• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

OnderzoekCURAÇAO – Transparency International (TI) lanceert morgen een verslag van het Curaçaose Nationale Integriteit Systeem. Het verslag van TI is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en interviews met sleutelfiguren in het voorbije jaar. Ook bevat het bevindingen over de risico’s van corruptie op Curaçao.

Het relaas staat stil bij de belangrijkste pilaren van de gemeenschap, zoals de publieke sector, het bedrijfsleven, politieke partijen en andere instellingen. Daarnaast geeft het concrete aanbevelingen over hoe de integriteit en behoorlijk bestuur op te vijzelen.

Presentatie
Van 19.30 uur tot 21.30 uur worden morgen de onderzoeksresultaten in het Flamboyant Convention Center, SunScape Resort gepresenteerd. Dit is toegankelijk voor iedereen. De voertaal is Engels, maar vragen kunnen in het Nederlands of Papiaments gesteld worden.

5 reacties op “Informatieavond van Transparency International”

 1. @ Ingomar; Je bent kennelijk al vergeten waarom er opdracht werd gegeven, dit was om de zaakjes rondom Gerrit zijn doen en laten te proberen in een ander daglicht te stellen, of althans de indruk te willen neerzetten dat er geen corruptie was, want we laten er immers onderzoek naar doen. Vandaar dat het niet over Gerrit mocht gaan, en juist in dat licht was het dus helemaal vreemd dat juist deze Gerrit die zaak even ging regelen.

  De uitslag wisten we toen ook al, en dan kom ik weer bij de rest van mijn verhaal. Het stinkt hier omdat er teveel ruimte wordt geboden, en vaak dus ook helaas genomen, om de zaak te belazeren ter bevoordeling van zichzelf of vriendjes, en dit in alle gelederen van hoog tot laag. Pas de structuur even aan, omzeil even wat regels, bijvoorbeeld van het aanname beleid en we hebben er ineens weer een hoop niets doende ambtenaren bij, die toevallig allemaal kennissen zijn van een gezagsdrager die het even heeft georganiseerd.

  En zo hebben we veel meer aangepast, en ook gerechtelijke uitspraken naast ons neer gelegd enz., en dat kan allemaal in ons landje omdat er de gelegenheid voor wordt geboden, en er niemand rechtens reclameert, we zijn het al zo gewent om bestolen te worden dat we er niet meer van op kijken, want zo gaat het hier toch immers?.

 2. Het gaat mij niet alleen om de corruptie op Staten niveau. Ben heel benieuwd naar de corruptie op lager niveau.
  Iedereen weet van de corruptie van de diverse afdelingen (GGD, brandweer, politie etc), maar er wordt weinig aan gedaan. Ben benieuwd of TI daar iets van gaat zeggen.

 3. Als de grootste mafioos in de regering zelf opdracht mag geven tot een onderzoek naar corruptie bij de overheid maak jezelf volslagen belachelijk door geinteresseerd te zijn in de resultaten van dit onderzoek.

  Iedereen die deze presentatie vanaovond bijwoont zou onder curatele geplaatst moeten worden.

 4. @Tuna, wie anders had volgens jou de opdracht dan moeten geven?

  De staten die volgens jou al te weinig als controlerend orgaan optreed?

  Of welke van de overigen die volgens jou hun ‘eigen structuur’ al hebben gecreëerd om te kunnen malverseren?

  Of zou jij het wel ff geregeld hebben?

 5. Ik zou wel eens willen weten wat er gezegd is toen Gerrit in persoon opdracht gaf aan dit bedrijf, welke grenzen zijn er toen gemarkeerd? Zeer opmerkelijk dat een minister-president van een land zelf even de opdracht gaat “regelen”.

  Verder weten we de uitkomst wel, we hanteren hier een structuur die niet echt onderhevig is aan controle, waarbij men de instanties kan passeren en het daardoor bijvoorbeeld kunnen toestaan dat commisariaten alleen bij ingewijdenen terecht komen die niet gehinderd door enige vorm van kennis en of inzicht hun gang kunnen gaan, en zelfs eigenlijk op de stoel van de directie gaan zitten. Het continue debacle rondom ONZE overheids bedrijven die dus maar achteruit blijven gaan.

  Er worden teveel populistische ondoordachte maatregelen genomen die uiteindelijk meer kosten dan de situatie zoals die was, en men krijgt er de ruimte voor om het te doen!

  Het ontbreekt ons aan controle en lef, het ontbreekt ons aan de durf om de continue maar herhaalde graaierij een halt toe te roepen, we accepteren het als bijna een gegeven in nos cultura.

  Regelgeving die niet adequaat is, de staten die te weinig als controlerend orgaan optreden, en de overal ellenlange en brede ruimtes om te kunnen malverseren in zo goed als alle processen welke er in ons land gaande zijn, dit mede door het kunnen aanbrengen van eigen structuren welke dan als zijnde ” de” structuur worden gezien. We doen maar wat, en het kost bakken vol geld en het resultaat is 0 met ruimte voor gegraai.

  Op ieder structuur welke er is om good governance te bewerkstelligen zijn er wel weer uitzonderingen, die toevallig altijd een bepaalde groep ten goede komt. Voor ieder situatie is er wel weer een andere benadering, continuïteit is niet onze sterkste kant, dus doen we maar wat.
  Regels zijn er om overtreden te worden als het niet anders kan, hier echter zijn de regels er om duidelijk te maken wat we moeten overtreden lijkt het wel.