loopt bijna 6 maanden na zijn veroordeling nog steeds vrij rond.

 14. Alweer zo een onbenul die dacht de waterdichte smokkelmethode te hebben, men blijft er in trappen.