• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Fort AmsterdamCURAÇAO – Nolda Römer-Kenepa is door de waarnemend Gouverneur van Curaçao Adèle van der Pluijm-Vrede, beëdigd als tweede waarnemend Gouverneur. Dat laat de regering van Curaçao weten. Vrijdag overlegt Römer-Kenepa tijdens een plechtige vergadering van de Staten van Curaçao een afschrift van het besluit.

De gouverneur van Curaçao is de vertegenwoordiger van de Koning in diens hoedanigheid van hoofd van de regering van Curaçao, en tevens vertegenwoordiger van de regering van het Koninkrijk. Römer (60) is geboren op Curaçao. Zij studeerde moderne geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en was hoofd van het Nationaal Archief van de Nederlandse Antillen en aansluitend van Curaçao. Dit jaar werd ze onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

beediging Romer

6 reacties op “Römer-Kenepa beëdigd”

 1. @ Farbi

  Helemaal mee eens, deze benoeming is echt een aanfluiting. Deze vrouw heeft totaal niets bereikt in de jaren dat ze voor het nationale archief werkte. Met haar zeer tendentieuze publicaties heeft ze alleen maar gezorgd voor nog meer polarisatie. Meer kapot gemaakt dan goed gedaan. Puur een benoeming uit vriendjespolitiek. Een vervangend gouverneur die totaal geen kennis heeft van de wet…

  Het is maar te hopen dat Adèle van der Pluijm-Vrede het voorlopig goed blijft volhouden…. In tegenstelling tot de vorige gouverneur doet ze goed werk.

 2. Farbi, niet door de screening had mogen komen? Wat weet jij van deze dame?

 3. PS.. De kosten van de Gouveneur(s) worden door NL betaald, dus daar hoeven we niet over in te zitten.

 4. Farbi, Middenmoter, Er is een praktisch probleem. De (plaatsvervangend) Gouverneur mag niet van het eiland af. Reglement Gouverneur) het zoeken naar iemamd die echt Gouverneur kan zijn, duurt te lang, juist vanwege de screening, denk ik. Dan is het aanstellen van een 2e vervanger wel zo handig. Kan Adele ook een keertje gaan shoppen in Miami en zoeken we rustig coor naar een echte gouverneur.

 5. Dit Is weer een bewijs dat de screening procedure van hoogwaardigheidsbekleders op Curacao niet werkt.
  De geloofwaardigheid van de instituten op Curacao staan op het spel.
  Pls have a heart.
  Breek me de bek aub niet open zoals men zegt in goed nederlands.
  Deze vrouw kan niet in de schaduw staan van de huidige waarnemend Gouveneur of de vorige exelentie F.Goedgedrag en had nooit door de screening mogen komen.
  Dat bewijst weer dat Nederland niet serieus bezig is met Curacao om mensen zonder nader onderzoek te benoemen.
  Als men de staat van dienst was nagegaan had men beter moeten weten.
  Indien nodig ben ik bereid me nader te verklaren.

  God bless

 6. goh, een 2e waarnemend gouverneur, ik zou zeggen doe er nog een paar bij, het ambtenaren apparaat kost toch maar 400.000.000 per jaar aan salaris, dan is een 3e,4e,5e,6e toch wel mogelijk.