• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Voedselbank VoorbeeldpakketCURAÇAO – Digicel houdt vanaf vandaag de inzamelingsactie ‘Food Drive’ voor vijf weeshuizen op het eiland. Tot aanstaande vrijdag kan men etenswaren in blik, babyspullen, schoonmaak- en verzorgingsmiddelen doneren bij Digicel Biesheuvel. Komende zaterdag staan teams van Digicel bij diverse supermarkten voor donaties.

Dan kan men tussen 09.00 en 18.00 uur artikelen doneren bij Mangusa Hypermarket, Mangusa Rio Canario, Albert Heijn, Esperamos en Vreugdenhill. Thessa Fleming, persvoorlichter van Digicel Curaçao, laat weten dat Digicel met deze actie vooral hoopt zo veel mogelijk mensen te betrekken bij de gemeenschap. “Laat deze kans om een verschil te maken in het leven van de meer kwetsbaren onder ons, onze jeugd, niet voorbij gaan.”

Artikelen
Wat men bijvoorbeeld kan inleveren is kaas, chocoladepasta, sap, beschuit, pudding, chips, jam, pindakaas, brintapap, rijst, geblikte groenten en fruit, soep, kookolie, tomatenpasta, meel en houdbare melk. Voorbeelden van hygiënische artikelen zijn deodorant, douchezeep, tandenborstel, tandpasta, shampoo, bodycrème, wc-papier, keukenpapier, dsicline, chloor en luiers maat 1, 2 en 3.

Bario Ekstraordinario
De ‘Food Drive’ is onderdeel van het project ‘Bario Ekstraordinario’, waarmee Digicel wat terug wil doen voor de gemeenschap van Curaçao. Dit keer is dat voor de weeshuizen Kinderoorden Brakkeput, Kas Broeder Pius, Casa Manita, Huize Sint Jozef en Huize Rose Pelletier. Met de actie worden ruim 250 jongeren van vier tot twintig, maar ook baby’s en pasgeborenen geholpen. De vorige actie, ook onderdeel van het project, was een fundraiser voor gehandicapte sporters.

3 reacties op “Digicel zamelt voedsel in voor weeshuizen”

  1. In deze tehuizen zitten ook veel kinderen die het slachtoffer zijn van misbruik, geweld en drugsgebruik in hun thuisomgeving. Deze kinderen zijn de dupe van onze machocultuur en van afwezigheid normen en waarden. Leuk deze inzameling , maar vakantietijd breekt aan en vele van deze kinderen gaan dan deel van deze periode naar een familielid of gastgezin. Waar zijn de echte betrokken Curaçaoënaars om deze kinderen eens op te nemen in hun gezin in een weekend of deel vakantie ? Er is grote behoefte aan dit soort gezinnen ,om deze kinderen ook eens te laten proeven hoe het hier ook kan . Belangrijk voor hun vorming voor de toekomst.

  2. Een wees blijkt niet alleen beperkt te zijn tot “een persoon wiens vader of moeder is overleden”, want hier zijn wel ontzettend veel kinderen tot wees benoemd. Dubbel schandalig. Zij hebben veel meer nodig dan gratis onderwijs en niet de kinderen van ouders met een goed tot zeer goed betaalde baan zoals het gratis onderwijs van PS wel doet.

  3. Ja het is een derde wereld eiland, eten inzamelen voor weeshuizen. Schandalig dat dit nodig schijnt te zijn !