• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) deelt de veronderstelling niet dat overvallen sterk gestegen zijn. Dat meldt de organisatie vandaag in haar jaarverslag. In 2012 werden er 503 overvallen geregistreerd, in 2011 waren dat er nog elf minder. Wel bestaat het idee dat de ernst van de overvallen is toegenomen.

Het OM wijst er bovendien op dat 22 slachtoffers van overvallen in 2012 boven de 70 jaar waren. Van de 503 overvallen zijn er 198 opgelost. Het oplospercentage is met 3 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar, en was 39,4 procent in 2012. Het streven is om de helft van alle overvallen op te lossen.

Telecomdata
Het baart het OM zorgen dat print- en zendmastgegevens vertraagd aangeleverd worden door een lokale provider.  Deze data worden in strafzaken regelmatig geraadpleegd. Het streven is om te komen tot een oplossing.

13 reacties op “OM: geen grote stijging overvallen”

 1. Waarom zou je nog aangifte doen van een misdaad? Zelfs als het OM de bewijzen op een presenteerblaadje aangereikt krijgt (Schotte!) doen ze niets.

  Overvallers vermommen zich niet eens meer bij overvallen, want ook als ze volledig herkenbaar in beeld komen van de beveiligingscamera hebben ze niets te vrezen.

  Het duurt niet lang meer voordat overvallers hun atrakos op Facebook gaan zetten.

 2. @ ” Het streven is om de helft van alle overvallen op te lossen.” shame you.

  Het streven moet zijn om 100% van de overvallen en andere misdaden op te lossen. Alles wat je meer hebt opgelost is mooi meegenomen, is het minder dan weet je wij hebben ons best gedaan helaas niet gelukt.

  Waarschijnlijk krijgen wij nu, wij hebben onze target van 50% gehaald en kunnen lekker achter over gaan zitten.

 3. Nieuwsflits uit Nederland, Rijksoverheid:
  “Het aantal overvallen is in 2012 gedaald naar 1.982. Dat is een afname van 31,6% ten opzichte van 2009. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft dat vandaag in Den Haag bekendgemaakt”
  Even rekenen: Curacao met ongeveer 100 keer minder inwoners: 20 overvallen per jaar zou dan de Nederlandse norm zijn…..
  Ongetwijfeld wel definitie verschillen bij de term “overval” maar toch….

 4. Gelukkig als het streven wordt gehaald kunnen nog 50 % van de crimpisch straffeloos kun beroep uitoefenen.

 5. En weer een stukje bewijs dat hoe meer de criminaliteit daalt, of in ieder geval niet stijgt, hoe meer het onveiligheidsgevoel stijgt onder burgers. Dit is al jaren bekent maar er wordt weinig aan gedaan of mee gedaan. Persoonlijk vind ik dat lui op dit soort fora meer zeiken dan vroeger en de situatie vaak alleen maar erger maken.

 6. Kan het OM ook een schatting maken van het aantal keren dat er geen aangifte wordt gedaan? Het zou reëel zijn om ook dat onder de aandacht te brengen, een hoop zaken halen de statistieken domweg niet. Vaak wordt men ontmoedigt om aangifte te doen, en vaak is men bang.

 7. Steeds minder mensen doen aangifte omdat het toch helemaal niets uithaalt… kost je veel tijd en energie voor helemaal niets….

 8. en hoe staat het met het percentage inbraken en diefstallen zitten we al over de 30.000 op jaar basis

 9. leuk streven 50% oplossen, kunnen we beter niet ervoor zorgen 100% geen overvallen.

 10. In andere woorden.. mensen melden de overvallen niet want de politie doet toch niets

 11. (Het OM wijst er bovendien op dat 22 slachtoffers van overvallen in 2012 boven de 70 jaar waren.) Waar slaat dat in vredesnaam op?

 12. Dus niet klagen maar dragen?

 13. Terug naar de middeleeuwen; handen afhakken.