• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Protest gepensioneerdenCURAÇAO – Werkgroep Hustisia Penshonado (HP) heeft een brief gestuurd naar SVB-directeur Philip Martis, die is ondertekend door 206 sympathisanten. Afgelopen zondag hield HP een bijeenkomst, die was georganiseerd door Statenlid Omayra Leeflang, in Patio Rust & Burgh. De bijeenkomst trok 400 belangstellenden.

HP wil onder meer dat de gepensioneerden met een inkomen van meer dan 3500 gulden per maand ook de kosten van hun bril en tandarts vergoed krijgen. Op dit moment zijn ouderen met een basisverzekering ziektekosten meer dan tien procent van hun inkomen kwijt, wat volgens Leeflang onevenredig veel is. Zij spreekt van een ‘excessief hoge premiedruk’.

Dwingen
“De regering negeert gepensioneerden, daarom moeten we ze dwingen naar ons te luisteren. In de uitvoering van de wet is discriminatie en schade ontstaan”, aldus Leeflang tegenover Versgeperst.com. In de brief wordt gevraagd om de wet aan te passen in het voordeel van gepensioneerden met een inkomen van maandelijks 3500 gulden of meer. Een ‘nee’ of geen antwoord binnen vier maanden betekenen volgens haar een rechtszaak.

Kosten
Er is geld nodig om een eventuele rechtszaak te kunnen bekostigen. Medestanders kunnen een donatie storten op rekeningnummer 16172300 (MCB) onder vermelding van ‘Rechtszaak HP’ en hun naam. Zondag hebben mensen contant geld gegeven. Leeflang meldt dat het gaat om giften tussen de één en de 150 gulden, die tot nu toe in totaal goed waren voor een bedrag van meer dan 4000 gulden. Stortingen zijn nog niet meegerekend.

1 reactie op “Leeflang: ‘Regering dwingen te luisteren’”

  1. Volgens Wiels kan elke burger ongehoorzaam zijn, om zijn ongenoegen te uiten. Dat meldt Wiels in een persbericht.

    Dus laten we de dwaze ouderen van het parlements- plein worden en elke dag onze statenleden aanschieten.
    Tenslotte wij kiezen ze en we kunnen ze ook weer naar huis sturen.