• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Rubina BitorinaCURAÇAO – Voor de negende keer wordt het Kruis van Verdiensten (Krus di Mérito) uitgreikt, de hoogst haalbare onderscheiding van Curaçao. Minister Rubina Bitorina van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport heeft vandaag tijdens een persconferentie de vijf genomineerden bekendgemaakt.

De personen die hiervoor in aanmerking komen moeten minstens 50 jaar zijn en wordt gekeken naar wat zij hebben gedaan en betekent voor de maatschappij. De decoratiecomissie heeft besloten de volgende vijf genomineerden naar voren te dragen:
– Joyce Da Costa Gomez: zet zich in op het terrein van emancipatie van de vrouw en coöperaties die zich voor een bepaald doel inzetten
– Jeanette Maria Angela Juliet-Pablo: heeft veel gedaan op sociaal en cultureel gebied en is medeoprichter en voorzitter van de buurtvereniging
– Aubrey Errington Linzey: heeft zijn sporen verdiend op sportgebied en heeft vooral jongeren geholpen zoals Churandy Martina
– Liledone Hayes Macaulay Nicholls: zet zich in op sociaal maatschappelijk gebied in verschillende wijken
– Serapio Augustin Pinedo: heeft verdiensten gemaakt op muzikaal gebied. Zijn hele leven heeft hij gewijd aan muziek en het vervaardigen van draaiorgels.

Ja-woord
Minister Bitorina heeft hen allen gevraagd of zij het Kruis van Verdiensten willen aannemen, waarop alle vijf genomineerden hun ja-woord hebben gegeven. Volgende week dinsdag tijdens Dia di Bandera wordt op het Brionplein de hoogste behaalbare onderscheiding van Curaçao in ontvangst genomen door de genomineerden.

VoldoeningHayes Nicholls
Nicholls zet zich al meer dan 30 jaar in op sociaal maatschappelijk werk in verschillende wijken. Zijn hart gaat vooral uit naar de wijk Seru Fortuna, waar hij zich al 26 jaar voor inzet. “Het is een achterstandswijk en die wil ik alle hulp bieden. Door een land vooruit te brengen moet je eerst zelf je steentje bijdragen en dan kun je anderen om hulp vragen”, vindt Nicholls. “Wat ik vooral voor Seru Fortuna wil, is sociale vooruitgang van de jeugd. Dit doe ik met veel liefde, maar het vergt ook veel tijd en energie. Maar het geeft mij een voldoening als ik vooruitgang zie.” Nicholls voelt zich enorm gewaardeerd door de onderscheiding die hij volgende week in ontvangst mag nemen. “ Ik krijg hierdoor nog meer motivatie om mij in te zetten voor de jeugd op sociaal maatschappelijk gebied.

krus

1 reactie op “Genomineerden Krus di Mérito bekend”

 1. @,

  Nominaties en verdienstelijke erkenningen op Curaçao hebben dikwijls niets te maken met echte uitzonderlijke waardevolle prestaties of zelfs met de echtheid! Men moet mensen die daarbij ook belang hebben achter zich hebben staan, dan kan van straatsteen, brood gemaakt worden met daarbij ook nog uitgebreid beleg.
  Dikwijls gelooft men zelf niet helemaal erin, maar ‘het apartje legt het op’. Men kan dan de wenkbrauwen hoog optrekken, maar daarbij zal het ook blijven met vele onbeantwoorde vragen, immers beestjes behoren ook een naam te hebben.
  Het gaat menigmaal niet eens om de persoon of een bepaalde waardevolle opvallende prestatie, maar wat het onderonsje goed had gevonden te bekokstoven, wat bij velen de haren te berge doen rijzen, ook zelfs bij de verbaasde genomineerde! Hemden zijn nog steeds nader dan de rokken, al slaat dat als een tang op een varken!
  Inmiddels blijft wel het volstrekt “het apartje” wel in de zadel zitten in afwachting van zijn volgende opvolger, een even belachelijke “dauphin”.